Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tyhmä kysymys vauvan ruuasta

Öogkk
29.09.2016 |

Eli siis. Syömme itse usein vakuumipakattua lohta, tiskiltä ostamme välillä jos on tarjouksessa. Mutta siis voiko vauvan soseisiin käyttää vakuumipakattua kalaa? Tottakai tuore on aina tuore, mutta voiko tuosta olla jotain haittaa vauvalle (listeria?)

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
29.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos kuumennat lohen sosetta tehdessä yli 70-asteiseksi, niin ei kai siinä pitäisi mitään listeriariskiä olla.

Vierailija
2/4 |
29.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis tarkoitat ihan vakuumipakattua tuoretta lohta? Ei ole mitään vaaraa. Tuskin sitä raakana annat vauvalle. Toki graavilohta ym ei saa antaa, mutta tuskin sitä tarkoitit.

Tietty lohen alkuperä on hyvä katsoa aina

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
29.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vasta maistamaan alkaneelle kaikki, aivan kaikki ryöpätään. Eli edes uunilohi tuoreena ei ole ok. Vasta kun ollaan siinä yli puolenvuoden voi uuniruokia antaa. Ei paistettua tai grillattua. Vuoden ikäiselle voi antaa jo paistettua ruokaa kunhan ei ole mustunut. Huomioithan että KYLMÄsavulohi ei ole missään välissä kypsennystä lämmitetty joten ilman paistoa/ryöppäystä ei sovellu edes vuodenikäiselle. Ei ollenkaan vauvalle! Lämminsavulohi ja loimu on eri asia.

Vierailija
4/4 |
29.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä ajattelin juuri huomenna aloittaa vauvalle lohen antamisen ja ajattelin keittää sen. Käytän samaa lohta mitä ostan muullekin perheelle, eli oli sitten vakuumipakettua tai tuoretiskiltä. Yleensä kuitenkin tiskiltä ostetaan. Listeriariskihän on myös tiskiltä ostetussa kalassa, jos sitä ei kuumenna yli 70-asteiseksi, toki harvinaisempaa kuin vakuumipakatussa, mutta ainoa mikä varmana tappaa bakteerin on kuumennus.