G. Paistatteko kinkkua 75 vai 80 asteiseksi uunissa?
Kommentit (13)
Kun mittari näyttää 75 astetta, sammutan uunin ja jätän kinkun uuniin. Näin meillä kotona tehtiin ja hyvää tulee.
Muslimeille kannattaa tarjota kinkkua. Syntisen hyvää ja ravitsevaa.
Mehevä kinkku on hyvää lämpimänä syötynä. Myöhemmin kylmänä ylimehevä missä on sitä hyytelöitynyttä lihanestettä ei sitten niin hyvää enää olekkaan.
Vaikka paistaa sillä lihamittarilla niin kannattaa katsoa kelloakin. Ei ole kovin vaarallista jos kinkku on tunninikin liian kauan, jos uunin lämpötila on matala, ehkä 110 astetta.
On niin pienestä kiinni kinkun paisto.Kerran on epäonnistunut etä jäi juuri liian meheväksi ja kerran tuli selvästi liian murea. Muuten on menty tyydyttävän ja erinomaisen välimaastossa.
Vasta kylmänä syötynä ja hiukan syvemmälle päästynä tietää kuinka on onnistunut. Kriittinen kokki voi tehdä päätelmiä, mutta eipä niistä kannata muille puhua he kun eivät koskaan huomaa mitään eroa.
Reilusti yli 90 asteiseksi. Todella mureaa ja ylikypsää kinkkua meillä jouluna.
83- 85 astetta, eli ylikypsä. Tuosta jos päästää yli, niin kinkku alkaa kuivua.
Todella ylikypsän kinkun tunnistaa siitä että siitä ei saa leikattua siivuja, vaan ne siivut murenee. En ihan näin mureaa halua vaan että saa kuitenkin leikattua siivuiksi.
Vierailija kirjoitti:
83- 85 astetta, eli ylikypsä. Tuosta jos päästää yli, niin kinkku alkaa kuivua.
Tämä kuulostaa hyvältä.
Vielä kun löytäisi paistomittarin. Koskaan en löydä ja mennään näppituntumalla ja hyvin mennäänkin.
Kinkunpaistajan on pakko ottaa kantaa ja pakko tehdä päätöksiä.
Nyt ärsyttää ja harmittaa se että ostin juhlakinkun 9 kg, kun tavallisesti on harmaasuolattu 11kg kinkku. Tuntuu siltä että on joulu jotenkin jo pilalla :(
Ei kai siinä ole eroa muuta kuin että yksi luu on otettu pois ja pieni pala kinkkua.
78 asteiseksi