Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kun jättää punaisen lihan pois

Vierailija
19.10.2016 |

Joudun jättämään terveyssyistä ainakin joksikin aikaa punaisen lihan pois ruokavaliostani. Mitkä ovat ravintoaineiden puolesta parhaita ja tärkeimpiä keinoja korvata se? Sitä en koe ongelmana ettenkö keksisi reseptejä ilman punaista lihaa, mutta terveyssyistä koen tärkeäksi myös sen että saan kaikki tarvittavat vitamiinit yms. Kiitos jo etukäteen!

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
19.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Et saa mistään niitä ravintoaineita mitkä saat punaisesta lihasta.

Punainen liha ei ole terveydelle haitallista.

Vierailija
2/14 |
19.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rautaa minä en ainakaan onnistu korvaamaan millään. Pakko oli lisätä lihan käyttöä ja lisäksi rautatabletit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
19.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Et saa mistään niitä ravintoaineita mitkä saat punaisesta lihasta.

Punainen liha ei ole terveydelle haitallista.

Se on suolistolle raskasta sulatettavaa, minkä vuoksi joudun nyt jättämään sen joksikin aikaa pois. Luotan enemmän terveydenhuollon ammattilaisiin kuin tuntemattomaan nettikirjoittelijaan, pahoittelut. Ja kaipaisin aidosti vastauksia kysymykseeni. ap

Vierailija
4/14 |
19.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rautaa minä en ainakaan onnistu korvaamaan millään. Pakko oli lisätä lihan käyttöä ja lisäksi rautatabletit.

Onkohan maksa yhtä raskasta sulatettavaa kuin punainen liha... Pitää selvittää, voisiko ainakin välillä syödä maksaa. Monissa kasviksissakin on paljon rautaa, joten pitää lisätä sitten niiden syöntiä. ap

Vierailija
5/14 |
19.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rauta on ainoa mikä voi aiheuttaa aluksi ongelmaa, sekin vain jos olet taipuvainen kovin mataliin arvoihin. Hyvin saat kaiken kalalla ja kanalla korvaamalla. Pippuripihvin makua toki et :)

Vierailija
6/14 |
19.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hmm, en syö juuri koskaan punaista lihaa, mutta en ole koskaan havainnut mitään puutostiloja. Veriarvotkin otettiin työterveydessä pari kuukautta sitten, kaikki oli ok. Broileria ja kalaa syön kyllä, myös maitotuotteita satunnaisesti ja paljon kasviksia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
19.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet?component=2160&sortByColumn=…

Tuossa rauta-arvoja. Jos veriruokiakin pystyisi syömään niin olisi hyvä... Ja merilevää sisältävää sushia sitten vaan... :) ap

Vierailija
8/14 |
19.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Et saa mistään niitä ravintoaineita mitkä saat punaisesta lihasta.

Punainen liha ei ole terveydelle haitallista.

Se on suolistolle raskasta sulatettavaa, minkä vuoksi joudun nyt jättämään sen joksikin aikaa pois. Luotan enemmän terveydenhuollon ammattilaisiin kuin tuntemattomaan nettikirjoittelijaan, pahoittelut. Ja kaipaisin aidosti vastauksia kysymykseeni. ap

Terveydenhuollosta et löydä sellaista, joka näistä asioista oikeesti kertoo. Tieto on sun itse etsittävä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
19.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Et saa mistään niitä ravintoaineita mitkä saat punaisesta lihasta.

Punainen liha ei ole terveydelle haitallista.

Se on suolistolle raskasta sulatettavaa, minkä vuoksi joudun nyt jättämään sen joksikin aikaa pois. Luotan enemmän terveydenhuollon ammattilaisiin kuin tuntemattomaan nettikirjoittelijaan, pahoittelut. Ja kaipaisin aidosti vastauksia kysymykseeni. ap

Terveydenhuollosta et löydä sellaista, joka näistä asioista oikeesti kertoo. Tieto on sun itse etsittävä.

Olen löytänyt, kiitos. ap

Vierailija
10/14 |
19.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rauta on ainoa mikä voi aiheuttaa aluksi ongelmaa, sekin vain jos olet taipuvainen kovin mataliin arvoihin. Hyvin saat kaiken kalalla ja kanalla korvaamalla. Pippuripihvin makua toki et :)

Kiitos! ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
19.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hmm, en syö juuri koskaan punaista lihaa, mutta en ole koskaan havainnut mitään puutostiloja. Veriarvotkin otettiin työterveydessä pari kuukautta sitten, kaikki oli ok. Broileria ja kalaa syön kyllä, myös maitotuotteita satunnaisesti ja paljon kasviksia. 

Kiitos! ap

Vierailija
12/14 |
19.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole syönyt punaista lihaa enkä broileria 13 vuoteen, hemoglobiini ollut aina 150:n tietämillä (viimeksi 152). Varmaan jos tekee niin kuin kouluruokala meillä aikoinaan, eli korvaa lihan pakastejuuressiivuilla, voi äkkiä iskeä joku rutto päälle... Etenkin jos ruokavalioon jää kala, kananmuna ja maitotuotteet ja syö monipuolisesti, ei kyllä tarvitse päätään vaivata puutostiloilla. :p

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
19.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä ruuista saa rautaa (mikä lienee ainut mitä punaisessa lihassa on)

- Kikherneistä

- Kurpitsasiemenistä

- Pavuista

- Linsseistä

- Pinaatista

- Seesaminsiemenistä

tuossa muutama esimerkki

Vierailija
14/14 |
19.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos asiallisista vastauksista! ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi viisi