Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Vehnägluteeni myrkkyä vatsalle?

Vierailija
23.09.2016 |

Mikähän siinä oikein on mutta tuntuu siltä, ettei vatsani kestä tuota vehnägluteenia ollenkaan. Viljoja muuten pystyn syömään mutta leivät, johon on venhägluteenia lisätty joudun jättämään kaupna hyllylle. Niitä ei pysty syömään kuin muutaman palan. Jos syö enemmän niin vatsa on loppupäivän kipeä ja turvonnut ihan suolistoon asti.
Ei tule enää lipää paljoakaan syötyä.

Kommentit (32)

Vierailija
1/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen ajatellut ihan samaa. Kotona vehnäjauhoista leivotut hiivapullat ja sämpylät eivät tunnu yhtä sopimattomilta, vaikka niissäkin on vehnää.

Nykyään on vaan todella vaikea löytää leipää, jossa ei ole prosessoitua gluteenia, samoin kuin kermaa ilman karrageenia.

Vierailija
2/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ahneus. Ne on kaikki niin ahneita nykyään, että kaikki ruokakin pilataan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinulla on keliakia tai sitten ongelma on korvien välissä.

Vierailija
4/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vehnä tulee ilmeisesti Tsernobylin alueelta.

Vierailija
5/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on tosi yksilöllistä mitä kenenkin vatsa kestää ja mitä ei. Jokaisen kannattaa kuunnella omaa kroppaa, ja jos kerran vehnägluteeni aiheuttaa oireita, jättää se syömättä tai minimiin määrät. 

Itselläni on ärtyvä paksusuoli, mutta mulla taas on niin että vehnää ja vehnägluteenia voin syödä täysin ongelmitta. Sen sijaan kaikki missä on paljon kuitua, aiheuttaa ripulille menemisen ja vatsanväänteitä. Tämä on kurjaa, koska terveellisissä ruoissa on yleensä sitä kuitua, esim. kasviksissa ja täysjyväleivässä. Mutta mun vatsa voi parhaiten jos syön pelkkää vehnäpullaa ja lihaa.

Vierailija
6/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se on tosi yksilöllistä mitä kenenkin vatsa kestää ja mitä ei. Jokaisen kannattaa kuunnella omaa kroppaa, ja jos kerran vehnägluteeni aiheuttaa oireita, jättää se syömättä tai minimiin määrät. 

Itselläni on ärtyvä paksusuoli, mutta mulla taas on niin että vehnää ja vehnägluteenia voin syödä täysin ongelmitta. Sen sijaan kaikki missä on paljon kuitua, aiheuttaa ripulille menemisen ja vatsanväänteitä. Tämä on kurjaa, koska terveellisissä ruoissa on yleensä sitä kuitua, esim. kasviksissa ja täysjyväleivässä. Mutta mun vatsa voi parhaiten jos syön pelkkää vehnäpullaa ja lihaa.

Minunkin vatsani kestäisi kyllä paremmin pelkkää venhäpullaa. Jos siis olisi vain perinteisesti venhäjauhoja eikä muita moskia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi olla ärtyvä suoli. Minulla on ja minunkaan vatsani ei kestä vehnägluteenia ollenkaan, eikä oikein muitakaan viljoja paitsi riisiä, mutta tuo gluteeni pahin. Kannattaa myös testata keliakia, koska se on hoitamattomana vaarallinen. 

Vierailija
8/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se on tosi yksilöllistä mitä kenenkin vatsa kestää ja mitä ei. Jokaisen kannattaa kuunnella omaa kroppaa, ja jos kerran vehnägluteeni aiheuttaa oireita, jättää se syömättä tai minimiin määrät. 

Itselläni on ärtyvä paksusuoli, mutta mulla taas on niin että vehnää ja vehnägluteenia voin syödä täysin ongelmitta. Sen sijaan kaikki missä on paljon kuitua, aiheuttaa ripulille menemisen ja vatsanväänteitä. Tämä on kurjaa, koska terveellisissä ruoissa on yleensä sitä kuitua, esim. kasviksissa ja täysjyväleivässä. Mutta mun vatsa voi parhaiten jos syön pelkkää vehnäpullaa ja lihaa.

Viljat ja viljakuidut on pahimpia suoliston sairastuttajia. Ja varsinkin täysjyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos olisi epäilys, hankkisin apteekista sellaisen testausvälineen ja tekisin testin. Pitäisi olla melko luotettava ja suhteellisen helppo tehdä.

https://www.yliopistonapteekki.fi/keliakiatesti-biocard-1-kpl-11867.html

Vierailija
10/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Venhä varsinkin tehotuotettu ei ole ihmisen suoliston limakalvoille hyvästä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Venhään lisätyt teollisuusentsyymiset sen tekevät. Mikäli ostaisitte suoraan tiloilta, niin tuskin olisi ongelmia.

Vierailija
12/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole tarvitse olla heti keliakia jos vehnägluteeni ei sovi. En ymmärrä miksi ne sommosta lisää kun kyllä ennenkin leipiä myytiin ihan vaan vehnäjauho, hiiva, vesi+rasva sekoituksena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se ole automaattisesti myrkkyä, jos se ei sovi sinulle.

Vierailija
14/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä jätin vehnän pois ja siirryin 100% Kauraleipään ja meillä syödään ainoastaan luomukaurapuuroa. vatsa voi selvästi paremmin. Ei ihminen tarvitse vehnää, ruista eikä ohraa mihinkään! Moni on niille yliherkkä vaikka ei keliakiaa olisikaan. Kuten myös maidolle, joka tuottaa elimistöön limaa ja aiheuttaa jopa hengenahdistusta ja astmaa.

Karrageeni on yksi pahimmista suolen tulehdusta aiheuttavista aineista. Kun syö esim.valion jäätelöä, missä karrageeniä, niin tuloksena pahoinvointi ,ripuli ja vatsakivut.

Meidän perheessä ainakaan yhdistelmä käsitelty maito + karrageeni ei käy kenellekkään. Maha ihan sekaisin vuorokauden sisällä ja poikani jopa oksensi kerran syötyään vähän karrageenikermaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lukekaa joskus esim.aino jäätelön tuoteseloste, ja miettikää vaikuttaako se ihmisruualta.

Vierailija
16/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Todennäköisesti ongelma ei ole gluteeni (joka on proteiini) vaan varsinkin vehnän sisältämä hiilihydraattityyppi. Googlatkaapa fodmap (ei foodmap vaan fodmap).

Vierailija
17/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nykyään on tuplamäärä esim leivissä. Ihan vehnä ja lisätty(käsitelty) vehnäproteiini eli sitä gluteenia. Ja minulla ainakin tuntuu vatsassa kun syön tuotteita mihin on oikein lisäämällä lisätty gluteenia.

Vierailija
18/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos se vehnä nyt olisi sellaista myrkkyä niin kuin jotkut väittävät, niin johan monet pelkkää vehnäleipää mussuttavat kansakunnat olisivat kuolleet yhdettömiin.

Jos et siedä vehnää, niin kokeilepa 100-prosenttista hiivatonta ruisleipää. On kiinnostavaa, että tuo mainittu leipä ei aiheuta minulla vatsanväänteitä tai närästystä, vaikka monet miedommiksi mielletyt leivät sen saattavat hyvinkin tehdä. Vehnäpullassa olen havainnut kardemumman aiheuttavan minulle pahaa oloa. Eli aina ei ehkä vilja ja sen ainesosat oletkaan peikkoja, vaan jokin muu, esim. mauste tai hiiva. Voin syödä hiivalla nostatettua leipää huoletta, mutta hiivaton juureen tehty ruisleipä vaan maistuu niin paljon paremmalta.

Vierailija
19/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei päivää ilman suolistoaiheista keskusteluketjua. No, kaipa tämäkin nuo sananvapaus-aiheiset öyhötykset voittaa.

Vierailija
20/32 |
23.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis mikä on VEHNÄGLUTEENI? Vehnä on ihan puhdasta vehnää ilman mitään lisättyä? Ja vehnägluteeni jotain käsiteltyä shittiä?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi kahdeksan