Kellään hyvän suolaisen piirakan ohjetta jossa
ei olisi pohja ihan pelkkää voita.. ja päällinen ei ihan munakasta? :)
Eli siis rippijuhliin tarjottavaksi parin suolaisen piirakan ohjetta etsiskelen.
Juhlakalu itse ei tykkää niistä perinteisistä piirakoista joissa pohjaan tulee 300g rasvaa
ja päälliseen munamaito eli on vähän munakasmainen.
Mitä ihmettä siis keksin?
Suolaisiksi tarjottaviksi ajattelin perinteiset karjalanpiirakat ja munavoin, pari voileipäkakkua
mutta mitä lisäksi? Jos siihen pari suolaista piirakkaa lisäksi niin meneekö liian "raskaaksi" nuo eväät?
Meillä niin pienet tilat kotona että lohisoppaa tmv. kunnon ruokaa ei ajateltu tarjoilla koska mielestäni
silloin pitäisi vieraiden päästä ruokailemaan pöydän ääreen ettei tarvitse sohvan reunalla soppalautasen kanssa taiteilla..
Eli siis vinkkejä hyvien suolaisten piirakoiden ohjeisiin otetaan vastaan tai muita hyviä vinkki-ideoita rippijuhlien
tarjottaviksi.
Kommentit (15)
Tää on kivan erilainen piirakka!
http://annika-o.indiedays.com/2015/02/27/paras-suolainen-piirakka/
Tuolta toisen kommentoijan ehdottamalta sivustolta löytyi myös linkki feta-pestopiirakkaan. Mikä niiden kanssa sopisi yhteen että siitä saisi vähän ruokaisamman? Broileri?
Munamaito ei ole pakollinen, sen voi jättää pois kokonaankin, jos täytteeseen tai päälliseen tulee esim. juustoa. Kerma toki on myös mahdollinen vaihtoehto, mutta sen kanssa pitää varoa, ettei täytteestä tule liian löysää.
Hyviä makuyhdistelmiä ovat ainakin pinaatti ja feta, parsakaali (& kukkakaali) ja Aura-juusto, purjo ja feta, (aurinkokuivattu) tomaatti ja juusto oman maun mukaan. Parsapiirakkakin on mielenkiintoinen. Kinkut, jauhelihat ja tonnikalat ovat jokseenkin tylsiä ja arkisia vaihtoehtoja juhliin. Kasvistäytteillä piiraista tulee vähän kevyempiä, jos juuston käyttö pysyy kohtuudessa.
No se ap kirjoitti:
Tuolta toisen kommentoijan ehdottamalta sivustolta löytyi myös linkki feta-pestopiirakkaan. Mikä niiden kanssa sopisi yhteen että siitä saisi vähän ruokaisamman? Broileri?
Kaalia ja fetaa ja yrttejä (vaikka ihan persiljaa, mutta kokeile rohkeasti) ja suolaa ja pippuria. Laita piirakalle vielä kansi. Voit myös tehdä pienempiä samanlaisia, jossa samanlainen sisälmys.
No se ap kirjoitti:
Tuolta toisen kommentoijan ehdottamalta sivustolta löytyi myös linkki feta-pestopiirakkaan. Mikä niiden kanssa sopisi yhteen että siitä saisi vähän ruokaisamman? Broileri?
Ei tuohon mitään lihaa enää tarvita. Voileipäkakuissa sulla varmaan on jo jotain lihatäytettä ja ehkä majoneesia, lisäksi munavoi ja piirakat. Ihan tarpeeksi ruokaista ja täyttävää jo nyt.
Mulla oli joskus parikymmentä vuotta sitten ihana piirakkaohje, johon pohjaan tuli porkkanaa. harmittaa, kun sitä ei enää löydy mistään, en oo toista yhtä hyvää onnistunut tekemään, enkä muiltakaan maistanut.
Jauhelihapiirakka? Kirsikkatomaattia, aurinkokuivattuja tomaattiviipaleita, basilikaa, mozzarellaa, pinjansiemeniä ym ;-)
Noi kannelliset kaalipiirakat on kyllä herkullisia. Googlettamalla löytyy monenlaista ohjetta. Kaali ei vältämättä kaipaa juustoa seurakseen.
Vierailija kirjoitti:
Noi kannelliset kaalipiirakat on kyllä herkullisia. Googlettamalla löytyy monenlaista ohjetta. Kaali ei vältämättä kaipaa juustoa seurakseen.
Ja jos ei tykkää kaalista, noista saa hyvän piirakan vaikka jauhelihalla
Vierailija kirjoitti:
Noi kannelliset kaalipiirakat on kyllä herkullisia. Googlettamalla löytyy monenlaista ohjetta. Kaali ei vältämättä kaipaa juustoa seurakseen.
Ei, mutta feta tekee jonkinlaisen välimerellisen vaikutuksen...
http://www.arla.fi/reseptit/juustopiirakka/
Tuossa aika hyvä ohje. Olen korvannut täytteen kerman kermaviilillä ja tullut super hyvää. :) Pohjassa käytin pelkästään vehnäjauhoja. Täytteeseen voi oman maun mukaan lisätä mitä vaan esim. kinkkua, salamia tai minitomaatteja ym.
Vierailija kirjoitti:
http://www.arla.fi/reseptit/juustopiirakka/
Tuossa aika hyvä ohje. Olen korvannut täytteen kerman kermaviilillä ja tullut super hyvää. :) Pohjassa käytin pelkästään vehnäjauhoja. Täytteeseen voi oman maun mukaan lisätä mitä vaan esim. kinkkua, salamia tai minitomaatteja ym.
Tähän täytteeseen tulee paljon kananmunaa.
Unohtakaa nyt edes kerrankin niistä juhlatarjottavista jauheliha, "kinkku" ja muut arkiset lihakkeet, joita varmaan 90 prosenttia suomalaisista syö muutenkin monta kertaa viikossa. Niin tylsää ja mautonta. Käyttäkää kasviksia, yrttejä, mausteita, jotain vähän spesiaalimpaa. Kesä on vielä sesonkiaikaa! Kaikki on tuoretta ja herkullista.
Tämä on paras:
http://www.anninuunissa.fi/2013/12/poropiirakka.html
(voi tehdä myös kylmäsavuporosta)
Tätä en ole testannut, mutta ainakaan siihen ei tule munamaitoa eikä 300 g voita...
http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/poropiirakka
Pohjan ohje tästä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/helppo-kinkku-aurajuustopiirakka
Tupla-annoksesta tulee pellillinen. Olen itse muokannut tuota sen verran, että laitan puolet koko jauhomäärästä ruisjauhoa, tulee vielä parempaa.
Munamaidon tilalle ruokakermaa, niin ei tule munakasmaista.