Kastikenerot, auttakaa!
Antakaa joku ihan uusi ja erilainen kastikeresepti kalalle. Kala on siikaa. Siis ITSE kokeilemanne ja hyväksi todettu.
Nämä hyvät jo monia kertoja kokeiltu; tilli-sitruuna, bearnaise, hollandaise, pinaatti, timjami, soija-chili, remoulade, niin... Kiitos, kaikki otetaan ilolla vastaan. Osaan siis googlettaa, mutta toivon OMAkohtaisia kokemuksia:)
Kommentit (5)
Peruskauraa: kuullota sipulia jonkun aikaa, lisää jauhoja reilu ruokalusikallinen, sekoittele minuutti pari niin että väri säilyy, vatkaa sekaan maitoa (joko hiemanjuoksevampaa tai maun mukaan sakeampaa) ja hapankermaa, lisää tilliä, hollilla olevia kalamausteita, tiraus sitruunamehua ja suolaa. Voi muunnella kastikepohjilla eri suuntiin maun mukaan.
En muista missä ohjelmassa tämä oli , mutta sopii erinomaisesti vaalealle kalalle ja on helppo.
Ruskistettu voi - savia - kapris - sitruuna "kastike".
Ruskista voita salvian lehtien kanssa, lopuksi lisäät sitruunan kuorta ja kapriksia kun olet ottanut pannun pois liedeltä. Äärettömän hyvää , eikä tätä ole tarkoitus siis sörssätä kalan kanssa eikä uittaa kalaa siinä.
Lisätään siis paistetun vaalean kalafileen päälle.
Mietin vähän aikaa, että mikä hemmetin "kasti-kenero" 😂
Jos teet kalaa uunissa, niin osta creme bonjour tuorejuustoa, laita lusikalla kunnon nokareita kalan päälle ja kala uuniin. Tuorejuusto hieman sulaa, mutta ei "vetisty".