onko tässä hyvä liikeidea ravintolalle?
Menu olisi tietysti saatavilla mutta myös mahdollisuus tilata mitä vaan ja asiakas saisi annoksensa.
Siinä odotellessa saisi syödä esim. ilmaista alkupalaa.
Kommentit (32)
Ihan mitä vaan? Ei taida ihan onnistua.
Niin pitäisi. Mutta asiakas saisi haluamansa.
Vierailija kirjoitti:
Mikä se liikeidea siis oli?
Lue.
Kannattaa miettiä uudestaan ennen kuin vaihdat vihollisten puolelle.
Onhan se nähty jo kaiken maailman Gordon-ohjelmissakin, että mitä laajempi tarjonta, sitä huonommin toimii.
Aika riskaabelia. Ajattele miten valtava määrä raaka-aineita keittiössä olisi oltava, jos asiakkaiden kaikki toiveet olisi voitava täyttää. Ja sitä ruokahävikkiä! Miten pidät annokset tasalaatuisina?
Miksi alkupalat rajataan pois, eikö alkupalaksi saisikaan mitä haluaa? Mistä tulisi kate ja tuotto? Minkä hintaiset olisivat menun pääruuat vs. toive -pääruuat.
Aluksi tuollainen "tilaa mitä vaan" olisi varmaan aika viehättävä, mutta ehkä jo vuodessa rafla alkaisi tuntua luonteettomalta ja yhdentekevältä.
Ei tule millään onnistumaan. Varastossa pitäisi olla aivan älyttömästi elintarvikkeita.
Siis sinäänsä hauska ajatus, mutta ei vain voi onnistua.
Kiva idea, mutta käytännössä mahdoton toteuttaa. Kuulostaa myös taloudellisesti tappiolliselta ilmaisine alkupaloineen. Mites hinnat, kun voi mitä tahansa tilailla?
Jos olet katsonut kuppilat kuntoon ohjelmia niin yksi yleisimmistä ongelmista heikosti menestyvissä ravintoloissa on liian laaja menu. Minkään kokin taidot ei riitä siihen että voisi tehdä koska tahansa minkä tahansa ruuan. Ja vielä suurempi ongelma on se että ei voi pitää aina varastossa laadukkaita raaka-aineita mihin tahansa annokseen. Ilmaisia alkupaloja ei ole olemassa, asiakkaalta pitää saada raha kaikesta ja katteet vielä päälle.
Se "ihan mitä vaan" olisi käytännössä kuitenkin aika rajallista, sillä kaikkea mahdollista ei voi varastoissa pitää siltä varalta, että jos joku vaikka sattuisi joskus tilaamaan. Hävikki olisi valtava ja kannattavus huono.
Ottaako joku muka tosissaan Ramsayn epätosi-tv:t? Ukko kiertelee ympäri amerikkaa, muuttaa velkaiset konkurssipesäkkeet kannattaviksi bisneksiksi viikossa ja siinä sivussa pelastaa vielä avioliitot ja repaleiset perhesuhteet. Melkoinen mies.
Se onnistuisi tietyn konseptin sisällä, esim. wok-ravintolan. Voisi valita listalta ainekset wokkiinsa. Wok-ruuat myös valmistuvat nopeasti. Ilmaiset alkupalat olisivat ilmaisia vain asiakkaalle, mutta eivät ravintolalle - niiden hinta pitäisi ottaa jostain muualta.
Vierailija kirjoitti:
Ottaako joku muka tosissaan Ramsayn epätosi-tv:t? Ukko kiertelee ympäri amerikkaa, muuttaa velkaiset konkurssipesäkkeet kannattaviksi bisneksiksi viikossa ja siinä sivussa pelastaa vielä avioliitot ja repaleiset perhesuhteet. Melkoinen mies.
No onhan se melkoista showta, mutta onhan se yleisesti nähtävissä oleva ilmiö, että tasokkaammissa ravintoloissa on pieni ruokalista. Ja ihan maalaisjärjellä voi päätellä, että jos valikoima on erittäin iso, niin varastonkin on oltava iso. Ja koska elintarvikkeet säilyvät hiekosti, niin hävikkiä tulee todennäköisesti paljon.
Olisi kiva jos ap vastaisi huutoonsa ja kertoisi vähän konkreettisemmin ajatuksistaan.
Ei vaadita Gordon Ramsaytä että tajuaisi, että liian laaja lista on ravintolalle rasite ja osoitus ravintoloitsijan epävarmuudesta.
Vierailija kirjoitti:
Se onnistuisi tietyn konseptin sisällä, esim. wok-ravintolan. Voisi valita listalta ainekset wokkiinsa. Wok-ruuat myös valmistuvat nopeasti. Ilmaiset alkupalat olisivat ilmaisia vain asiakkaalle, mutta eivät ravintolalle - niiden hinta pitäisi ottaa jostain muualta.
No tuohan menee sitten samalla periaatteella kuin Subit yms.
Jos haluat jotain paljon ja monipuolista osta vaikka sinne ravintolaan laaja valikoima erilaisia jäätelöitä joita saa tilata. Ei mene ruoka hukkaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se onnistuisi tietyn konseptin sisällä, esim. wok-ravintolan. Voisi valita listalta ainekset wokkiinsa. Wok-ruuat myös valmistuvat nopeasti. Ilmaiset alkupalat olisivat ilmaisia vain asiakkaalle, mutta eivät ravintolalle - niiden hinta pitäisi ottaa jostain muualta.
No tuohan menee sitten samalla periaatteella kuin Subit yms.
Juuri sillä periaatteella.
Vierailija kirjoitti:
Se onnistuisi tietyn konseptin sisällä, esim. wok-ravintolan. Voisi valita listalta ainekset wokkiinsa. Wok-ruuat myös valmistuvat nopeasti. Ilmaiset alkupalat olisivat ilmaisia vain asiakkaalle, mutta eivät ravintolalle - niiden hinta pitäisi ottaa jostain muualta.
Ja tämä taas ei ole mikään uusi konsepti, vaan tuollaisia yrityksiä on jo olemassa.
pitäis olla kaikkea mahdollista kaapeissa kun ei yhtään tiedä että mitähän se aasiakas sattuu hoksaamaan
0/5 eli ei jatkoon