Joulun suunnittelua. Itsetehdyt konvehdit! Paras reseptisi.
Ajattelin yllättää ystävät ja työkaverit tänä vuonna itsetehdyillä konvehdeilla.
Teen paria erilaista makua.
Ongelmani on, että tahdon suutuntuman olevan ihana.
Ajattelin tehdä pyöreitä suklaapalloja jotka syödessä ovat sisältä ihanan tahmaisia, pehmeää sekä täyteläistä.
Nougat olisi yksi mutta tahdon mausta erityisemmän.
Ehkä lakritsi-nougat. Olisi myös hyvä jos voisin päälle tehdä temperoitua suklaata mutta kärsiikö suutuntuma.
Maku ainakin paranisi.
Tosin kaakaojauheella säilyisi pehmeys alusta loppuun.
Muutaman muun konvehdin ajattelin tehdä simppelisti.
Konvehtimuotti, suklaa (valko-sekä maito) ja joku maku, kuten kuivatut marjat, Marianne tms.
Ehdotuksia otan vastaan ja hyviä reseptejä joista voisin saada ideoita :)
Kommentit (7)
Itsetehty "daim" on tosi hyvää! Resepti löytyy googlella. Siihen saisi hyvin ympättyä myös lakritsia...
Suklaahan pitää temperoida tai muuten se kiteytyy karkearakeiseksi ja maku kärsii.
Vaikka itse kyllä vain sulatan sen mikrossa varovaisesti ja jähmetän nopeasti jääkaapissa ja sekin näyttää toimivan. Tosin yritän myös säätää sitä kakkuja varten pehmeämmäksi öljyllä ja se taas ei näytä onnistuvan kovinkaan varmasti. Voita neuvotaan käyttämään, mutta se muuttaa minusta pehmeyden tahmeammaksi. Manteliöljyllä olen yrittänyt, mutta pitäisi mitata tarkemmin.
Konvehtimuotti on myös ostoslistalla, mutta alelaareissa on toistaiseksi ollut aika typerän mallisia.
Vierailija kirjoitti:
Suklaahan pitää temperoida tai muuten se kiteytyy karkearakeiseksi ja maku kärsii.
Vaikka itse kyllä vain sulatan sen mikrossa varovaisesti ja jähmetän nopeasti jääkaapissa ja sekin näyttää toimivan. Tosin yritän myös säätää sitä kakkuja varten pehmeämmäksi öljyllä ja se taas ei näytä onnistuvan kovinkaan varmasti. Voita neuvotaan käyttämään, mutta se muuttaa minusta pehmeyden tahmeammaksi. Manteliöljyllä olen yrittänyt, mutta pitäisi mitata tarkemmin.
Konvehtimuotti on myös ostoslistalla, mutta alelaareissa on toistaiseksi ollut aika typerän mallisia.
Ai niin lisään, että jos sulatatte suklaata mikrolla, niin lohkokaa levy kaistoihin ja pinotkaa ne sulatusastiaan rinkulaksi, sillä jos ne ovat yhdessä kasassa, niin suklaan keskikohta kuumenee liikaa ja kovettuu paakuksi. Siis sellainen donitsin mallinen pino toimii. Ei myöskään kannata sulattaa sitä heti kokonaan, vaan kun siellä pohjalla on hieman sulaa, niin ne viileämmät osat yleensä sulavat kun sitä kasaa sekoittaa hetken.
Entä löytyisikö hyväksi testatun ( ja väkevän) joulusinapin reseptiä?
Laku ja nougat ei kuulosta kauhean hyvältä yhdistelmältä vaan empä voi tuomita kun en ole kokeillut.
!