Broilerin koipipaloissa mennyt päiväys 8.12., voiko vielä syödä?
Eli kyseessä avaamaton paketti marinoituja koipipaloja. Harmittaa vietävästi kun en aiemmin laittanut niistä ruokaa, maksoivat melkein 4e... söisittekö vielä, vai ovatko ne jo oikeasti pilalla?
Kommentit (36)
En kyllä söisi mutta jokainen tehköön omat päätöksensä :) voithan sinä ne kypsentää ja maistaa maistuvatko omituisilta
Kiitos vastauksista! Taidan kuitenkin ensin haistella, sitten paistella ja sen jälkeen maistella, jos siis siinä hajussa ei ole vikaa. ap
Voi syödä, jos ne eivät ole vielä pilalla. Avaa paketti ja haista miltä ne haisevat ja katso miltä ne näyttävät, jos kaikki on ok niin sitten vain ruuaksi. Kannattaa kuitenkin vielä myös syödessä mutustella ovatko ne normaalin makuisia, jos ei niin sitten roskiin.
Sydämellistä joulun odotusta.
Pese lämpimällä vedellä ja kypsennä ja syö pois. Arvokkaita proteiineja ja hivenaineita ja flavonoideja.
Ei voi syödä, kana on pilalla jo usein ennen vk-merkintää.
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/03/27/vanhaakin-ruokaa-voi-syoda
Tuossa oli tuollainen juttu, uskaltaisikohan kuitenkin kokeilla... iskee pihi, kun kuitenkin maksoin ruuasta ja tuhlailla ei saisi. ap
Jos sun jääkaappi on ollut asiallisen kylmänä, niin voit laittaa uuniin. Katso, että varmasti tulevat läpikypsiksi.
Elintarviketeollisuus on lisännyt näihin kyllä varoajan muutaman päivän yli päivämäärien. Eli jääkaapin tulee olla ehdottomasti alle kuusi astetta, mieluiten alle neljä.
Vierailija kirjoitti:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/03/27/vanhaakin-ruokaa-voi-syoda
Tuossa oli tuollainen juttu, uskaltaisikohan kuitenkin kokeilla... iskee pihi, kun kuitenkin maksoin ruuasta ja tuhlailla ei saisi. ap
Kyllä sitten lämmöllä muistelet piheyttäsi jos saat jonkun ruokamyrkytyksen
Se voi olla syötävää, jos kuljetus ja purku on kaupassa sujunut vikkelää etkä itse ole sitä kauppamatkalla pitänyt lämpimässä. Se ei kauheen suuria lämpöhetkiä vaadi että pilaantuisi. Kolme päivää yli päiväyksen on musta kyllä liikaa.
Mutta kaiketi se ulkonäkö ja haju jtn kertoo.
Kauppamatkan kuljin kävellen, oli pakkasta. Kotona kana heti kaappiin, lämpötila jääkaapissa on näköjään 5 astetta kun mittasin. No, avasin jo sen paketin, eivät haisseet pahalle ja ulkonäkökin oli aivan normaali, eli uuniin menivät. Paistan ne nyt hyvin ja maistan vielä, jos maistuu kummalliselle niin heitän pois. ap
Viimeinen käyttöpäivä on kanalla se, jota jokainen täysijärkinen noudattaa. Jos olet ainoa syöjä, voit toki kuumentaa sen broilerin niin, että sisälämpö ylittää 90 astetta (72 astetta riittää useimmille, mutta noin vanhalle tuo korkeampi on parempi, tuhoaa oikeastaan kaikki bakteerit myrkkyineen, mutta silti voi olla jo pilaajabakteerien aikaansaamia hajoamistuotteita) ja ottaa riskin. Hyvällä tuurilla (ja jos oma immuunipuolustuksesi on riittävän hyvä, eli vanhemmilla mahdollisimman erilaiset immuunipuolustukset) voit saada enimmillään mahanpuruja.
Huonommalla tuurilla vietät ainakin muutaman päivän sairaalassa.
Itse en söisi, mutta minulla onkin peussairaus, jonka takia lieväkin ruokamyrkytys voi olla hengenvaarallinen.
Huh. Ostan noita enintään koiralle.
Vierailija kirjoitti:
Viimeinen käyttöpäivä on kanalla se, jota jokainen täysijärkinen noudattaa. Jos olet ainoa syöjä, voit toki kuumentaa sen broilerin niin, että sisälämpö ylittää 90 astetta (72 astetta riittää useimmille, mutta noin vanhalle tuo korkeampi on parempi, tuhoaa oikeastaan kaikki bakteerit myrkkyineen, mutta silti voi olla jo pilaajabakteerien aikaansaamia hajoamistuotteita) ja ottaa riskin. Hyvällä tuurilla (ja jos oma immuunipuolustuksesi on riittävän hyvä, eli vanhemmilla mahdollisimman erilaiset immuunipuolustukset) voit saada enimmillään mahanpuruja.
Huonommalla tuurilla vietät ainakin muutaman päivän sairaalassa.
Itse en söisi, mutta minulla onkin peussairaus, jonka takia lieväkin ruokamyrkytys voi olla hengenvaarallinen.
Okei. Näillä tiedoilla söisin kuitenkin tuon kanan, jos se siis ei maistu hassulta paistamisen jälkeen. Syön kyllä useinkin päiväyksen yli menneitä tuotteita, viimeksi olen ollut sairas muistaakseni 8-vuotiaana. :D Paistan vähän pidempään ja korkeammassa lämpötilassa kuin mitä ohjeessa luki, jotenkin on sellainen olo, että kyllä tuo kana on ihan syötävää vielä. ap
Marinointi peittää pilaantumisen hajua, pistäisin pois.
Voithan sä ne syödä ja siinä niitä mutustellessasi muistella Darwinin opetuksia.
ap tässä taas terve, päätin tulla päivittämään vielä tilannetta XD paistoin siis ne kanat ja söin, ei niissä mitään vikaa ollut. Eli kyllä, päiväyksen yli menneitä lihojakin voi syödä, jos ne eivät haise pahalle, tai näytä tai maistu oudolle. Ei saa olla niin hysteerinen :O
Marinoidut eivät ole syötäviä oli päiväys mikä tahansa.