Apua "karjalanpaistin"/lihapadan tekoon!
Karjalanpaisti hipsuissa, koska tiedän, että monen mielestä siihen ei kuulu kuin suola ja pippuri. Mutta mitä voisi tunkea karjalanpaistiin, että saisin jääkaappia hieman tyhjennettyä ja ruoasta monipuolisemman? Sipulia ei ollutkaan kaapissa, ja porkkanoitakin vain kaksi kappaletta. Voiko paistiin laittaa sieniä? Kesäkurpitsaa tuskin, kun on rakenteeltaan niin hajoavaa.
Kommentit (12)
Herkkusienet toimii ainakin, mutta kannattaa lisätä vasta loppupuolella. Pari porkkanaa menee myös hyvin.
Miksipä ei sieniä, ehkä loppupuolella kypsennystä vasta. Paprikan palat käy hyvin, kokonaiset valkosipulin kynnet, hillosipulit, lanttupalat, ne porkkanat.
Tottakai sienet käy. Voithan laittaa vaikka perunat/lantut ym. samaan pataan, ottavat mukavasti makua lihaliemestä. Paprika antaa ihanaa makua jne.
Punkkupullon jämät voi myös heittä sekaan, tai jotain olutta pari desiä.
Karjalanpaistin ainesosat ovat liha, sipuli, suola ja vesi. Lihaa tulisi olla kolmesta eri eläimestä: lammasta, nautaa, possua. Oleellisinta on kypsytystapa. Osan lihoista pitää uida liemessä, jossa ne muhivat todella pehmeiksi. Osan pitää olla uunipadassa nesteen yläpuolella paahtumassa rapeiksi. Eikä todellakaan mitään kesäkurpitsoita tai ananaksia tähän ruokaan!
Täällä nyt vinkkaajat antavat hyviä ideoita lihapadan tekoon, mutta karjalanpaistia ei punaviineillä ja paprikoilla synny.
Onko pakastimessasi juureksia?
Fontit ja lihalimikuutiot, maun mukaan. Kokonaiset musta- ja maustepippurit, paprikajauhe (mauste).
Riittävästi suolaa.
Alunperin karjalanpaistiin on käytetty kaikkia lihoja, siis sikaa, nautaa ja lammasta, samoin ehdottomasti niiden sisäelimiä, siihen nähden nykyversiot ovat kyllä aika aneemisia.
Kiitos, loistoideoita tuli! Pataan lähtevät porkkanat, sienet, paprika ja punkkupullon loput, jotka ovat jääkaapissa viime viikonlopulta. :)
ap
Vierailija kirjoitti:
Punkkupullon jämät voi myös heittä sekaan, tai jotain olutta pari desiä.
Voi, mutta ei kannata. Kannattaa nauttia ruuanlaitto-juomina. Merimiespata on herkkuani, mutta ilman olutta. Ei se sitten ole kyllä oikea merimiespata. Eikä ap:n ruoka ole oikea karjalanpaisti, mutta ei tarviikaan olla ja voipi keksiä vielä paremman möttösen. Kaikki sekaan vaan!
Vierailija kirjoitti:
Onko pakastimessasi juureksia?
Fontit ja lihalimikuutiot, maun mukaan. Kokonaiset musta- ja maustepippurit, paprikajauhe (mauste).
Riittävästi suolaa.Alunperin karjalanpaistiin on käytetty kaikkia lihoja, siis sikaa, nautaa ja lammasta, samoin ehdottomasti niiden sisäelimiä, siihen nähden nykyversiot ovat kyllä aika aneemisia.
Hauska tuo fontit! Lihaa, suolaa, vettä ja pussillinen Times New Roman -kirjaimia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko pakastimessasi juureksia?
Fontit ja lihalimikuutiot, maun mukaan. Kokonaiset musta- ja maustepippurit, paprikajauhe (mauste).
Riittävästi suolaa.Alunperin karjalanpaistiin on käytetty kaikkia lihoja, siis sikaa, nautaa ja lammasta, samoin ehdottomasti niiden sisäelimiä, siihen nähden nykyversiot ovat kyllä aika aneemisia.
Hauska tuo fontit! Lihaa, suolaa, vettä ja pussillinen Times New Roman -kirjaimia.
Minä nakkaan Ariel fontin koko kokoelman, isoja, pieniä, vinoja, lihavia, ja kyllä maistuu.
Paha sanoa tietämättä, että mitä jääkaapissasi on. Mutta kyllä sinne pataan voit laittaa melkeinpä mitä vain. Mieti vaan, että mitkä aineet maistuvat yhdessä hyvältä. Välttämättä en laittaisi paistin sekaan esimerkiksi silliä tai siirappia.