Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

En tykkää kuin tuoreesta leivästä

Vierailija
19.05.2016 |

Kun leipä on tuoretta, pehmeää ja rapeakuorista, tykkään siitä ja tahdon syödä sitä. Kovin pian leipä menettää "kukkeutensa". Vanhenemisen ensimmäinen vaihe on kuoren rapeuden menetys, joka käynnistyy yleensä n. 8 tuntia paistamisen jälkeen. Vaikka leipä ei tässä vaiheessa vielä ole alkanut kuivua ja kovettua, se on alkanut menettää kuohkeuttaan. Monet eivät tässä vaiheessa vielä pidä leipää vanhentuneena, mutta minusta leipä on jo enemmän tai vähemmän pilalla.

Haluaisin välillä ostaa tuoretta leipää tai leipoa leipää itse, mutta harmittaa, kun leipä menee niin nopeasti pilalle. Minun pitäisi aina syödä leipä samana päivänä. Olen talouteni ainut leivänsyöjä.

Nyt ajattelen, että voisinhan leipoa vaikka sämpylöitä esim. 1/2 annoksen, eli 10 kpl kerralla ja syödä ne pois 8 tunnissa. Harrastaako kukaan tällaista? Miten on toiminut?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän viisi kahdeksan