Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kotitekoinen jugurtti, onko hyvää?

Vierailija
05.11.2016 |

Minä tykkään kovasti tuosta Lidlin maustamattomasta jogurtista, mutta kun köyhä olen, niin ei sitä ole aina varaa ostaa. Nyt kun noita ohjeita olen katsellut, niin melko simppeliähän olisi valmistaa jogurttia itse ja se tulisi noin puolet halvemmaksi, kuin kaupasta ostettu. Mutta tuleeko siitä itse tehdystä ihan oikeasti kaupasta tehdyn veroista, tai jopa parempaa, vai vaan onnetonta lirua?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
05.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö todellakaan kukaan ole itse  tehnyt jogurttia?

Vierailija
2/12 |
05.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minäkin haluaisin tietää. Rakastan Bulgarian jogurttia ja tiedän, että sitä voi tehdä itse. Jogurttikoneitakin on myytävänä, mutta kellään ei tunnu olevan omakohtaisia kokemuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
05.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tehnyt jugurttia ja tulee ihan hyvää, mutta millä ihmeen laskuopilla saat siitä halvempaa kuin kaupasta ostettu?

Vierailija
4/12 |
05.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän se tarvitse kuin ruokalusikallisen sitä  kaupan maustamatonto juggea kädenlämpöisen maidon sekaan ja antaa olla  muutaman tunnin huoneenlämmössä ja sitten jääkaappiin. Mitään konetta siihen tarvita...

Vierailija
5/12 |
05.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eihän se tarvitse kuin ruokalusikallisen sitä  kaupan maustamatonto juggea kädenlämpöisen maidon sekaan ja antaa olla  muutaman tunnin huoneenlämmössä ja sitten jääkaappiin. Mitään konetta siihen tarvita...

Ei se kyllä ihan näin onnistu. Olen tehnyt useita kertoja ja joskus jopa epäonnistuu. Vaatii vähintään yön yli lämpimässä esim. kylmälaukussa jossa on pari litraa kiehuvaa vettä (astiassa) myös. Jos siitä haluaa paksua ja rasvaista pitää ostaa täysmaitoa sekä laittaa lisäksi maitojauhetta, mitä paksumpaa haluaa sen enemmän maitojauhetta. Ei tule kovin halpaa jugurttia.

Vierailija
6/12 |
05.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen tehnyt jugurttia ja tulee ihan hyvää, mutta millä ihmeen laskuopilla saat siitä halvempaa kuin kaupasta ostettu?

No millä ihmeen laskuopilla sinä saat siitä kalliimpaa, tai yhtä kallista kuin kaupasta ostettu, eli mikä on sinun reseptisi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
05.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Eihän se tarvitse kuin ruokalusikallisen sitä  kaupan maustamatonto juggea kädenlämpöisen maidon sekaan ja antaa olla  muutaman tunnin huoneenlämmössä ja sitten jääkaappiin. Mitään konetta siihen tarvita...

Ei se kyllä ihan näin onnistu. Olen tehnyt useita kertoja ja joskus jopa epäonnistuu. Vaatii vähintään yön yli lämpimässä esim. kylmälaukussa jossa on pari litraa kiehuvaa vettä (astiassa) myös. Jos siitä haluaa paksua ja rasvaista pitää ostaa täysmaitoa sekä laittaa lisäksi maitojauhetta, mitä paksumpaa haluaa sen enemmän maitojauhetta. Ei tule kovin halpaa jugurttia.

Itse en halua mitään kovin paksua, vaan samanlaista, kuin Lidlin maustamatonkin, sehän nyt ei mitään kovin paksua ole. On totta, että maitojauhe ja täysmaitokin nostaa hintaa. Etenkin tuo maitojauhe foodiesta vilastuna näytti olevan sikakallista ja se kyllä nollaisi tuon edullisuuden kerrasta. Itse lähden siitä, että kokeilisin joko rasvattomasta, tai kevytmaidosta tehdä ja ilman maitojauhetta. Rasvaton ja kevytmaitohan ei maksa kuin rapiat 60 senttiä litra. Toki se siemenenä käytetty jogurttikin maksaa, mutta jatkossahan voisi käyttää sitä itsetehtyä siemenenä.

Vierailija
8/12 |
05.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä, kun ei ole vielä koskaan onnistunut kunnolla. Joissakin resepteissä neuvotaan laittamaan lisäksi vähän maitojauhetta, niin tulee sakeampaa. Ongelma on kai siinä, että pitäisi olla tarpeeksi pitkään sopivan lämmintä.

Viilin valmistus on helpompaa ja onnistuu varmemmin: lusikallinen viiliä kupin pohjalle ja lisätään homogenoimaton maito, sitten pimeään kaappiin noin vuorokaudeksi. Valmistuu nopeammin lämpimästä maidosta, mutta onnistuu kylmästäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
05.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tiedä, kun ei ole vielä koskaan onnistunut kunnolla. Joissakin resepteissä neuvotaan laittamaan lisäksi vähän maitojauhetta, niin tulee sakeampaa. Ongelma on kai siinä, että pitäisi olla tarpeeksi pitkään sopivan lämmintä.

Viilin valmistus on helpompaa ja onnistuu varmemmin: lusikallinen viiliä kupin pohjalle ja lisätään homogenoimaton maito, sitten pimeään kaappiin noin vuorokaudeksi. Valmistuu nopeammin lämpimästä maidosta, mutta onnistuu kylmästäkin.

Joo viiliä olen minäkin tehnyt ja hyvin onnistui. Nyt kuitenkin kiinnostais nimenomaan jogurtti. Se mitä tuota juttua vähän googlailin, niin se lämpötila on siinä aika olennainen juttu, eli rapiat 40 astetta pitäis löytyä ja sehän ei siis normaalilla huoneenlämmöllä onnistu vaan se on saatava aikaan jotenkin muuten.

Vierailija
10/12 |
05.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maistuu ihan sissijuustolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
05.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se kylmälaukku ja kuumaa vettä riittävästi, tarvittaessa vaihdetaan. Onnistuu melkein aina. Maito tietenkin lämmitetään ensin siihen n. 40 asteeseen ja jugurtinsiemen myös ainakin huoneenlämpöistä ja sitä riittävästi, 2dl.

Vierailija
12/12 |
05.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se kylmälaukku ja kuumaa vettä riittävästi, tarvittaessa vaihdetaan. Onnistuu melkein aina. Maito tietenkin lämmitetään ensin siihen n. 40 asteeseen ja jugurtinsiemen myös ainakin huoneenlämpöistä ja sitä riittävästi, 2dl.

Onnistuuko siis myös ilman maitojauhetta?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi kaksi