Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi joku suomalainen ostaa virolaisia vehnäjauhoja Suomessa?

Vierailija
09.12.2015 |

No tuossa otsikossahan tuo jo mainitaan: Siis en ymmärrä, miksi ihmeessä joku ostaa Suomessa esim. virolaisia vehnäjauhoja? Vaikka ne olisivat kolme kertaa halvempia, ei kai kukaan leivo tms. niin paljon, että hinnan takia pitäisi ostaa halvinta? Kun nimenomaan nyt pitäisi suosia suomalaista oikeastaan kaikessa missä suinkin pystyy. Vehnäjauhot luulisi olevan sellainen tuote, että köyhimmätkin pystyisivät kotimaista hankkimaan.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en ole köyhä, mutta ostan virolaisia tai vielä mieluummin saksalaisia vehnäjauhoja. Arvaapa miksi? Mitä pohjoisempana vehnä kasvaa, sitä huonompi sitko siinä on. Etelästä tuodulla jauholla saa siis kuohkeammat pullat.

Hedelmät ja kasvikset taas ostan useimmiten kotimaisina, koska niistä kasvaa pohjoisempana maukkaampia.

Vierailija
2/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakin toimeentulotukea saavien kannattaisi ostaa vain kotimaista varmistaakseen tuen saannin jatkossakin. Muutoinhan täällä on kohta kaikki työttöminä ja tukea vailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä en ole köyhä, mutta ostan virolaisia tai vielä mieluummin saksalaisia vehnäjauhoja. Arvaapa miksi? Mitä pohjoisempana vehnä kasvaa, sitä huonompi sitko siinä on. Etelästä tuodulla jauholla saa siis kuohkeammat pullat.

Hedelmät ja kasvikset taas ostan useimmiten kotimaisina, koska niistä kasvaa pohjoisempana maukkaampia.

Se vain, että ostavat Viroon aika paljon Suomesta myllyvehnää. Itse en osta ulkomaisia jauhoja senkään takia, että ne pakko tuuleennutetaan glyfosaatilla ja Suomessa näin ei tehdä.

Vierailija
4/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ostat "suomalaisia" vehnäjauhoja, ostat todennäköisesti ulkomailla kasvanutta mutta Suomessa jauhettua vehnää. Tämän kehnon satokauden suomalaisesta vehnästä vain noin 15 % täytti leipäviljan vaatimukset. Loppu menee rehuksi.

Vierailija
5/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.

Vierailija
6/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.

Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuule, saan kuukaudessa 470e opintotukea, maksan siitä 390e vuokraa. Ostan tasan halvinta mahdollista.

Vierailija
8/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.

Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.

 

Ja mihin se menee? Rehuksi, kuten ylempänä mainittiin, sitä nimittäin ei ihmisille kelpaa syöttää. Kun siitä ei saa edes leipää leivottua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen varakas = rikas, ahne mistään välittämätön paskiainen eikä minua täällä kaivata niin miksi en ostaisi ulkomaista halvempaa tavaraa?

Vierailija
10/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rehellisesti sanottuna, mulla ei ole hajuakaan minkä maalaisia ostamani vehnäjauhot on. Eipä ole tullut mieleen tutkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Virolaisista nisujauhoista tulee paras pizzataikina ja muutenkin ovat hyviä. Yhtä hyviä kuin kolme kertaa kalliimmat italialaiset pizzajauhot. 

Vierailija
12/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.

Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.

 

Ja mihin se menee? Rehuksi, kuten ylempänä mainittiin, sitä nimittäin ei ihmisille kelpaa syöttää. Kun siitä ei saa edes leipää leivottua.

Myllyvehnää eli se menee jauhoksi ja rehuvehnää myös.

http://kaytannonmaamies.fi/virossa-viljakaupoilla/

En ymmärrä miksi ei saisi leipää tehtyä suomalaisesta vehnästä? Olen leiponut naapurin vehnästä pullaa ja leipomisessa ei mitään ongelmaa. Viljanviljelijät tähtää myllyvehnään, koska hinta on paljon huonompi rehuvehnällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.

Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.

 

Ja mihin se menee? Rehuksi, kuten ylempänä mainittiin, sitä nimittäin ei ihmisille kelpaa syöttää. Kun siitä ei saa edes leipää leivottua.

Hyvinä satovuosina suomalainenkin vehnä on hyvää leipäviljaa, tänä vuonna ei.

Vierailija
14/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostan sitten kotimaisia tuotteita kun kokoomuksen A.Stubb suosittelee niin tekemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.

Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.

 

Ja mihin se menee? Rehuksi, kuten ylempänä mainittiin, sitä nimittäin ei ihmisille kelpaa syöttää. Kun siitä ei saa edes leipää leivottua.

Hyvinä satovuosina suomalainenkin vehnä on hyvää leipäviljaa, tänä vuonna ei.

Kyllä tänäkin vuonna jossain saatiin leipäviljaa ja ylivuotisiakin on vielä varastoissa, koska hyvänä viljavuotena hinnat putoaa alas ja huonona vuotena vanhan viljan myynnillä voi tehdä hyvän tilin.

Vierailija
16/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.

Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.

 

Ja mihin se menee? Rehuksi, kuten ylempänä mainittiin, sitä nimittäin ei ihmisille kelpaa syöttää. Kun siitä ei saa edes leipää leivottua.

Hyvinä satovuosina suomalainenkin vehnä on hyvää leipäviljaa, tänä vuonna ei.

 

Milloinkas tämmönen ihme on nähty kuin hyvä satovuosi? Viimeisen 20 vuoden ajalta en ainakaan sellaista muista. Itkua on kuulunut paljon kyllä, niin huono vuosi taas, niin huono sato, saataisko lisää tukia?

On niitä hyviäkin satovuosia, mutta huonona vuotena ei katokorvauksella pääse edes nollatulokseen ja tuhon pitää olla suuri, että edes saa korvauksia.

Vierailija
17/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rehellisesti sanottuna, mulla ei ole hajuakaan minkä maalaisia ostamani vehnäjauhot on. Eipä ole tullut mieleen tutkia.

 

Ei minullekaan ole, aiemmin, mutta taidanpa seuraavalla kerralla tosiaan tarkistaa, että otan kotimaista. Eipä ollut kaapissa nyt mitään jauhoja, jotta tietäisin, minkä maalaisia on tullut ostettua.

Vierailija
18/18 |
09.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Koska suomalaista "vehnäjauhoa" ei käytännössä olekaan, ulkomainen vehnä on parempaa, kuten käytännössä kaikki muutkin kasvikunnantuotteet. En myöskään halua tukea kepua ja maatalousloisia.

Virolaiset myllyt ostavat suomalaista myllyvehnää, koska se on edullisempaa, mitä keskieurooppalainen vehnä.

Vaikka maksavat paljon paremmin kuin mitä suomalaiset kaupat/myllyt..