Pika-apua! Pitääkö uunivuoka voidella, jos tekee
kinkkukiusausta? Vai voiko vaan suoraan kaataa sinne perunasipulisekoituksen, kinkkusuikaleet ja ruokakerman? Tuota ensinmainittua on 500g. Kauanko pidän uunissa ja millä lämmöllä? Riittääkö suola ja mustapippuri mausteeksi?
Kiitos paljon :)
Kommentit (16)
Helpottaa tiskaamista, jos voitelet. Tai sitten käytä leivinpaperia. Suosittelen leivinpaperia.
Itse laittaisin 200 asteeseen, keskitasolle. Ja paistaisin n. 30 minuuttia (tarkkaile nyt kuitenkin).
Muuten kuulostaa siltä, että tuollaisella kokoonpanolla tulee ihan syötävää kinkkukiusausta. Itse laittaisin ehkä vähän timjamia ja pinnalle juustoraastetta, jos jotenkin haluaisin lisämaustaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei tarvi voidella. Paisto-ohje on perunasuikale pussissa: 225, n. tunti.
Jos aineet laitetaan uunipellille ja kyseessä on tavallisen kokoinen 60cm pelti niin aika ohut kerros tulee. Tunti voi olla liikaakin, mutta se nyt riippuu nesteen määrästä, siitä laitetaanko ruoka kylmään vai kuumaan uuniin ja uunin tehoista.
Käsittämätöntä uusavuttomuutta.. Jos sulla on hyvä ihminen netti siinä auki, niin miksi et vaikka googleta "kinkkukiusaus resepti"?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei tarvi voidella. Paisto-ohje on perunasuikale pussissa: 225, n. tunti.
Jos aineet laitetaan uunipellille ja kyseessä on tavallisen kokoinen 60cm pelti niin aika ohut kerros tulee. Tunti voi olla liikaakin, mutta se nyt riippuu nesteen määrästä, siitä laitetaanko ruoka kylmään vai kuumaan uuniin ja uunin tehoista.
Tässä oli puheena vuoka, ei pelti.
Mun mies voitelee vuuat aina, minä en ikinä. Ei mitään eroa tiskaukseen vaikeuteen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei tarvi voidella. Paisto-ohje on perunasuikale pussissa: 225, n. tunti.
Jos aineet laitetaan uunipellille ja kyseessä on tavallisen kokoinen 60cm pelti niin aika ohut kerros tulee. Tunti voi olla liikaakin, mutta se nyt riippuu nesteen määrästä, siitä laitetaanko ruoka kylmään vai kuumaan uuniin ja uunin tehoista.
Ap kysyy uuniVUOKAA, ei peltiä.
Ensin puolet perunasipulisekoituksesta -- voideltuun-- uunivuokaan.
Sitten kinkkusuikaleet tasaisesti.
Sitten loput perunasipulisekoituksesta päälle.
Lopuksi kaadat ruokakerman koko komeuden ylle.
Kerman sekaan suolaa ja mustapippuria maltillisesti. Mausteita on fiksumpaa lisätä valmiiseen ateriaan kuin ottaa pois ruuasta johon on laitettu liikaa esim suolaa.
200 asteisessa uunissa tunti/puolitoista tuntia, riippuen kuinka tehokas uuni, eli seuraat kun pinta ruskettunut ja perunat sopivan kypsiä.
Vierailija kirjoitti:
Helpottaa tiskaamista, jos voitelet. Tai sitten käytä leivinpaperia. Suosittelen leivinpaperia.
Itse laittaisin 200 asteeseen, keskitasolle. Ja paistaisin n. 30 minuuttia (tarkkaile nyt kuitenkin).
Muuten kuulostaa siltä, että tuollaisella kokoonpanolla tulee ihan syötävää kinkkukiusausta. Itse laittaisin ehkä vähän timjamia ja pinnalle juustoraastetta, jos jotenkin haluaisin lisämaustaa.
Ei riitä puoli tuntia, ainakin 45 min.
Vierailija kirjoitti:
kinkkukiusausta? Vai voiko vaan suoraan kaataa sinne perunasipulisekoituksen, kinkkusuikaleet ja ruokakerman? Tuota ensinmainittua on 500g. Kauanko pidän uunissa ja millä lämmöllä? Riittääkö suola ja mustapippuri mausteeksi?
Kiitos paljon :)
Siinä pussissa on ohje.
Eikä me voida tietää, mikä sinun makuusi riittää mausteeksi.
Kiitos vastauksista :) Vielä, laitanko tuohon määrään koko 2dl ruokakermapurkin?
Valitettavasti olen ruuanlaitossa tosi uusavuton :/ Ja googletin kyllä ohjeita mutta niitä tuli monenlaisia ja keskenään aika erilaisia, siksi ajattelin kysyä miten teidän kokemuksesta on parasta tehdä :) Mulla on sellainen lasinen uunivuoka, ei kovin syvä. ap
Vierailija kirjoitti:
Käsittämätöntä uusavuttomuutta.. Jos sulla on hyvä ihminen netti siinä auki, niin miksi et vaikka googleta "kinkkukiusaus resepti"?
Hyvällä ihmisellä oli netti auki ja hän tuli kysymään pika-apua täältä. Luulenpa, että vastaus löytyi nopeammin, kuin selaamalla kymmeniä kinkkukiusaus-reseptejä läpi. Aika harvassa reseptissä kerrotaan lopuksi mistään vuokien voiteluista. On ilmoitettu vain uunin lämpötila ja paistoaika.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista :) Vielä, laitanko tuohon määrään koko 2dl ruokakermapurkin?
Valitettavasti olen ruuanlaitossa tosi uusavuton :/ Ja googletin kyllä ohjeita mutta niitä tuli monenlaisia ja keskenään aika erilaisia, siksi ajattelin kysyä miten teidän kokemuksesta on parasta tehdä :) Mulla on sellainen lasinen uunivuoka, ei kovin syvä. ap
Kyllä, koko purkillinen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käsittämätöntä uusavuttomuutta.. Jos sulla on hyvä ihminen netti siinä auki, niin miksi et vaikka googleta "kinkkukiusaus resepti"?
Hyvällä ihmisellä oli netti auki ja hän tuli kysymään pika-apua täältä. Luulenpa, että vastaus löytyi nopeammin, kuin selaamalla kymmeniä kinkkukiusaus-reseptejä läpi. Aika harvassa reseptissä kerrotaan lopuksi mistään vuokien voiteluista. On ilmoitettu vain uunin lämpötila ja paistoaika.
Niin...vuuanvoiteluohjeet löytyy 7-luokan kotsankirjasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käsittämätöntä uusavuttomuutta.. Jos sulla on hyvä ihminen netti siinä auki, niin miksi et vaikka googleta "kinkkukiusaus resepti"?
Hyvällä ihmisellä oli netti auki ja hän tuli kysymään pika-apua täältä. Luulenpa, että vastaus löytyi nopeammin, kuin selaamalla kymmeniä kinkkukiusaus-reseptejä läpi. Aika harvassa reseptissä kerrotaan lopuksi mistään vuokien voiteluista. On ilmoitettu vain uunin lämpötila ja paistoaika.
Niin...vuuanvoiteluohjeet löytyy 7-luokan kotsankirjasta.
Siellä kerrotaan, että pitääkö vuoka voidella kinkkukiusausta varten? Ja kaikillako on kotonaan 7-luokan kotsankirja?
Ei tarvi voidella. Paisto-ohje on perunasuikale pussissa: 225, n. tunti.