Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi syöt lihankorvikkeita?

Vierailija
16.01.2017 |

Olen hämmentyneenä seurannut näiden omituisten epäruoka-aineiden marssia markkinoille. Hiplailin kaupassa Härkistä, että josko kokeilisi. Sitten katsoin kilohintaa; oli muistaakseni yli 15 euroa! Miksi ostaisin tuon keinomössön, kun härkäpapuja saa murto-osalla tuosta hinnasta? Miksi lihan asemesta ei voi syödä herneitä, papuja, linssejä tai tofua, jotka kaikki maksavat huomattavasti vähemmän ja ovat oikein laitettuina herkullisia? Tarvitaanko todella näitä mauttomia, teollisia mössöjä, jotka muka imitoivat lihaa?

Jos haluan tehdä kasvisruokaa, ostan raaka-aineet hevi-osastolta ja sieltä papuhyllystä. Kypsien papujen heittäminen muhennokseen tai keittoon on ihan yhtä helppoa kuin Mifun lisääminen. Jos taas haluan kuluttaa 15 euroa kilolta, ostan jotakin herkkua, vaikkapa juustoa tai sen harvinaisen pihvin.

Jos näiden tuotteiden tarkoitus on käännyttää ihmisiä kasvissyöntiin, niin on vaikea uskoa, että se noilla hinnoilla ja mauilla onnistuu. Mutta ainakin mediahypeä on riittänyt. Selittäkää tyhmälle!

Kommentit (54)

Vierailija
1/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvi olla raadonsyöjä

Vierailija
2/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minäkin syön paljon mieluummin aitoja kasvikunnan tuotteita kuin teollisesti prosessoituja. Tofu on ainoa kasviperäinen tehdastuote, jota käytän säännöllisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei tarvi olla raadonsyöjä

Olisit lukenut ensin ja vastannut vasta sitten.

Vierailija
4/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei tarvi olla raadonsyöjä

Luitko aloitusta ollenkaan? Miksi ostat Härkistä 15 eurolla kilo, kun härkäpavut maksavat muutaman euron kilo? Ovatko käsittelemättömät pavut sinusta raatoja vai mitä meinaat?

Vierailija
5/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse inhoan lihan makua, joten en myöskään käytä korvikkeita, joiden maku tai rakenne muistuttavat liikaa lihaa. Tosin Härkiksen tai nyhtökauran kohdalla kyse ei mielestäni ole lihankorvikkeesta.

Vierailija
6/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Et sinä ap ole todellakaan tyhmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos AP. Itse olen miettinyt ihan samaa.

Vierailija
8/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse inhoan lihan makua, joten en myöskään käytä korvikkeita, joiden maku tai rakenne muistuttavat liikaa lihaa. Tosin Härkiksen tai nyhtökauran kohdalla kyse ei mielestäni ole lihankorvikkeesta.

Eikö niitä ole juuri lihankorvikkeena markkinoitu? Pakkaukset ja ulkonäkökin on tehty jauhelihaa mukailemaan ja reseptiikka on sellaista, mihin voisi myös jauhelihaa käyttää.

Itse olen sitä mieltä, että kasvisruuan ei tarvitse muistuttaa liharuokaa. Nämä korvikkeet ovat turhia. Kasvikunnassa on ihan ilman nyhtökauroja yms. tarjolla proteiinipitoisia aineksia, joista voi ihan helposti valmistaa ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös se tofukin ole oikeastaan yhtä lailla teollista mössöä- Härkkistä voi kyllä jokainen tehdä itse jos se on hinnasta kiinni.

Vierailija
10/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esim seitanista saa sopivan sitkoa makkara ainesta vaikka hodarin väliin, porkkana ei ihan aja samaa asiaa. Myös quornin rakenne on mukavan purtava ja sopii moniin resepteihin mihin käytetään jauhelihaa, lihan korvikkeeksi, jos joku ei vaikka jauhelihaa halua. Kyse on tietyistä elämyksistä vaikka paistaa makkaraa ilman lihaa nuotiolla ja syödä sitä sinapin kanssa. Tietenkin voi tehdä jotain muuta ruokaa tai syödä lihaa, mutta pointti on saada nautinnollinen ruokailukokemus jonka tietää haluavansa. Tietenkään maku asioista ei voi kiistellä. Seitan(vehnä proteiini) ei ole kovin uusi keksintö vaikka moni siitä ei olekkaan aiemmin kuullut, Ei nämä muutkaan proteiinit kovin uusia keksintöjä ole vaan tulevat kulttuureista joissa on harjoitettu jo pitempään erilaisia ruokavalioita erinäisistä syistä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla tulee näistä korvikkeista aina Soylent green mieleen.

Vierailija
12/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön siksi etten halua syödä eläimestä tehtyä nakkia. Ja eihän niissä lihanakeissakaan kovin paljoa sitä lihaa oikeasti ole... Mitään muita ns lihankorvikkeita en itse kaipaa mutta soijanakkikeitto maistuu säännöllisin väliajoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikös se tofukin ole oikeastaan yhtä lailla teollista mössöä- Härkkistä voi kyllä jokainen tehdä itse jos se on hinnasta kiinni.

Tofuakin voi muuten tehdä itse.

Vierailija
14/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön härkistä tms. Vain jos suoraa kasvisvaihtoehtoa ei ole tarjolla.

Esim. Monesti kun muut grillaavat makkaraa, on kasvissyökälle hankittu soija"makkaraa" joten sitä syön kun en kehtaa kieltäytyä.

Kotona en noita korvikkeita tarvitse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syon lihaa todella harvoin ja valilla on mukavaa vaihtelua ostaa jotain naita mainitsemiasi (tai samanlaisia) korvikkeita. Voisihan sita itse tehda vaikka mita (kuten juustoa, viljella viljat, kasvattaa karjat, hoitaa kanat, leipoa leivat yms.), mutta mulla ei ole aina aikaa tai jaksamista tehda kaikkea itse. Siksi siis tallaiset lihattomat einekset kelpaavat minulle hyvin, vaikka kilohinta olisikin korkea.

Vierailija
16/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

On ihan totta, että terveellisempää ja edullisempaa kasvisruokaa tekee linsseistä, pavuista jne., mutta härkis, soijanakit ym. tuotteet auttaa monipuolistamaan kasvisruokavaliota. Mä en oo kuitenkaan lopettanut lihansyöntiä siksi, etten tykkäisi lihasta, vaan ihan eettisistä syistä. Siksi haluan syödä edelleen "nugetteja", "kinkkua" ja muita lihankorvikkeita, en mitenkään päivittäisessä käytössä kylläkään. En koe, että soijanugetti tai -lihapulla olisi sen pahempi vaihtoehto, kuin (jonkin verran) lihaa sisältävä, teurasjätteestä valmistettu möykky. Maksaahan se enemmän, mutta oma on valintani, kun en halua tukea lihateollisuutta.

Vierailija
17/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pierettää. Entsyymit palkokasvien oligosakkarideja varten löytyy vain paksusuolen mikrobeilta.

Vierailija
18/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuota minäkin olen ihmetellyt, että miksi jonkin kasvisruuan pitää yrittää matkia koostumukseltaan ja käyttötavaltaan lihaa. Itse sekasyöjänä pidän mieluummin selkeästi lihan lihana ja kasvikset kasviksina, ja hyvä niin. En yritä pavuista rakennella pihviä enkä lihapullista muotoilla tomaatteja tai porkkanoita.

Vierailija
19/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen ihmetellyt samaa kuin ap. Juurikin pavut maksaa suunnillen ei-mitään, ja sitten niiden sijaan pitäisikin syödä jotain teollista käsiteltyä kallista mössöä? Miksi ihmeessä? Minusta tuollaiset teko-ruoka-tuotteet antavat ihan väärän signaalin siitä, mitä oikeasti terveellinen ruoka on - siihen kun ei riitä se, että ruoassa ei ole lihaa! Kyllä kasvisruokakin voi olla ns. oikeaa ruokaa, ei jotain korviketta kalliilla hinnalla. Mutta näistä tuotteista tulee juurikin se kuva, että kasvisruoka a) on jotain jonka pitää imitoida lihaa b) kallista c) jotain mikä pitää ajaa pitkän käsittelylinjan läpi. 

Ostakaa kuivattuja papuja, keittäkää, maustakaa ja syökää. Pavut voi vaikka muussata ja paistaa pihveiksi, tai syödä sellaisenaan. Valmis ruoka maksaa luokkaa 50c iso annos ja on 100% terveellistä.

Vierailija
20/54 |
16.01.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, miksei voi syödä reilusti sitä aitoa hyvää lihaa?

Nää cityvegaanit on niin erkautuneet luonnosta ja luonnollisesta elämästä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kahdeksan yksi