Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Teen jouluruuat ensinmäistä kertaa itse, kaipaan neuvoja

Vierailija
19.12.2016 |

Anteeksi typerät kysymykset mutta en oikeasti tiedä ruuanlaitosta paljoakaan

Laatikot voi kuulemma tehdä etukäteen? Miten? Paistanko laatikot vai laitanko raakana jääkaappiin? Pakastin on täynnä, sinne ei mahdu mitään. Säilyykö jääkaapissa ja kuinka kauan?

Kinkku kai paistetaan yön yli mutta mitä sitten? Säilyykö se huoneenlämmössä iltaan asti?

Kuinka aikaisin rosollin voi tehdä?

Onko mitään vinkkejä kuinka helpottaa työmäärää?

Kiitos ja anteeksi tyhmät kysymykset

T: Tumpelo

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
19.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laatikot paistetaan etukäteen ja sitten laitetaan pakastimeen (tosin perunalaatikkoa en ainakaan itse tee etukäteen, peruna kun ei oikein pakastamista kestä). Jos pakastimessasi ei ole tilaa, tekisin laatikot edellisenä päivänä ennen kuin niitä aletaan syömään.

Kinkku tarvitsee kylmäsäilytyksen niin kuin muutkin jouluruuat. Huolehdithan että jääkaappisi on riittävän kylmällä!

Itse teen rosollin edellisenä päivänä, on mielestäni parempaa kun makukin tasoittuu.

Vierailija
2/3 |
19.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laatikot kannattaa tosiaan tehdä paistoa vaille valmiiksi muutamaa päivää etukäteen, niin aattona on sitten vähemmän hommaa. Itse valmistan laatikot yleensä vasta 23. päivä, eli keitän perunat, lantut, porkkanat ja riisipuuron, survon juurekset, sekoitan kuhunkin survokseen kerman/munat/korppujauhot/mitä sinne nyt haluaakaan laittaa, laitan valmiiksi vuokaan, ja vuoka säilyy kelmun alla jääkaapissa sen pari päivää, niin aattona riittää kun vain laittaa uuniin ennen ruokailua. Perunalaatikon imellytys onkin sitten ihan oma lukunsa, se ei vielä mene täysin nappiin, mutta joka vuosi paranee... 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
19.12.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oi vittu!

Soita äitilles äkkiä!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan viisi kolme