Joko on kinkku paistumassa?
Missä lämpötilassa paistat ja mikä on sisälämpötila kun otat pois?
Kommentit (17)
Eilen paistoin. 3 kg kinkku ja 120 astetta, pois otin kun mittari näytti 80.
Aluksi puolisen tuntia 225 asteessa ja sitten 110 asteessa kunnes paistolämpömittari näyttää 75 astetta. 7 kilon kinkku tänä vuonna ja on jo uunissa.
6kg, kohta pistän uuniin. Paistan 100 asteessa ( kiertoilmauuni) ja otan pois noin 74-75 asteessa. Kinkku jatkaa kypsymistä vielä sen uunista pois ottamisen jälkeen. Haluan 77 asteeseen kinkun, en kuivaa ylikypsää
Kotoa perityn ohje kinkun paistoon on paistaa, kunnes mittari näyttää 85 astetta. Sitten sammutetaan uuni ja jätetään kinkku vielä sinne muhimaan.
Paistettiin eilen. 11kg kinkku ja varmaan jo kolmasosa syötykkin. Uuni 110 ja siälämpö 85.
Vierailija kirjoitti:
6kg, kohta pistän uuniin. Paistan 100 asteessa ( kiertoilmauuni) ja otan pois noin 74-75 asteessa. Kinkku jatkaa kypsymistä vielä sen uunista pois ottamisen jälkeen. Haluan 77 asteeseen kinkun, en kuivaa ylikypsää
Ei ylikypsäkään ole liian kuivaa, kun sen paistaa riittävän miedolla lämmöllä. Keittokinkku on enemmänkin arkiruokaa kuin juhlaruokaa.
Mä paistan kinkun vasta huomenna, koska tykkään syödä kinkun uunituoreena. Paistan 100 asteessa niin kauan että sisälämpö on 85 astetta. 6,5 kilon luuton juhlakinkku. Ei tule kuivaa.
Mikä teillä on kinkun lämpötila silloin, kun laitatte uuniin?
Muistan jonkun mystisen 13 astetta, olisko ollut joku Ihamäen resepti, johon vanhempani uskoivat.
Mulla oli liki 4 kg kinkku. Ihmettelin kun jouduin paistamaan sitä yli 8 tuntia jotta sisälämpötila oli edes 86. Eli halusin ylikypsän kinkun. Olisin jopa halunnut että mittari olis noussut 90 asteeseen mutta kun olin pitänyt 4kg kinkkua jo folioon pakattuna uunissa liki 8 tuntia niin alkoi jo hirvittämään. Suljin lämmön ja nukahdin vielä tunniksi jonka jälkeen otinsen pois. Uuni on upo uusi joten ihmettelen että miksi 4kg kinkkua noin kauan piti paistaa saavuttaaksei haluamani lämpötilan vai oisko uuin lämpänappullassa jokin häikkä. Eli Eka puolt hoota paistoin 200C sitten vähensin 100C. 3h kuluttua kuin mittarin lämmöt ei ollenkaan tuntuneet nousevan niin nostin loppupaiston ajaksi 120C. ja yhteensä oli siis uunissa sen yli 8 tuntia.
Otan riskin että huomenna ehtii paistaa. Ja ylikypsäksi paistetaan.
Vierailija kirjoitti:
Miksi paistatte kinkkua?
No kerroppa miksi ylipäätänsä ruokaa tehdään.
3 kilon kinkku ollu 125 asteessa nyt 3 tuntia, sisälämpö +37 annan oll että nousee 90 asteeseen. Mutakka kinkku on hyvempää toivottavasti jää kunnon läskikerroskin.
Paistorasvan käytän kastikkeisiin, nam.
Paistan kinkkua, koska kinkku on hyvää.
Ei ole paistumassa, koska syömme savukalkkunaa.
Paistan 100 asteessa, 3.5 kg kinkku. Otan pois kun mittari näyttää 83 astetta.