Pakastatko tomaattia nyt kun se on halpaa?
Kommentit (19)
Juuri päivällä mietin että mitähän sitä tekisi kun kohta tulee itse kasvatettuja tomaatteja niin julmetusti ja jotenkin ne pitäisi jatkojalostaa, että saisi talvella hyödynnettyä kun kilohinta on 5,95€....
Vinkkejä?
En syö mutta mies syö. Syy miksi tomaattia ei pakastetaan on se että sitä saa ympäri vuoden aika halvalla. Mansikoita taas ei. Varsinkaan kotimaista. Mansikat on kalliita jopa kesällä ja talvella jostain espanjasta rahdatut maksaa maltaita
En, mutta kurkkua alkaa olla "pakkanen" täynnä. Kyllä talvella kelpaa!
Oxstin uuden arkkupakastimen juuri siksi, että voin pakastaa kotimaista kaalia, tomaattia ja kurkkua nyt kun ne ovat halpoja. O-la-la-laa, baby.
Siis voiko tomaattia pakastaa? Ihan aidosti kysyn. Eikös se rakenne muutu ja maku vetisty? Tomaatti nyt ei koskaan tuoreenakasn liikaa maksa ja sesonki on ympäri vuoden.
Ruoka ei ole minun silmissäni koskaan niin kallista, etteikö sitä voisi tuoreena syödä. Ei ole pakko syödä kaikkea paskaa niin saa oikeaa ruokaa enemmän!
t.pienipalkkainen duunari
Joskus olen tehnyt tomaattikastiketta edullisista tomaateista ja laittanut pakastimeen, siitä on kiva tehdä pastaa tai levittää pizzapohjan päälle talvella. Halpoja tomaattisäilykkeitä saa talvellakin, mutta tuo itse keitetty on maukasta.
Vierailija kirjoitti:
Siis voiko tomaattia pakastaa? Ihan aidosti kysyn. Eikös se rakenne muutu ja maku vetisty? Tomaatti nyt ei koskaan tuoreenakasn liikaa maksa ja sesonki on ympäri vuoden.
Käytän pakastetun tomaatin ruuan seassa. Tomaatin sesonki on juuri nyt, ei ympäri vuoden.
Vierailija kirjoitti:
Siis voiko tomaattia pakastaa? Ihan aidosti kysyn. Eikös se rakenne muutu ja maku vetisty? Tomaatti nyt ei koskaan tuoreenakasn liikaa maksa ja sesonki on ympäri vuoden.
Sellaisenaan en pakastettua tomaattia söisi, mutta lämpimissä ruuissa se on hyvää, ei mitään eroa tuoreeseen. Kalttaan ja paloittelen rasiaan, helppo kipata vaikka jäisenä sitten kattilaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siis voiko tomaattia pakastaa? Ihan aidosti kysyn. Eikös se rakenne muutu ja maku vetisty? Tomaatti nyt ei koskaan tuoreenakasn liikaa maksa ja sesonki on ympäri vuoden.
Käytän pakastetun tomaatin ruuan seassa. Tomaatin sesonki on juuri nyt, ei ympäri vuoden.
Kasvihuonetomastteja saa ympäri vuoden ja ulkomaista tomaattiakin jos kotimaisuus ei ole pääasia.
Tomaattimurska maksaa naurettavan vähän. Enemmän maksat pakastimen sähköstä vuoden mittaan.
Vierailija kirjoitti:
Siis voiko tomaattia pakastaa? Ihan aidosti kysyn. Eikös se rakenne muutu ja maku vetisty? Tomaatti nyt ei koskaan tuoreenakasn liikaa maksa ja sesonki on ympäri vuoden.
Tomaatin sesonki on nyt ja se maksaa euron kilo. Talvella maksat kuus euroa kasvihuonetomaatista.
No eipä ole käynyt mielessäkään pakastaa. Eikä meillä riittäisi pakastimessa tilakaan, kun täytän sen paljon mieluummin marjoilla ja tarjous-lihalla. Mutta kyllä mä kesäisin syön paljon enemmän tomaattia sen hinnan (ja hyvän maunkin) vuoksi. Esim. tänään grillailin aurajuusto-tomaatteja, joihin en varmaan kyllästy koskaan.
Miten tomaattia ja kurkkua pakastetaan? Aiemmin puhuttiin kalttaamisesta, entäs kurkku?
Sitten kun niitä oikeasti halvalla saa, ostan kiloittain ja paljon. Vuoden murskat, soseet ja muut säilykkeet yhden päivän urakoinnilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siis voiko tomaattia pakastaa? Ihan aidosti kysyn. Eikös se rakenne muutu ja maku vetisty? Tomaatti nyt ei koskaan tuoreenakasn liikaa maksa ja sesonki on ympäri vuoden.
Tomaatin sesonki on nyt ja se maksaa euron kilo. Talvella maksat kuus euroa kasvihuonetomaatista.
Okei. En koskaan osta kilomäärin tomaattia ja ruuanlaittoon talvella ostan sen murskapurkin tmv sen mitä käytän. Toki ymmärrän jos pakastinta käyttää muutenkin ja tykkää viljellä ja säilöä.
En pakasta. Tein ketsuppia ja säilöin kokonaisina
Syön sesongin mukaan, eli tomaattia paljon vähemmän talvella kuin nyt :)
Pakastan tomaattikastiketta. Syödään hirveästi tomaattisosetta, tehdään kaikki kastikkeet oikeastaan tomaattipohjaisiksi.
Talvella tomaatit ovat mauttomia, joten silloin ei niitä juurikaan osteta. Satokausikalenteri on mainio, siitä näkee kasvisten sesonkiajat.
En koske pitkällä tikullakaan!