Itse leivottu leipä on kyllä parasta arjen luksusta! :)
Äkkiä siitäkin tuli osa arkirutiineita, että pyöräyttää pari leipää. Pari kertaa viikossa paistotuoretta moniviljaleipää, milloin höystettynä jyvillä, milloin yrteillä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ei vie päivästä montaa hetkeä! :)
Kommentit (8)
Ihan normi arkea. Samoin kun itse tehty muukin ruoka. Taikka että itse pyörittää pyykit koneessa tmv kodin juttuja. Itse tehtynä tulee edullisemmaksi.
Hyviä leipäohjeita kiitos. Jostain syystä kaupan leivät maistuu aina paremmalta ja on kuohkeempia.
Pataleipä on nyt meidän suosikki, se on niin helppo ja halpa. Siitäkin voi tehdä vaikka millaisia variaatioita.
Vierailija kirjoitti:
Hyviä leipäohjeita kiitos. Jostain syystä kaupan leivät maistuu aina paremmalta ja on kuohkeempia.
Leipätaikinaa pitää vaivata moneen kertaan ja antaa kohota kauan. Paljolla hiivalla ja nopealla kohotuksella ei tule hyvä. Lisäksi hienot vehnäjauhot seassa antavat pehmeyttä.
Vierailija kirjoitti:
Hyviä leipäohjeita kiitos. Jostain syystä kaupan leivät maistuu aina paremmalta ja on kuohkeempia.
Kannattaa tehdä juuresta ja vaivata hyvin. Jyvien ja siementen lisäksi saksanpähkinä (ja varmaan myös moni muu pähkinä) sopii hyvin leipään.
Itsekin leivoin paljon leipää köyhänä opiskelijana. Ihan hyväähän se on mutta on kyllä niin helkkarin raskasta hommaa vaivaamisineen ja tiskeineen että luksuksen vastakohta se kyllä on!
Saaristolaisleivät juuri uunissa. https://www.yhteishyva.fi/reseptit/saaristolaisleipa/045470 tällä ohjeella tehtynä! Aktiivista tekemistä vaatii yhteensä ehkä 15 minuuttia, muuten vain kohotellaan ja paistetaan. Kalliiksikaan ei tule. Kerran kun ostaa ainekset niin tekee useamman satsin. Kaupassa yksi tällainen maksaa sen 5 euroa ja tällä ohjeella tulee kerralla 3 kpl.
Haen mielummin kotileipomosta.