Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ruskea kastike onkin valkoista kastiketta, jauhoissa vikaa ?

Vierailija
20.11.2016 |

Teen äidin reseptillä ruskeata kastiketta. Eli paitsinpannulle rasvaa, vehnäjauhoja ja suolaa. Ei se per##le muutu ruskeaksi vaikka kuinka lämmitän ja haudon.

Käytän erikoishienoja jauhoja ja flooraa. Onko siinä vika?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne jauhot pitää ruskistaa.

Vierailija
2/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tekijässä ja aineissa vika. Ei sitä flooralla tehdä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytä oikeaa voita!

Vierailija
4/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauho rasvaseos ruskistetaan ennen nesteen lisäystä.

Vierailija
5/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jauho rasvaseos ruskistetaan ennen nesteen lisäystä.

Näin teen. Kiitos.

Ap

Vierailija
6/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivalla (valurauta)pannulla ruskistat ne jauhot, sitten lisäät rasvan, sitten veden (mielellään kuuman) vähitellen. Keität kokoon. Maustat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja rasvan ja jauhojen suhde pitää olla oikea, jos liian vähän rasvaa, eivät jauhot ruskistu oikeaoppisesti. En kyllä juuri koskaan tee ruskeaa kastiketta, joskus lihapullien lisukkeeksi korkeintaan.

Vierailija
8/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen äidin reseptillä ruskeata kastiketta. Eli paitsinpannulle rasvaa, vehnäjauhoja ja suolaa. Ei se per##le muutu ruskeaksi vaikka kuinka lämmitän ja haudon.

Käytän erikoishienoja jauhoja ja flooraa. Onko siinä vika?

Floraa? YÄK. jauhot ruskistetaan ja rasvana käytetään voita. Vasta ruskistettuun voi-jauhoseokseen lisätään neste.

En ole käyttäny noita teknorasvoja 10 vuoteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Päivän naurut. Ps. Rasvan on hyvä olla 80% rasvaa, muuten ei onnistu ja maku kärsii. Oivariini ja Ingmariini toimii parhaiten, jos voita ei halua käyttää.

Vierailija
10/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Virolainen jauhelihakastike on muutoin ihan valkoista. Ei ole pahaa, kun ei oikein maistu miltään.

Ruskeaan kastikkeeseen saa myös väriä soijakastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mäkin mietin pitkään, miksei onnistu.

Ratkaisu oli tosiaan voi. Ennen epäonnistui aina, voin jälkeen ei koskaan.

Vierailija
12/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuivalla (valurauta)pannulla ruskistat ne jauhot, sitten lisäät rasvan, sitten veden (mielellään kuuman) vähitellen. Keität kokoon. Maustat.

Tuo on paahtamista, ei ruskistamista. Voi tietenkin jauhot paahtaakin, mutta kyllä se ruskistettu voikin maun tuo, eikä vain jauhot. Mallissasi voita ei ruskisteta, jolloin maku jää vajaaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höhö. Kyllä se flooralla onnistuu ja hyvää on.

Vierailija
14/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Höhö. Kyllä se flooralla onnistuu ja hyvää on.

Ruskee kastike löytyy myös pusseissa ja tölkissä. On parempaa:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuivalla (valurauta)pannulla ruskistat ne jauhot, sitten lisäät rasvan, sitten veden (mielellään kuuman) vähitellen. Keität kokoon. Maustat.

Kylmää vettä hiljalleen samalla sekoittaen. Estää paakkujen muodostumisen.

T. Kokki

Vierailija
16/16 |
20.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kuivalla (valurauta)pannulla ruskistat ne jauhot, sitten lisäät rasvan, sitten veden (mielellään kuuman) vähitellen. Keität kokoon. Maustat.

Tuo on paahtamista, ei ruskistamista. Voi tietenkin jauhot paahtaakin, mutta kyllä se ruskistettu voikin maun tuo, eikä vain jauhot. Mallissasi voita ei ruskisteta, jolloin maku jää vajaaksi.

Ihan sama, sanooko sitä paahtamiseksi vai ruskistamiseksi, kyllä niillä ruskeaa kastiketta tulee. Niitä voi paahtaa isomman annoksen kerralla, kotitekoiseksi "pikakastikkeeksi".

Oikea maku tulee kyllä ruskistetusta voista, eli voita pitää olla tarpeeksi. Tarvitaan myös paljon kärsivällisyyttä, jotta sekä voi että jauhot ruskistuvat riittävästi mutta eivät pala.