Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Neuvoja tarjoilujen järjestämiseen?

Vierailija
06.10.2016 |

Olen kutsumassa omaan kotion ensimmäistä kertaa vieraita ns synttärikahveille, sukulaisia ja ystäviä. Väkeä on yhteensä n 20 henkilöä eli tosi paljon.

Mitä neuvoisitte tarjottaviksi? Ajattelin voileipäkakkua, mutta kuinkahan iso määrä sitä pitäisi tehdä? Onko se paremoi kuin vaikka uunissa tehty piirakka? Kummpaa on helpompi tehdä enemmän ja edullisesti?

Osaatteko neivoa jonkun helpon reseptin tämäntyyppiseen tarjoiluun? Olen huono keittiöjutuissa ja pitäisi olla erittäin yksinkertainen rautalankamalli, jota ei voi möhlätä...

Toinen ongelma. Minulla on vain yksi kahvinkeitin, josta saa n 5 kuppia kerralla. Miten neuvoisitte kahvinkeiton irganisoinnin tuollaiselle joukolle? Voiko sitä laittaa vaikka isoon kattilaan etukäteen ja pitää sitä lämpimänä, kauanko se pysyy hyvänä sellaisessa?

Kiitos kaikista vinkeistä!

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
06.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun tarjoilet kukkakaalia, niin paloittele ne pienemmiksi palasiksi ja laita kulhoon, äläkä pitkin pöytää kuten yleensä.

Vierailija
2/12 |
06.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlaa astiavuokraus ja vuokraa jostain isompi kahvinkeitin ja iso pumpputermari.

Jos et ole kokenut kotikokki etkä ole voileipäkakkuja koskaan tehnyt, en ehkä lähtisi harjoittelematta niitä tekemään. Pellillinen piirakkaa on helpompi. Makeaksi myös pellillinen mokkapaloja/porkkanakakkua tai jotain piirasta. Siitä saa pienellä vaivalla isolle porukalle helposti.

Onko mahdollista, että ostat jotain valmiina?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
06.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voileipäkakku on tosi työläs ja hankala tehdä, jos sen tekemiseen ei ole rutiinia. Lisäksi aineet tulevat kalliiksi, ja kakun säilytykseen tarvitsee paljon jääkaappitilaa. Suolainen piirakka on paljon helpompi. Lisäksi sen tekoa voit halutessasi helpottaa vielä ostamalla kaupasta valmiin pakastepiirakkataikinan (ei eroa maussa kotona tehtyyn taikinaan tehdystä piirakasta). Tee vaikka kinkkupiirakka ja jokin fetakasvispiirakka. Ohjeita löytyy netistä pilvin pimein.

Kahvitarjoilua voit helpottaa hankkimalla / lainaamalla ison termospullon ja keittämällä siihen valmiiksi kahvia.

Vierailija
4/12 |
06.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isompi kahvinkeitin ei ole mitenkään välttämätön, jos käytössä on tarpeeksi iso termospullo.

Vierailija
5/12 |
06.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lainaa toinen keitin joltain tutultasi muutamaksi tunniksi. Mene tarjottavien suhteen helpoimman kautta, jos olet kädetön keittiössä.

Vierailija
6/12 |
06.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kattilaa parempi on termoskannu. Jos ei itselläsi ole, niin lainaa tuttaviltasi pari litraista kannua.

Miksi sinun pitää tarjota voileipäkakkua? JOs haluat makean ohella tarjota jotain suolaistakin, niin helpoimmalla pääset, kun ostat karjalanpiirakoita ja teet kulhollisen munavoita. Osta tuoreita piirakoita ja riittävän monta. Yli jääneet voit pakastaa, joet heti parin päivän sisällä syö niitä. Jos on kerran synttärikahvit, niin makeaksi tietysti täytekakku ja sen lisäksi hyviä pikkuleipiä, ei siis mitään kuivia pahvinkappaleita tyyliin Marie-keksit. Jos olet niin tumpelo keittiössä kuin annat ymmärtää, niin eiköhän kakku ja piparitkin kannattaisi tilata jostakin peinestä leipomosta. Siinäpä ne sitten olisivat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
06.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piirakka on halvempi kuin voileipäkakku. Tee sitä minkä tiedät osaavasi. Leivottavia makeita ja suolaisia voi tehdä ajoissa ja pakastaa. Niin ei tule kiire juhlapäivänä. Salaattikaan ei ole huono suolainen tarjottava vaikka kahvikemut onkin. Kattila voisi toimia pannukahvinkeitossa. Lainaisin termospullon tai toisen keittimen.

Vierailija
8/12 |
06.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos hyviä ohjeita!

Hylkään voileipäkakkuajatuksen ja teen ehkä piirakan. Vaikka karjalanpiirakat ja munavoi oli kyllä hyvä idea. Pitää harkita sitä.

Kuinka ison palan piirakkaa varaisitte 20 hengelle? Jos uusi on 60 cm leveä niin onko yksi vai kaksi pellillistä oikea määrä?

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
06.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee kaksi pellillistä piirakkaa. Toisen voi tehdä kasvis- ja toisen liha/kalaversiona. Jos jää yli, voit vaikka pakastaa loput ja syödä lounaseväinä myöhemmin. Karjalanpiirakat tms. ovat hyvä lisä.

En myöskään suosittele täytekakun tekoa, jos et ole kokenut leipuri. Tee helpompia leivonnaisia, kuten vaikka mokkapaloja, omenapiirakkaa, muffinsseja tms. 

Kahvia ei missään nimessä voi pitää lämpimänä kattilassa, alkaa heti maistua palaneelta sumpilta. Lainaa tai hommaa juhlien ajaksi tehokkaampi keitin ja iso termari. Teenjuojille voit keittää vettä kattilassa.

Vierailija
10/12 |
06.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuinka monta kahvinkeittimen 'kupillista' pitää varutua keittämään per henkilö?

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
06.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos hyviä ohjeita!

Hylkään voileipäkakkuajatuksen ja teen ehkä piirakan. Vaikka karjalanpiirakat ja munavoi oli kyllä hyvä idea. Pitää harkita sitä.

Kuinka ison palan piirakkaa varaisitte 20 hengelle? Jos uusi on 60 cm leveä niin onko yksi vai kaksi pellillistä oikea määrä?

Ap

Määrän puolesta yksi pellillinen riittäisi, mutta jos teet kaksi, niin voit tehdä kahta eri lajia ja laittaa ylijäävän piirakan pakastimeen. Näin vierailla on enemmän vaihtoehtoja.

En suosittele mokkapaloja, jos niitä ei ole tehnyt koskaan aikaisemmin. Kuorrute on tosi herkkä ainesten suhteille. Minulle on käynyt useamman kerran niin, että kuorrute on joko imeytynyt pohjan sisään tai sitten jämähtänyt paikalleen ennen kuin olen saanut sen levitettyä siististi. Tavallinen kermatäytekakku on minusta paljon varmempi saada onnistumaan kuin mokkapalat.

Vierailija
12/12 |
06.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuinka monta kahvinkeittimen 'kupillista' pitää varutua keittämään per henkilö?

Ap

Menekki on 2-3 kahvinkeittimen kupillista / kahvinjuoja. Jos tiedät osan vieraista juovan teetä, niin heitä ei tarvitse laskea tähän menekkiin. Yhdestä tavallisesta kahvipaketista tulee vajaat 50 kupillista.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi kaksi