Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko räkättirastasta syödä?

Vierailija
12.06.2016 |

Rätkänpoika lensi ikkunaa päin ja löysin sen kuolleena, en haluaisi että lintu kuoli turhaan joten haluaisin pistää sen pataan. Saanko itselleni jonkun lintuinfluenssan tai ebolan jos syön hyvin kypsennettyä rätkää?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
12.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile. Kerro miten kävi.

Vierailija
2/13 |
12.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lintu kuin lintu, ainakin kyyhkysenrinta oli harvinaisen mehukasta. Kokeile ja kerro miltä maistuu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
12.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Räkättirastaasta saa hyvää räksypataa, googleta ohje.

Vierailija
4/13 |
12.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Räksän rintaliha taitaa olla aika pieni. Tokkopa siitä haarukallista enempää tulee.

Vierailija
5/13 |
12.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuskin kannatta yhden räksän takia alkaa pataa kuumentamaan. Minua viisaammat ovat kertoneet, että se on paitsi syötävää myös hyvää. Vieläkin viisaammat ovat sitten rauhoittaneet sen.

Vierailija
6/13 |
12.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi syödä. Ulkomailla suurta herkkua. :) Rintalihat tosin pienet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
12.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Räksy on raadonsyöjä. Maistuukin ihan siltä. Jos olet kuolemankielissä, mitä tahansa voi syödä.

Vierailija
8/13 |
12.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Räksää voi syödä, mutta oleellisinta on nyt kuitenkin se, että tiedätkö kuinka kauan lintu on ollut kuolleena? Lihat (niitä nyt ei ole nimeksikään yhdessä räksänpojassa) pitäisi irrottaa hyvin pian kuolemasta, jotta liha ei ehtisi pilaantua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
12.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pikkutyttönä kattelin telkkarista Kokkikolmosen räksänkokkailua. Jos en väärin muista niin kannattaa laittaa pataan syksyllä, kun viinimarjapuskat on notkollaan ja räksät syö marjoja. Muulloin syövät matoja ja muuta ällöä mikä antaa lihalle pahan maun. Eihän vesilinnuistakaan kalansyöjät maistu hyvälle vaan rehuissa pysyttelevät puolisukeltajat.

Vierailija
10/13 |
12.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne räkättirastaan lihat, joita oon ite syöny, on ollu tosi hyvää, mutta kaikki ne on ollu loppukesän rastaita, eli pääasiallisena ravintona on ollu marjat..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
12.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://yle.fi/uutiset/tastako_uusi_matkailuvaltti_marjatilojen_hairikko…

Tuossa sanotaan mm.

Miehet korostavat, että he ampuvat räkättirastaita vain sen verran kuin on tarpeen ja niin, ettei siitä koidu vahinkoa. Marjanviljelijät ovat hakeneet räkättirastaiden ampumiseen poikkeusluvan. Pesintäajan jälkeen elokuun alussa muun muassa räkättirastaita saa ampua Suomessa vapaasti.

Italialaiset vievät osan ampumistaan linnuista kotiin tuliaiseksi. Rizzini kehuu räkättirastaiden makua "buonissimoksi" eli erittäin hyväksi. Myös Krister kehuu linnun makua.

– Siinä on vahva linnun ja vähän maksan tyyppinen maku. Se on todellakin hyvän makuinen ja se pitäisi ampua juuri marja-aikaan, koska mansikka maistuu siinä lihassa, Kärki kertoo.

Italialaiset valmistavat linnun muun muassa siten, että höyhenet nypitään kokonaan pois, sisälmykset poistetaan ja lintu täytetään leivällä ja mausteilla ja paistetaan uunissa.

Vierailija
12/13 |
12.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

http://yle.fi/uutiset/tastako_uusi_matkailuvaltti_marjatilojen_hairikko…

Tuossa sanotaan mm.

Miehet korostavat, että he ampuvat räkättirastaita vain sen verran kuin on tarpeen ja niin, ettei siitä koidu vahinkoa. Marjanviljelijät ovat hakeneet räkättirastaiden ampumiseen poikkeusluvan. Pesintäajan jälkeen elokuun alussa muun muassa räkättirastaita saa ampua Suomessa vapaasti.

Italialaiset vievät osan ampumistaan linnuista kotiin tuliaiseksi. Rizzini kehuu räkättirastaiden makua "buonissimoksi" eli erittäin hyväksi. Myös Krister kehuu linnun makua.

– Siinä on vahva linnun ja vähän maksan tyyppinen maku. Se on todellakin hyvän makuinen ja se pitäisi ampua juuri marja-aikaan, koska mansikka maistuu siinä lihassa, Kärki kertoo.

Italialaiset valmistavat linnun muun muassa siten, että höyhenet nypitään kokonaan pois, sisälmykset poistetaan ja lintu täytetään leivällä ja mausteilla ja paistetaan uunissa.

Just olin tulossa postaamaan samaa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
12.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuollahan niitä hyppisi pihalla mustarastaiden kanssa. 24 mustarastasta oli joku Agatha Christien novelli, kai ne siinä syötiin?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme neljä viisi