Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Verensokeri: suklaa parempi kuin kaurapuuro?

uutta tietoa
20.01.2016 |

Ravintoaineen glykeeminen indeksi kertoo, kuinka nopeasti ja herkästi ravintoaine kohottaa verensokeria syömisen jälkeen. Verensokerin kohoaminen säännöllisesti on huono asia ja aiheuttaa mm. keskivartalolihavuutta (ns. omenavartalo).

Yllätyin iloisesti, kun huomasin, että suklaa on yksi parhaimmista ravintoaineista, koska sen glykeeminen indeksi on niin alhainen! Luulin aina ennen, että esim. kaurapuuro on terveellistä ja pitää verensokeria tasaisena, koska siinä on kuitua, mutta uusien tutkimusten mukaan suklaa on verensokerille parempi! Salaisuus piilee siinä, että suklaassa sokeri, vaikka onkin valkoista sokeria, tulee samassa paketissa rasvan ja maitoproteiinin kanssa, jotka hidastavat sokerin imeytymistä. Myös kermajäätelö on terveellistä diabeetikoillekin yms.! Tämä on hyvä uutinen meille, jotka haluamme hoikan vyötärön, mutta rakastamme näitä makeita herkkuja.

Suklaan glykeeminen indeksi on vain 40, kaurapuuron 55.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
20.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suklaa aina 85%

Vierailija
2/14 |
20.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä jos ottaisit selvää asioista vähän laajemmalla perspektiivillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
20.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Glykeeminen indeksi ei lihota eikä laihduta. Mutta siitä vain suklaata aamiaispöytään.

Vierailija
4/14 |
20.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä jos ottaisit selvää asioista vähän laajemmalla perspektiivillä.

Lähde josta löysin tiedot  on luotettava. En osaa tänne linkata, mutta kannattaa googlata 'suklaa glykeeminen indeksi', niin muistaakseni ekasta hakutuloksesta pääsee listaan, jossa on lueteltu monien tavallisten ruoka-aineiden glykeemiset indeksit.

ap.

Vierailija
5/14 |
20.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Glykeeminen indeksi ei lihota eikä laihduta. Mutta siitä vain suklaata aamiaispöytään.

Ei ap maininnut painonhallintaa.

Vierailija
6/14 |
20.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Glykeeminen indeksi ei lihota eikä laihduta. Mutta siitä vain suklaata aamiaispöytään.

Ravintoaineet, joissa on korkea glykeeminen indeksi, tuottavat rasvaa vatsaonteloon eikä ihon alle. Toki kokonaispaino riippuu aina kaloreista. Vatsaontelon rasva tuottaa ison keskivartalon ja on esim. 2.tyypin diabeteksen ja monien muiden sairauksien riskitekijä. Omenavartalo on myös epäesteettinen minusta ainakin. Eli glyk. indeksi kertoo hoikan vyötärön salaisuuden, ja siinä yllättäen suklaa parempi kuin täysjyvä!

ap.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
20.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

uutta tietoa kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä jos ottaisit selvää asioista vähän laajemmalla perspektiivillä.

Lähde josta löysin tiedot  on luotettava. En osaa tänne linkata, mutta kannattaa googlata 'suklaa glykeeminen indeksi', niin muistaakseni ekasta hakutuloksesta pääsee listaan, jossa on lueteltu monien tavallisten ruoka-aineiden glykeemiset indeksit.

ap.

Varmemman tuloksen saa mittaamalla itse verensokeria.

Vierailija
8/14 |
20.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

uutta tietoa kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä jos ottaisit selvää asioista vähän laajemmalla perspektiivillä.

Lähde josta löysin tiedot  on luotettava. En osaa tänne linkata, mutta kannattaa googlata 'suklaa glykeeminen indeksi', niin muistaakseni ekasta hakutuloksesta pääsee listaan, jossa on lueteltu monien tavallisten ruoka-aineiden glykeemiset indeksit.

ap.

Varmemman tuloksen saa mittaamalla itse verensokeria.

Nyt innostuin. Miten verensokerin saa mitattua itse? Tarvitseeko tässä sairaanhoitajaa tai lääkärin lähetettä verikokeisiin tms.? Saako välineet apteekista ilman reseptiä? Kuinka kauan verensokeria pitää mitata? En tunne ketään jolla ois diabetes joten en tiedä.

ap.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
20.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

uutta tietoa kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

uutta tietoa kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mitä jos ottaisit selvää asioista vähän laajemmalla perspektiivillä.

Lähde josta löysin tiedot  on luotettava. En osaa tänne linkata, mutta kannattaa googlata 'suklaa glykeeminen indeksi', niin muistaakseni ekasta hakutuloksesta pääsee listaan, jossa on lueteltu monien tavallisten ruoka-aineiden glykeemiset indeksit.

ap.

Varmemman tuloksen saa mittaamalla itse verensokeria.

Nyt innostuin. Miten verensokerin saa mitattua itse? Tarvitseeko tässä sairaanhoitajaa tai lääkärin lähetettä verikokeisiin tms.? Saako välineet apteekista ilman reseptiä? Kuinka kauan verensokeria pitää mitata? En tunne ketään jolla ois diabetes joten en tiedä.

ap.

Apteekista saa mittareita.

Vierailija
10/14 |
20.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

uutta tietoa kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Glykeeminen indeksi ei lihota eikä laihduta. Mutta siitä vain suklaata aamiaispöytään.

Ravintoaineet, joissa on korkea glykeeminen indeksi, tuottavat rasvaa vatsaonteloon eikä ihon alle. Toki kokonaispaino riippuu aina kaloreista. Vatsaontelon rasva tuottaa ison keskivartalon ja on esim. 2.tyypin diabeteksen ja monien muiden sairauksien riskitekijä. Omenavartalo on myös epäesteettinen minusta ainakin. Eli glyk. indeksi kertoo hoikan vyötärön salaisuuden, ja siinä yllättäen suklaa parempi kuin täysjyvä!

ap.

Vilja nostaa verensokeria ja varsinkin se täysjyvä. Ei ole mitään hidasta hiilaria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
20.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

uutta tietoa kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Glykeeminen indeksi ei lihota eikä laihduta. Mutta siitä vain suklaata aamiaispöytään.

Ravintoaineet, joissa on korkea glykeeminen indeksi, tuottavat rasvaa vatsaonteloon eikä ihon alle. Toki kokonaispaino riippuu aina kaloreista. Vatsaontelon rasva tuottaa ison keskivartalon ja on esim. 2.tyypin diabeteksen ja monien muiden sairauksien riskitekijä. Omenavartalo on myös epäesteettinen minusta ainakin. Eli glyk. indeksi kertoo hoikan vyötärön salaisuuden, ja siinä yllättäen suklaa parempi kuin täysjyvä!

ap.

Eipä se mikään yllätys ole.

Vierailija
12/14 |
20.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt sitten paljastui minunkin hoikan vyötäröni salaisuus, kun olen aina syönyt enemmän suklaata kuin kaurapuuroa.

Toki kaikki on suhteellista ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
20.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Glykeeminen indeksi ei lihota eikä laihduta. Mutta siitä vain suklaata aamiaispöytään.

Ei ap maininnut painonhallintaa.

Tämä on hyvä uutinen meille, jotka haluamme hoikan vyötärön, mutta rakastamme näitä makeita herkkuja.

No ei paljon jäänyt puuttumaan.

GI mittaa hiilihydraattien imeytymisnopeutta. Ei mitään muuta. Jos pelkästään sen perusteella alkaa diettiään suunnitella, niin tulee juuri tällaisia yllättäviä havaintoja.

Mistä päättelette, että hoikka vyötärö pysyy ja paranee, jos syö matalan GI:n aineksia?

Vierailija
14/14 |
28.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilin syömällä 48g suklaapatukan ja yllätys, sokeriarvot oli kolmen tunnin päästä vain 5.8.