Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kun teet keittoa

Vierailija
02.11.2016 |

niin onko liemi sinusta tärkeä osa siitä keitosta? Vai onko keittosi liemi vain vettä tai kuutioliemellä maustettu?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
02.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liemi on paras osa keittoa!

Vierailija
2/16 |
02.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Totta kai, keitto on kokonaisuus. Hyvä maku, väri, sakeus, tuoksu...on osa nautintoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3/16 |
02.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eipä se keitto paljon miltään maistu on liemi on 'vain vettä'.

Vierailija
4/16 |
02.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten teette hyvän liemen siihen keittoon?

Vierailija
5/16 |
02.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan se liemi tärkeä, oikeastaan maukkain osa keitossa. Liha-, kala- tai kanasoppaa tehdessäni keitän ensin tuon nimeä antavan ainesosan, ja otan keitinliemen talteen. Siihen sitten teen itse keiton. Papu- ja kasviskeittoihin käytän lipstikkaa, ja totta kai muitakin mausteita. Kesäkeittoa en tee maitoon vaan veteen ja maustan lopuksi tuorejuustolla. 

Vierailija
6/16 |
02.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis puhutaanko nyt viinasta vai oikeasta keitosta? jos viinasta niin kyllä se minulle maistuu oikein hyvin

M26

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
02.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liemi tehdään AINA itse. En hyväksy niitä liemikuutioita missään nimessä. Pikakeittoa kun tehdään, niin otetaan pakastimesta edellisten keittojen liemiä, tai vartavasten liemeksi tehtyä luu-lihalientä.

Mulla on pakkaseen talletettuna broilerin rankoja sekä muidenkin elukoitten luita ja kun niitä on tarpeeksi paljon, ne kipataan kattilaan, muut höysteet sekaan ja ei kun keittelemään. Tämä on syys- ja talvipuuhaa, kun pidetään muutenkin tulet puuhellassa tai leivinuunissa. Siinä saa liemikattila rauhassa porista ilman huolia sähkölaskusta. Kesällä käytetään sitten noita pakastettuja liemiä, jos keitotuttaa.

Vierailija
8/16 |
02.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liemi on tärkeä, kunnon mustapippuria ja yrttejä ei voita mikään. Bouquet garni, kumina ja laakerinlehti kruunaa soppa-ainekset. Kasvissyöjänä tuohduin viimeksi toissapäivänä kun Halloween kurpitsakeittoon oli laitettu kanalientä. Maistoin kanan rasvaisen koiven jo ensi lusikalliselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
02.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onhan se liemi tärkeä, oikeastaan maukkain osa keitossa. Liha-, kala- tai kanasoppaa tehdessäni keitän ensin tuon nimeä antavan ainesosan, ja otan keitinliemen talteen. Siihen sitten teen itse keiton. Papu- ja kasviskeittoihin käytän lipstikkaa, ja totta kai muitakin mausteita. Kesäkeittoa en tee maitoon vaan veteen ja maustan lopuksi tuorejuustolla. 

Komppaan tätä ja lisään, että ostan kalan mielelläni kokonaisena (milloin en itse kalasta, sitäkin teen) ja fileoin, ja sitten keitän päästä ja ruodoista kalalientä pakastimeen. Vaikka tulisi ne sen kalan fileet paistettua niin onpahan lientä odottamassa keittohetkiä. Lohiliemet pitää kyllä muistaa käyttää aika pian kun lohen rasva tuppaa härskiintymään pakastimessakin.

Kuivatut sienet antaa keittoihin kanssa hyvää makua.

Vierailija
10/16 |
02.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä tykkään valmiista liemikuutioista mutta käytän kyllä keitoissa muutakin kuin niitä. Esim. kasvissosekeittoon laitan kuution lisäksi kermaa, maustettua tuorejuustoa ja valkopippuria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika usein teen kala- tai lihaliemen itse. Esim jos olen tehnyt vitello tonnatoa siitä jää aivan mahtava lihaliemi yli, sen pakastan ja käytän johonkin lihakeittoon. Kalanperkeistä liemi, huomenna taas tekeillä.

Käytän kyllä hyvälaatuisia fondeja myös.

Vierailija
12/16 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen usein liemen itse, mutta jos käytän valmista, niin en iemikuutioita koskaan, kyllä sen pitää olla fond

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalanperkeitä ja luita saa puoli-ilmaiseksi kaupasta. Ilman vaivaa niistä keittyy hyvä liemi.

Vierailija
14/16 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Arkisin (jauheliha- tai siskonmakkarasoppa) liemeksi vain keitetään makua antavat juurekset... niistä tärkeimpänä juuriselleri. Sitten pippuria, lipstikkaa, persiljaa, sipulia... Jauheliha paistetaan pannulla ja pannu huuhdellaan soppaan mukaan.

Usein pakkasesta löytyy myös paistipussin pohjalta talteen otettua lientä.

Sitten jos tehdään kunnon lihasoppaa, niin homma alkaa maustejuuresten ja luullisen lihan parin-kolmen tunnin hauduttamisella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liemi on tärkein. Maustan sitä juureksilla ja erilaisilla mausteilla, jotka ensin kuullotan öljyssä. Lisään veden kiehuvana, ettei juuresten kypsyminen keskeydy. Mausteet tietysti keiton mukaan, mutta itse tehtyä lientä, liemikuutioita, fondia, laakerinlehtiä ... Noita nyt ainakin keittoon kuin keittoon. 

Keitän siis kananluista ja kalanperkeistä aina liemet ja pakastan. Oikeaa lihalientä en ole tehnyt. 

Vierailija
16/16 |
03.11.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liemi on tärkeä, mutta käytän kyllä kasvisliemikuutioita ja kasvisfondiklönttejä. Lihalientä en käytä enkä itse keittele luita koska hullunlehmäntauti asuu just niissä luuytimissä. Kanaa meillä taas ei syödä muuten.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi viisi kaksi