Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tekee mieli kaalikääryleitä, oisko mammoilla heittää hyvä resepti?

Vierailija
21.01.2017 |

Tossa toissapäivänä söin jotain valmiskaalikääryleitä ja olikin tosihyviä, vaikka siis teollisesti tehtyjä olivatkin. Ovat myös kaupassa aika hintavia, joten ajattelin ensimmäistä kertaa elämässäni valmistaa niitä itse.

Kun noita netistä hieman katselin, niin siellä oli hyvinkin erilaisia reseptejä. Joihinkin esim laitettiin munia, toisiin taas ei. Jossain reseptissä taas käytettiin ohrasuurimoita, mutta useimmissa puuroriisiä. Myös kaalin ja jauhelihan määrä vaihteli.

Haluaisin hyvän ja varman perusreseptin, ilman mitään kikkailua, joten olisko jollain kokemusta aiheesta ja voisi laittaa perusvarman reseptin, tai linkin sellaiseen?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
21.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uudesta kaalista tulee parempia, nyt huono aika. Kannattaa etsiä niitä litteän lajin keriä, keittäminen helpompaa. Tee iso satsi kerralla, ovat aika työläitä. Oon tehnyt uunissa, ulkomailla vastaavat tehdään usein esim. painekattilassa.

Vierailija
2/4 |
21.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Uudesta kaalista tulee parempia, nyt huono aika. Kannattaa etsiä niitä litteän lajin keriä, keittäminen helpompaa. Tee iso satsi kerralla, ovat aika työläitä. Oon tehnyt uunissa, ulkomailla vastaavat tehdään usein esim. painekattilassa.

No eikös tollasesta perussatsista (1,5 kg kaalia 400 gtammaa jauhelihaa) tuu jotain parikymmentä kipaletta? Kyllä siinä jo näin yksinäiselle on jo pitkäksi aikaa popsittavaa, kun kerralla tulee syötyä pari kipaletta. Eli pakkaseenhan ne lähes kaikki menee jo tollasesta perussatsistakin.

Joo jostain myös luin, että uusi kaali parempi, mutta ei sillä kaiketi niin suurta merkitystä ole, eli taittuu ihan hyvin näin keskitalvellakin kääryleiden teko, vaikkei nyt uuden kaalin aika olekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
21.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veistä niitä kaalinlehtien ruotokohtia kypsinä ohuemmiksi, on helpompi kääriä. Jauheliha, sipuli, riisi ja mausteet sisälle. Jollain pitäis kääröjä vähän valella, lihalientä saattoi olla. Jotkut lorauttavat siirappia kääryleitten päälle.

Vierailija
4/4 |
21.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valelu uunissa ehdottomasti siirappi-vesi seoksella. Kaalin keitinveteen kasvisliemikuutio. Jauhelihan kunnollinen maustaminen, kuten myös riisin.