Uusia ideoita keittiöön?
Tykkään ruoanlaitosta ja olen mielestäni ihan ok kokki, mutta viime aikoina kiire töissä ja vapaa-ajalla on verottanut pahasti inspiraatiota. Ruokalista on käynyt hyvin itseään toistavaksi ja haluaisin nyt aivan uusia ideoita keittiöön! Rajoituksina seuraavat: Olemme kasvissyöjiä (kananmuna ja juustot kuitenkin ruokalistalla). Lisäksi haluamme ehdottomasti syödä joka päivä eri ruokaa, eli sunnuntai-iltana väkerretty makaroonilaatikko koko viikoksi ei maistu.
Tässä tavallisia arkiruokia tältä viikolta (joissa ei mielestäni mitään vikaa, mutta samat setit eri variaatioin toistuvat joka viikko):
-kasvismunakas
-kesäkurpitsapestopasta
-kasvissosekeitto
-sienirisotto
-pizza
-kasvistomaattipasta
-wokkivihanneksia ja papusalaatti
Kommentit (11)
Juurescoleslaw! Kiitos!! Juuri tällaisia vinkkejä halusin! Myös cannellonit ovat ihania, kuten muutkin oikeasti hyvät "uunipastat". Pakastinvinkki hyvä, mutta meillä ei valitettavasti ole pakastinta. :( Ap
Pinaattipastailija jatkaa:
Täytetyt kasvikset ovat aina hyviä ja hauskoja. Riisin sijaan olen nykyään ruvennut laittamaan täytemömmöön couscousia.
Kasvisgratiini ei myös koskaan petä, kokeile erilaisia yhdistelmiä. Jos purjo on tarjouksessa, tee purjogratiini, se on ihanaa. Sinihomejuusto on hyvää vaihtelua gratiineissa.
Punajuuri- sinihomevuoka on joulusuosikkimme, mutta toimii kyllä lokakuussakin :)
Texmextyyliset ruoat ovat aina hauskaa syötävää, ja saa kokeilla jos jonkinlaisia papuja.
Italialainen hiilariherkku on pastaa, perunaa, papuja ja paljon chiliä ja valkosipulia. Ihana talviruoka.
Kasvipihvit esim kikherne- tai linssi-pihvit.
Bolognese soijarouheesta tai pavuista.
Kasvissosekeitto, hernekeitto, pinaattikeitto.
Kasviswokkiin tofua ja pähkinöitä höysteeksi.
Seitanpihvit
Aloituksesta tuli mieleen, että ap haluaa vain pröystäillä kokkaustaidoillaan. Piti oikein alleviivata, että makaroonilaatikko ei kelpaa. hahaha
Juuri laittelin kasvismoussakaan ja voi juukeli, kun tuli hyvää!! Oltiin kesällä Corfulla ja yritin jäljitellä siellä syötyjä. Väänsin perunat muusiksi, haudutin kasvis-tomaattikastiketta piiiitkään ja sit viel juustoinen valkokastike ja tietty munakoisoa. Työläs, mut ihana!!
https://www.yhteishyva.fi/reseptit/sitruunainen-kesakurpitsapasta/044136
Sitruunainen feta kesäkurpitsapasta
Lisssikeitto punaisista linsseistä
Hernerouhepihvit
Kasvislasagne
Pizza
Vierailija kirjoitti:
Juuri laittelin kasvismoussakaan ja voi juukeli, kun tuli hyvää!! Oltiin kesällä Corfulla ja yritin jäljitellä siellä syötyjä. Väänsin perunat muusiksi, haudutin kasvis-tomaattikastiketta piiiitkään ja sit viel juustoinen valkokastike ja tietty munakoisoa. Työläs, mut ihana!!
Kiitos muistutuksesta. Tuli tästä mieleen myös shepherd's pie, joka on kasvisversiona lapsuuden suosikkejani!
Juurescoleshaw'lle kaipaisin jotain muuta kuin majoneesipohjaista kastiketta. Saiskos ehdotuksia, mulla ei tule kuin joku kermaviiliin tehty mieleen. Siis tarkoitus keventää. Kts! Kivoja ehdotuksia, kokeilen minäkin.
ohis
Tuli mieleen vielä hernesosekeitto. Monta kertaa pitäny kokeilla tuota mutta tahtoo unohtua
http://www.apetit.fi/fi/reseptit/resepti/hernesosekeitto
Vierailija kirjoitti:
Aloituksesta tuli mieleen, että ap haluaa vain pröystäillä kokkaustaidoillaan. Piti oikein alleviivata, että makaroonilaatikko ei kelpaa. hahaha
No voi hyvä ihme! :D Hauskaa sunnuntaita vaan sinnekin! Ap
Pinaattipasta (valkokastikkeeseen paljon pakastepinaattia, ehkä lusikallinen valmispestoa), pastan sekaan tai lasagneksi.
Ricotta-pinaatticanelloneja voi tehdä ison satsin ja pakastaa osan. Sienicanellonitkin ovat hyviä.
Paistettu riisi, eli paljon kasviksia riisin sekaan, kypsänä paistetaan isossa pannussa, juustokökkäreitä lopuksi sattumiksi. Kidneypavut sopivat hyvin.
Juurescoleslaw on ihanaa lisukkeena, eli lanttu, purjo, pala kaalia ja muutama porkkana raasteeksi, kastike majoneesista, hapankermasta ja lorauksesta etikkaa. Suolaa. Jos raastetta tulee liikaa, pakasta osa ja tee siitä pikasoppa joskus myöhemmin.
Pakastinta kannattaa käyttää paljon niin saa vaihtelua ruokiin helposti. Etenkin työläämpiä väkerrettäviä kannattaa tehdä iso satsi ja pakastaa annoksina.