Makaronilootaan kuuluu laittaa
Kommentit (37)
Itse tykkään laittaa sulatejuusto :) se antaa hyvää makua
Makaronilaatikko tehdään paketin (Myllyn paras) ohjeen mukaan ja päälle tulee ketsuppia.
Aidon suomalaisen makaronilaatikon ainoat ainesosat ovat: makaronit, jauheliha, sipuli, maito, munat, suola ja valkopippuri. Jos siinä on jotakin muuta, se on jonkin sortin pastapaistos, mutta ei enää makaronilaatikko Finlandesa. Juustoa ja yrttejä, ei ikinä!
Ranskalaisen sipulikeittopussin ainekset munamaidon sekaan niin hyvä tulee
Teen aina makaronilaatikon niiden neuvojen perusteella, jotka sain vuonna 1993 tuntemattomalta turkulaisrouvalta K-market Puhakassa.
Oikeassa makaroonilaatikossa ei ole lihaa ollenkaan.
Teillä on väärä makaronilaatikko. Vanhan ajan makaronilaatikkoon ei tule lihaa ja tulee sokeria!
Kirjoitatteko vitsinä vai tosissanne "makarooni"? Siis kahdella o-kirjaimella.
Ei ihme, että suomalaiset syövät tylsästi. Ei minkäänlaista improvisointia tai omaa juttua ruuissa. Kaikki tehdään kirjaimellisesti "niinkuin on aina tehty" :D:D:D
Pekonia, chorizoa, koskenlaskijaa, pippurijuustoa... Mitä vain ja ketsuppia tietysti päälle:D
Meillä tulee lihan mausteeksi sipulia, mustapippuria, paprikaa, oreganoa ja basilikaa. Makaronit keitetään lihaliemessä. Munamaitoon laitetaan estotta ketsuppia ja hillitymmin suolaa, ja sitten uuniin.
Sitten pitää vahtia, ettei perhe nypi salaa niitä päällimmäisiä makaroneja, kun uunista ottamisen jälkeen jäähtyy.
Seuraavana päivänä ei mikrossa lämmitetä, vaan paistetaan voissa pannulla. Sikäli kuin se yön yli siihen selviää.
Vierailija kirjoitti:
Teillä on väärä makaronilaatikko. Vanhan ajan makaronilaatikkoon ei tule lihaa ja tulee sokeria!
Joo, mun mies on Itä- Suomesta kotoisin ja jankuttaa tätä ja laittaa sokeria! Minä olen täältä Helsingistä ja laitan jauhelihaa , sokeria en tod. laita.
17 jatkaa: Mutsi oli Hämeestä kotoisin ja teki makaronivelliä, siihen hän laittoi sokeria. Ei ollut herkkua:(.
Makaroonia/pastaa, jotakin nestettä esim. maitoa tai lihalientä. Itse laitan aina munia, mausteita vaihdellen, suolaa jos sitä ei muista mausteista tule riittäväsi. Usein juustoa ja jauhelihaa, joskus kasviksia porkkanaa/hernettä tms.
Siis kypsän makaroonilootan päälle lautasella? Jos noin, niin se tarkoittaa, että ruoka on tehty mauttomaksi.