Vege kysyy joulukinkusta
Hei av-mammat, osaisiko joku ystävällinen kertoa kasvissyöjälle minkä kokoinen kinkku kannattaa hankkia 6-henkiselle seurueelle? Riittääkkö 4 kg kinkku?
Kommentit (9)
Osta punasuolattu. Paljon parempaa, kuin harmaasuolattu.
6 kg kinkku kestää muutaman päivän. Ei kai sitä viikkotolkulla tarvitse syödä.
Meillä on aina 200-300 gramman kinkku. Kaksi syöjää ja yksi vege (minä). :)
Vierailija kirjoitti:
Meillä on aina 200-300 gramman kinkku. Kaksi syöjää ja yksi vege (minä). :)
Teillä varmaan hieno joulu :) eikö olisi järkevämpää heittää saunapalvipakkaus pöytään ja sanoa, että syökää toi.
Punasuolattu on ruotsalaisten kinkku, eikä lainkaan hyvää. Kyllä se harmaasuolattu pitää olla. 4 kg kinkku jouluaterialle 6 hengelle on hyvä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä on aina 200-300 gramman kinkku. Kaksi syöjää ja yksi vege (minä). :)
Teillä varmaan hieno joulu :) eikö olisi järkevämpää heittää saunapalvipakkaus pöytään ja sanoa, että syökää toi.
Ihan kuin joulupöytään ei varmaan kuuluisi mitään muuta syötävää? Joulupöytä voi notkua herkuista, vaikkei tarjolla olisi kinkkua tai se olisi vain pieni pala. Ihmeen kapea ajattelutapa sulla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä on aina 200-300 gramman kinkku. Kaksi syöjää ja yksi vege (minä). :)
Teillä varmaan hieno joulu :) eikö olisi järkevämpää heittää saunapalvipakkaus pöytään ja sanoa, että syökää toi.
Ihan kuin joulupöytään ei varmaan kuuluisi mitään muuta syötävää? Joulupöytä voi notkua herkuista, vaikkei tarjolla olisi kinkkua tai se olisi vain pieni pala. Ihmeen kapea ajattelutapa sulla.
Juuri niin. Meillä kukaan ei pidä joulukinkusta vaikka lihansyöjiä muuten ollaankin. Meillä voi olla pöydässä vaikkapa kalkkunaa, hirveä tai poroa kinkun sijaan.
Harmaasuolattu kinkku on kuivaa. Punasuolattu pesee sen tullessa ja mennessä.
Joo, punasuolattua vaikka henki lähtis:
Suuren nitraatti- tai nitriittisaannin arvioidaan aiheuttavan muun muassa methemoglobinemiaa. Methemoglobiini on hemoglobiinin muoto, jonka kyky kuljettaa happea on huono.
Nitriittialtistuksen on myös epäilty lisäävän diabeteksen, sepelvaltimotaudin sekä syövän riskiä, mutta tutkimustulokset ovat osin ristiriitaisia eikä suoraa syy-yhteyttä ole toistaiseksi osoitettu.
Nitriittiä lisätään jotta liha olisi punaista, mutta yltä voi lukea miksi ei ehkä kannattaisi. Sama juttu kaikissa punaisissa lihatuotteissa.
Vegenä tarjoaisin vierailleni hyvän seitankinkun tai pari, sitten ei harmittaisi jos kinkkua jäisi yli. Ja vegenä kinkkua paistaneena: lopputulos ei ole hyvä jos kokemusta kinkun valmistamisesta ei ole...
Lisää seitaniin kikhernejauhoa niin saat mureaa, ja muista marinoida kunnolla ;)
Montako ateriaa tämä kyseinen seurue syö? Ovatko monta päivää?