Miten tehdään paras pizza?
Vinkkejä kehiin. Oma vinkki on juuston laittaminen heti tomaattisoseen alle, muut täytteet sitten päällä
Kommentit (16)
Iske joku karvakäsi nii ei tarvitse enää miettiä moista
Hankitaan massiivinen puilla lämmitettävä leivinuuni.
Ei kun ensin juusto sitten täytteet ja kanneksi taikina
Vierailija kirjoitti:
Hankitaan massiivinen puilla lämmitettävä leivinuuni.
Itse asiassa lievinuunuu ei ole kovin hyvä pitsan tekoon
Voitelee pitsapohjan vihreällä pestolla, sitten emmental/mozzarellajuustoraaste päälle. Näiden päälle vielä vuohenjuustosiivuja ja ohuita, raakoja punajuuriviipaleita (juustohöylällä saa) Koko komeuden päälle hunajaa. Parasta pitsaa ikinä!
Jauhoina durum ja mahdollisesti vähän karkeaa valkaista vehnäjauhoa, ei halvimpia pullajauhoja. Taikinassa hieman hyvää oliiviöljyä ja pitkä kohotus.
Jauhelihapizza on herkkujen herkku: siihen kuuluu täytteenä jauhelihaa, paprikaa, ja juustoraastetta päälle. Jauhelihan voi maustaa ketsupilla tai tomaattipyreellä, mutta mitään sipulia ei siihen pidä laittaa. Tietty myös suolaa ja pippuria.
T. Lidl-mies.
Minulla on vanhassa köksänkirjassa (Hyvää pataa) tosi hyvä pitsapohjan ohje. Sillä aina tehdään, ja hyvää tulee.
Meillä ei tuu taikinapohjaa. Laitamme Goudasiivut vaan leivinpaperin päälle, koko pellin alueelle. Siihen ladomme täytteet päälle ja n. 15 minuutiksi 200 asteiseen uuniin. Eipä siitä valmiista pitsasta edes tajua, ettei siinä ole oikeaa pohjaa.
Jonkun kokin ohje oli, että ensin tomaattikastike, sitten juustoraasteesta 3/4 ja sitten täytteet ja lopuksi vielä ripotellaan loppu juustosta. tällä tulee oikeasti hyvä. Sekä kannattaa valita täytteet niin, ettei ole liian kuivaa eikä liian kosteaa. Pohja kaulitaan ohueksi. Omaan makuuni useimmissa ohjeissa on liikaa hiivaa, mutta jos laittaa liian vähän, tulee kovaa. Yksi hyvä vinkki on kanssa käyttää tortillapohjaa pizzapohjana. Uuni aika kuumaksi ja leivinkivi on kova sana.
Pizzakivellä ehkä. Ohut pohja. Lämpötilan oltava siinä 300-400 astetta.
Mä laitan pizzapohjan taikinaan oreganoa.
Jos pizzakiveä ei ole, niin sitten leivinpaperi suoraa uuniritilän päälle, vähän sivellään oliiviöljyllä. Ohut osaksk durumvehnäjauhoista tehty pohja. Päälle itse tehtyä tomaattikastiketta, jotai hyvän makuista juustoa raasteena, artisokkaa, suippopaprikaa isoina siivuina ja mozzarella. Uuniin hetkeksi ja lopuksi tomaattia ja tuorebasilikaa NJAM.
Tilaa kotipizzoja ja hämäykseksi lisäät täytteitä ja juustoja.
Saattaa mies luulla että teit itse.
Pizzajauhoista (esim. myllynparas) tehty taikina, hieman oliiviöljyä taikinan sekaan. Kunnon kohotus ajan kanssa. Kastikkeeksi itse hauduteltu tomaattisoossi tai helpompana vaihtoehtona tom.pyreetä, ketsuppia sekä mausteita (oregano, basilika, valkosipulijauhe, chilimauste yms.) sekoitettuna.
Kastikkeen päälle juustoraastetta ja sitten maun mukaiset täytteet ja päälle vielä juustoa. Mielellään kahta erilaista juustoa, vaikkapa auraa ja mozzarellaa. Nämäkin tietty ihan mieltymysten mukaan.
Täytteitä kohtuudella (max 4), pizzan ei ole tarkoitus olla paksu piirakka.
Siis pohjan päälle juusto, sitten tomaattikastike ja muut päälliset?