onko pizza terveellistä, jos siihen valitsee kasvis täytteitä?
Kommentit (17)
No on se vähän terveellisempää ja vähemmän kaloreita kun rasvaisessa liha tuplajuusto pitsassa.
Itse tekemällä pitsasta voi saada hyvinkin terveellisen. Tilattuna herkkusienet, ananakset ja oliivit in säilykkeitä. Eli ei kovin ravintorikkaita.
Kyllä siinä on silti huonoa rasvaa ja nopeita hiilareita. Ei ole terveellistä.
No ei vehnälätystä nyt ikinä mitään terveysruokaa saa, mutta toki se on terveellisempää, jos tekee itse kunnon durrum-vehnästä, panee täytteeksi tomaattia, yrttejä, kasviksia ja vähäsuolaista mozzarellaa.
Vierailija kirjoitti:
esim sipuli herkku sieni ananas oliivi?
Terveellistä. Tuollainen pitsa ei paljoa täytetystä leivästä eroa.
Vierailija kirjoitti:
No ei vehnälätystä nyt ikinä mitään terveysruokaa saa, mutta toki se on terveellisempää, jos tekee itse kunnon durrum-vehnästä, panee täytteeksi tomaattia, yrttejä, kasviksia ja vähäsuolaista mozzarellaa.
Oli kumpaa tahansa, niin joka tapauksessa terveellisempää kuin monen kodin arkiruoka. Pitsalla on liian huono maine, ei se tosiaan paljon leivästä eroa; ja monipuolisilla täytteillä siitä saa hyvän aterian. Ainakin verrattuna johonkin nakkikeittoon, muusiin ja jauhelihakastikkeeseen, kaupan kalapuikkoihin, jne.
Ranskalaisia perunoita ja sipsejä rinnalle, niin alkaa olemaan kasvisuoka kohdallaan.
No täysin sama kuin söisit ranskanleipää juustolla sipulin, oliivien yms kera
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ei vehnälätystä nyt ikinä mitään terveysruokaa saa, mutta toki se on terveellisempää, jos tekee itse kunnon durrum-vehnästä, panee täytteeksi tomaattia, yrttejä, kasviksia ja vähäsuolaista mozzarellaa.
Oli kumpaa tahansa, niin joka tapauksessa terveellisempää kuin monen kodin arkiruoka. Pitsalla on liian huono maine, ei se tosiaan paljon leivästä eroa; ja monipuolisilla täytteillä siitä saa hyvän aterian. Ainakin verrattuna johonkin nakkikeittoon, muusiin ja jauhelihakastikkeeseen, kaupan kalapuikkoihin, jne.
No kyllä se eroaa aika lailla leivästä, vai syödäänkö teillä ranskanleipää? Pitsanteossa käytettävissä durrum-vehnäjauhoissa on kuitua 4g sadassa grammassa, kun tavallisessa kauraleivässä on pari kertaa enemmän ja ruisleivässä 2-3 kertaa enemmän. Täysjyväjauhoista pohja ei onnistu ainakaan sellaisena italialaistyyppisenä, ohuena.
Nakit toki eivät ole kovinkaan terveellisiä, mutta niistäkin saa nitriitittömiä versioita. Jauhelihakastike on aivan ok, kun sen tekee vähärasvaisesta jauhelihasta vaikkapa tomaattipohjaisena, muusikin on täysin ok. Kalapuikot ovat enimmäkseen sitä kuorruketta, mutta niistäkin on olemassa melko hyvä versip ainakin Finduksen lohipuikoissa.
Siinä olen toki samaa mieltä, että asiat eivät ole kovin mustavalkoisia. Kaikki einekset eivät ole perseestä ja ns. roskaruuasta (inhoan nimitystä, mutta menkööt nyt) saa kyllä suht terveellisiäkin versioita. Mikä ei silti tee siis pitsasta oikeasti mitään TERVEYSRUOKAA.
4,
Vehnäjauhoissa on iso osa mineraaleista ja vitamiineista onnistuttu tuhoamaan, sikäli kun niitä nyt mitenkään älyttömästi alunperinkään siinä on. Joitain alustavia tutkimuksia on siitä, että vehnässä useampikin proteiini olisi varsin inflammatorinen. Vaikea sanoa, että onko vehnä ongelma vaiko ei, jos muu ruokavalio on kunnossa ja sen saanti rajoittuu pizzaan.
Lätyn päälle tuleva tomaattikastike lienee varsin terveellistä, lykopeeni on hyvästä ja tomaatti muutoinkin ihan ravinnerikasta.
Samoin mahdollinen oliiviöljy, jota pizzapohjaan leivotaan sekaan (omaan reseptiini se ainakin kuuluu), on aivan superterveellistä (mahdollisesti polyphenolien takia), kuolleisuustutkimusten perusteella aivan ehdoton ruoka-aine kalaöljyjen lisäksi.
Itse jos tekee, niin suolan määrän saa toki päättää, kannattaisi käyttää kaliumrikastettua Seltiniä, koska kaliumista on ihmisillä muutenkin pula ja pizzassa sitä ei liiaksi ole.
Juusto on suhteellisen neutraalia, eli ei välttämättä erityisen terveellistä tai epäterveellistä. Hieman se saattaa alentaa kolesteroliarvoja ja mikäli juuston valitsee oikein, on siinä runsaasti K2-vitamiineja, joilla on erittäin suostuisa vaikutus sydän- ja verisuonistosairauksiin. Kalsiumia siinä on turhan paljon, joten magnesiumin saannista tulisi pitää huolta, mikäli enemmänkin maitotuotteiden kanssa pelailee.
AP:n valitsemat rehut ovat ihan terveellisiä ravintoarvonsa puolesta.
Kuuma uuni tappaa toki jokusen prosentin vitamiineista (muttei mineraaleista) ja saattaa aiheuttaa karsinogeenejä ruokaan, mutta eipä pizzaa oikein kylmänäkään voi syödä. Lihan sorsimiseen ei ole minkäänlaista tieteellistä syytä, paitsi jos tykkää iltalehtien kailottamasta "tieteestä".
On toki. Juusto muuttuu rasvattomaksi ja vehnäjauhot hiilarittomaksi kasvisten vaikutuksesta.
Terveelliseen ruokavalioon sopii ihan hyvin pizza silloin tällöin. Kokonaisuus ratkaisee. Lopettakaa turha niuhottaminen.
Vierailija kirjoitti:
Terveelliseen ruokavalioon sopii ihan hyvin pizza silloin tällöin. Kokonaisuus ratkaisee. Lopettakaa turha niuhottaminen.
Juuri näin. Yksi esimerkillisen terveellinen ateria viikossa ei auta, jos ruokavalio muuten on kamala. Eikä yksi Pizza Catastrofale viikossa tuhoa muuten terveellistä dieettiä.
Nämä jotka kyselee onko se ja se terveellistä, ei kyllä tiedä terveellisestä ruokavaliosta mitään. Terveelliseen ruokavalioon kuuluu se,että KAIKKI syötävä ruoka ei tarvitse olla huipputerveellistä. Mikään ei lihota itsessään, vaan kokonaisuus ratkaisee. Vaikka söisi joka perjantai itsetehtyä pizzaa,voi elää terveellisesti. Itsetehty pizza ei edes ole sieltä epäterveellisimmästä päästä! Tekee itse simppelin pohjan oliivöljyyn, käyttää täytteinä kasviksia ja maltillisesti juustoraastetta.
Superterveellistä. Aika kuivaa tosin saattaa olla, jos jätät juuston pois. Ja pohjataikinassa voi olla paljon öljyä.