Miten valmistat ahvenfileet ruoaksi?
Kommentit (13)
Mies paistaa valurautapannulla. Ihan herkkua. Parasta ilman leivitystä.
Jos haluat kevyen leivityksen niin suolaat ja käytät ruisjauhoissa ne fileet ja paistat voissa.
Ostin niitä kun olivat niin hyvässä tarjouksessa eli 19,95e/1kg. Prismassa maksoivat 33e/1kg...Useimmiten tulee syötyä lohta ja joskus kuhaa.
ap
Paistan kuumalla pannulla reilussa voissa, mausteeksi vain ripaus suolaa ja pippuria. Lopuksi ruskistan pannulle jääneessä rasvassa kasan sipulia, jota lusikoin fileiden päälle lautaselle.
Ahvenissa on niin hieno maku, että vähempi on parempi. Itse paistan fileet pannulla voissa, mausteeksi laitan yleensä vain suolaa.
Pyöräytän vehnäjauhoissa ja palstan nopeasti voi-öljyssä. Päälle suolaa ja tilaus pippuria.
Ruisjauhot sopivat muikuille ja silakoille.
En osaa fileoida ahventa. Ja nythän sitä saa katsoa saako edes onkia jos virtaa liikaa.
Joskus leivitän (suolalla ja mustapippurilla maustetussa ruisjauhossa), yleensä en. Usein teen myös keittoa.
Miedolla lämmöllä pitkään valurautapannussa kanttarellien ja sipulien kera, melkein hauduttaen. Tai jos nopeasti, niin 3-4 min per puoli kuumalla pannulla voissa, lautaselle laittaessa vähän himalajasuolaa ja limemehua.
Parhaillaan kyökissä rouva tekee haukimureketta saneluni mukaan. Itse röhnötän soffalla, mutta minä "hain" hauen tuolta läheisen lätäkön noutotiskiltä...
Vierailija kirjoitti:
En osaa fileoida ahventa. Ja nythän sitä saa katsoa saako edes onkia jos virtaa liikaa.
Ne voi paistaa voissa ihan sellasenaan. Tietenkin perata täytyy.
Paistan voissa, päälle vähän suolaa ja jotain yrttimaustetta. Nam!