Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kun söin ensimmäisen sämpylän, mietin taas, miksen leivo näitä useammin

Vierailija
25.09.2016 |

Nyt kun on seitsemäs menossa, muistin taas, että miksi.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
25.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska jauhojen pyyhkiminen työpöydältä on haastellisempaa kuin sämpyläpussin ostaminen? Ostin eilen ruisjauhoja ja suunnitelmissa on porkkanasämpylät ja karjalanpiirakat. Asun Belgiassa joten täytyy vääntää Suomi ruoat alusta alkaen.

Vierailija
2/10 |
25.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kun se syy oli jo viestissä. Teen ihan liian hyviä sämpylöitä ja syön joka kerta niitä liikaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
25.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei kun se syy oli jo viestissä. Teen ihan liian hyviä sämpylöitä ja syön joka kerta niitä liikaa. 

Joo, en ole ikinä kuullut kenenkään sanovat "söin yhden uunituoreen sämpylän"

Vierailija
4/10 |
25.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilmoitahan tänne reseptin että me muutkin päästään herkuttelemaan :)

Vierailija
5/10 |
25.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sunnuntai rouheinen sämpyläjauhe, ohje suoraan pussin kyljestä ja sekaan lisäksi vähän kaurahiutaleita ja raastettua porkkaanaa. Ap. 

Vierailija
6/10 |
25.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunituoreet sämpylät on parhaita :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
25.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin ja pari salaisuutta", paistan hiukan ohjelämpötilaa kuumemmassa sekä minuutin pitempään kuin ohjeessa, alustan taikinan aika löysäksi, annan kohota hyvin ja vaivaan myös leivontavaiheessa niin vähän kuin mahdollista. ap."

Vierailija
8/10 |
25.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko vinkkejä miksi eivät kohoa pellillä enää kunnolla? Jätän taikinan aika löysäksi ja eka kohotus kulhossa onnistui hyvin, mutta eivät kohonneet kunnolla enää pellillä vaikka kohotin melkein 45min vielä. :(

Kuivahiivaa käytän ja ohjeen mukaan vaivasin taikinaa alussa kauan kun koneella tein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
25.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En osaa 9 sanoa, mutta arvaan: Onko sulla aloituksessa liian kuuma neste, tai pyöritteletkö liikaa tai liian tiukaksi leivontavaiheessa? Mulla kyllä kohoaa pellillä, mutta aina kohoaa myös uunissa lisää. Minä äsken kaadoin taikinan pöydälle ja pyörittelin sämpylät hyvin varovasti. Sekä yksi vinkki: Laitan sämpylät hellalle, kun uuni lämpiää. Ennen kotona pistettiin aina leivinuunin päälle, mutta mulla ei ole leivin uunia. Eli olisiko huoneen lämpötila kohotukseen liian viileä? PArhaat sämpylät tulee aika löysästä taikinasta, kuten tuolla sunnuntai rouhisen jauhon pussin ohjeella tulee. ap. 

Vierailija
10/10 |
25.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee pienempiä annoksia, kerralla ei sitten tule syötyä liikaa. Vaikka puuronjämiin kahvikupillinen nestettä, hiivaa ja jauhoja, tai vain pari kahvikupillista nestettä= 3 dl niin et syö kerralla 7 sämpylää kerralla ainakaan jos haluat syödä niitä toisenkin kerran.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän viisi yksi