Jouluinen jälkkäri?
Mitä teillä syödään jälkiruoaksi jouluna? Jotain muuta kuin pelkästään pipareita, torttuja ja suklaata..
Kommentit (17)
Tein joskus glögikiisseliä. Tänä jouluna syön varmaan vaan suklaakonvehteja.
Erään Sinkkuillallisen perusteella päättelin, että taatelivanukas on joku sikäläinen suurikin herkku "sticky pudding", jota kaikki fanittaa... Päättelinkö oikein? :)
Mangorahkaa tai luumurahkaa tai riisivanukasta
Valkosuklaa pannacotta karpalokastikkeella jouluaattona. Joulupäiväksi juustokakkua jouluisella teemalla
Lakkajäädykettä. Helppo ja maistuva.
Juustoja marmeladien ja hedelmien kanssa
Kuivakakkuja
Kanelikullia on ihana maiskuttaa.
Luumurahkaa, suklaajuustokakkua, leipäjuustoa ja lakkahilloa.
Meillä on ollut viime vuosina:
- jäädykkeitä: karpalo, luumu tai pipari
- piparkakkumoussea (tuorejuusto, cremevanilla, kaneli, piparimurska, piparirouhetta kerroksittain moussen väliin)
- glögijuustokakkua
- luumukiisseliä kermavaahdolla
- sellainen kerrosjälkkäri jossa alla pannacotta, päällä karpalohyytelö, pannacotta hyydytetty ensin tarjoiluastiat (lasit) vinossa niin tulee kivan näköisiä
Jäädykkeet on kivoja kun voi tehdä ajoissa pakkaseen eikä edellytä mitään askartelua tarjoilupäivänä.
Luumujäädykettä. Hyvää ja helppoa kuin heinänteko. Tästä annoksesta tulee noin 4 kipollista. Vaahdotetaan 2 dl kermaa, lisätään siihen maustamatonta tai jouluisesti maustettua rahkaa 200 gr ja 200 gr luumuhilloa (torttutäytettä), tilkkanen rommia, 1 tl vaniljasokeria tarvittaessa 1/2 dl sokeria. Vatkaimella kaikki sekaisin ja annoskippoihin pakastimeen. Vaniljasokerin voi hyvin korvata aidolla vaniljalla.
Aion tehdä vielä toisen satsin jäädykettä, mutta luumun asemesta käytän omenatortuntäytettä.
Vierailija kirjoitti:
Rommirusina vanukasta
Miten teet tuon?
Vierailija kirjoitti:
Luumujäädykettä. Hyvää ja helppoa kuin heinänteko. Tästä annoksesta tulee noin 4 kipollista. Vaahdotetaan 2 dl kermaa, lisätään siihen maustamatonta tai jouluisesti maustettua rahkaa 200 gr ja 200 gr luumuhilloa (torttutäytettä), tilkkanen rommia, 1 tl vaniljasokeria tarvittaessa 1/2 dl sokeria. Vatkaimella kaikki sekaisin ja annoskippoihin pakastimeen. Vaniljasokerin voi hyvin korvata aidolla vaniljalla.
Aion tehdä vielä toisen satsin jäädykettä, mutta luumun asemesta käytän omenatortuntäytettä.
Kannattaa vaihtaa valmis torttutäyte liotettuihin(yöksi kanelitangon kera) ja soseutettuihin luumuihin. Maku on paljon, paljon parempi.
Karkkipöytä: englannin lakritsia, vadelmaveneitä, ranskalaisia pastilleja, .vihreitä kuulia, fazermint, julia, da capo, liköörikonvehdit, after eight, pähkinöitä, rusinoita, viikunoita. Nämä kaikki omissa kulhoissaan tai paperipäällyksiset " sektoreittain" jättikulhossa ja pähkinät ja muut pienissä kulhoissa.
Toimii hyvin; kukin voi syödä just niin paljon tai vähän kuin haluaa. Meillä on vain aikuisia, mutta sama karkkipöytä on ollut silloinkin, kun lapset olivat pieniä. Katetaan ruoan jälkeen, ennen lahjojen jakoa. Täydennetään joulupäivänä ( uuten vuotena ja oppiaisena)
Kerran on tehty taatelisuklaavanukasta ja oli kyllä hyvää! Ohje ei ole enää tallessa, mutta muistaakseni silloinkin löysin googlettamalla ja valitsin tyyliin helpoimman ohjeen... :D