Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mammat apua! Kiisselin tekemisestä kysyttävää!

Vierailija
19.12.2015 |

Aijon tehdä riisipuuron kanssa kiisseliä tällä ohjeella

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/35177/Omena-kanelikiisseli/

En oo koskaan ennen tehnyt mitään soppaa enkä kiisseleitä. Ohje on toki helppo, mutta kun tuossa sanotaan että "Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan" niin kuinka paljon sitä vettä pitäisi siis olla? Ja onko väliä onko se vesi kylmää vai lämmintä? Ja paakkuuntuuko toi perunajauho sinne, että pitääkö vatkata samalla paljon?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
19.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä oon sekottanut sen kylmään veteen ja vettä on ollut vähän vajaa puolet sellaisesta pienestä Aino Aalto -lasista. Olisko siis vajaan desin verran vettä..? :)

Muistaakseni perunajauhopaketeissakin on jotain ohjeita tai määriä.

Vierailija
2/11 |
19.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkä verran pari ruokalusikallista tarvitsee vettä? vaikka puolidesiä tjsp? Kylmä hanavesi varmaan käy kun tuossa ei käsketä käyttämään kuumaa, sitäpaitsi laitat sen sekoitetun sinne kattilaan kuumenemaan seuraavaksi. Pikkasen pitänee sekoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
19.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vettä vaikka puoli desiä, kylmää tai haaleaa (ei kuumaa). Perunajauho ei paakkuunnu vedessä, mutta jos annat seoksen seisoa liian kauan, se laskeutuu pohjaan (ja sitten vain sekoitat uudelleen). Kyllä se hyvin sujuu, rohkeasti vain keittelemään!

Vierailija
4/11 |
19.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmään veteen. Esim puolidesiä. Vähän sen takia ettei se vesi laimenna reseptiä. Kuitenkin sen verran vettä, että saat ne jauhot tosi hyvin sekoitettua. Kylmään veteen, koska kuumassa ne jauhot kiisselöityy.  Jos jätät jauhoveden seisomaan, jauhot pakkaantuu pohjalle eli siksi sekoita uudestaan ennen kaatamista kuumaan kiisseliin. Kaadat jauhoveden ohuena nauhana ja sekoitat samalla kuumaa kiisseliä.

Vierailija
5/11 |
19.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisään vielä, että jauhovesi lisätään ohuenan nauhana sekottaen samalla kiisseliä siksi ettei tulisi klimppejä. Jos jauhoja on liikaa, niin kiisselistä tulee paksua. Liian vähän niin tulee mehukeittoa. Mielummin liian vähän kuin liikaa.

Vierailija
6/11 |
19.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun lisäät perunajauhon keittoon, älä käytä vispilää, vaan esim. kauhaa. Vispilällä tulee rakeinen rakenne. Ja jos teet puuron kyytipojaksi kiisselin, älä tee liian tönkköä eli ei liikaa perunajauhoa. Varsinainen kiisseli on lähes hyytelöä ja se syödään esim. kermavaahtonokareiden tai vaniljakastikkeen kera. Puuron kanssa mehukeittoa, siis huomattavasti ohuempaa kuin kiisseli. Tiedän kyllä, että jotkut nimittävät myös mehukeittoa kiisseliksi, mutta kyllä kyseessä on kaksi erilaista keitosta, joten turha kovinkin huudella!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
19.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googleta kiisselinteko-ohjeet.

Katso youtubesta kuinka kiisseli tehdään.

Vierailija
8/11 |
20.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos neuvoista, eiköhän näillä onnistu :)

AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
20.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja kaada katkeamattomana nauhana, ettei klimppiinny. Sitä sekoitetaan hiljalleen, kunnes kiehahtaa. Jos annat kiehua pitkään ja sekoitat hulluna, tulee liisteriä.

Vierailija
10/11 |
20.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä lisää perunajauhoa kiehuvaan nesteeseen, ettei kypsy liian nopeasti paakuiksi. Nosta kattila levyltä pois siksi aikaa kun lisäät sen, ja laita sitten takaisin. Perunajauholla suurustettua ei tarvitse keittää vaan vain kiehauttaa sen verran,että kiisseli sakenee.

Älä sitten tule jouluna kyselemään, mikä vikana kun se onkin harmaata. Jääkaapissa säilytettäessä se vähän kärsii, mutta ihan syötävää on kun ottaa huonelämpöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan  kaikki aineet yhtä aikaa kattilaan 

ja sekoittelen koko ajan kunnes yhden kerran 

pulpahtaa otan kattilan pois liedeltä.

Tulee ihanan pehmeää, eikä veny kuten

toisin tehty kiisseli, kastike, keitto.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme viisi yhdeksän