Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Sain neuvon syödä enemmän parsakaalia

Vierailija
30.12.2010 |

ravintoterapeutti siis suositteli, mutta en tajunnut mitään reseptejä sitten kysellä enkä ole koskaan ikinä tehnyt parsakaalista mitään.

Apua!

Ei sitä kait ihan raakana kuitenkaan syödä?

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
30.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja googlaa reseptejä....

Vierailija
2/19 |
30.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta se on hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
30.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

etsin googlesta lisää...

Vierailija
4/19 |
30.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai keitetään pienessä määrässä vettä, sillei että just peittyvät.

Parsakaali on aivan ihanaa..mä syön aina kokonaisen parsakaalin kun innostun sitä keittämään :D



Vierailija
5/19 |
30.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole ikinä kuullut suositeltavan nimenomaan parsakaalia. Sen sijaan parsaa suositellaan joskus siitä syystä, että parsassa on kaikista kasviksista pisimmät kuidut ja se auttaa niinollen eniten ruoansulatuksessa.

Vierailija
6/19 |
30.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se uppoaa, jos sitä syö perunan kanssa sekoitettuna kastikkeen kanssa, mutta muuten ei kyllä muhun uppoa.



Mutta kunnolla valmistettuna on hyvää. Täällä jotain reseptejä ainakin:

http://www.parsakaali.fi/reseptit.html

ja

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/103581/Parsakaaligratiini

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
30.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, höyrytettynä tai vesitilkassa keitettynä parsakaali käy monen aterian osaksi.



Muita tapoja:

- Öljyssä paistettu (muitakin vihanneksia voi olla joukossa) sipulin kanssa + ripaus suolaa esim. pastan kanssa

- Gratiini

- Sosekeitossa

- Sulatejuusto-parsakaalikeitto

- Moniin laatikkoruokiinkin käy

Vierailija
8/19 |
30.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

uppopaistetut "taikinoidut" parsakaalit. NAM!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
30.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

raskautta yrittäville koska se sisältää paljon foolihappoa. Joka ehkäisee sikiöaikaista selkärankahalkiota.



Parsakaali sisältää myös paljon rautaa.



Parsaa en ole koskaan kuullut raskaanaoleville suositeltavan. Mutta varmaan terveellistä sekin.

Vierailija
10/19 |
30.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suositteliko oikeasti parsakaalia vai parsaa? En ole ikinä kuullut suositeltavan nimenomaan parsakaalia. Sen sijaan parsaa suositellaan joskus siitä syystä, että parsassa on kaikista kasviksista pisimmät kuidut ja se auttaa niinollen eniten ruoansulatuksessa.

on ollut parsakaalia. Olen kuullut ja lukenut parsakaalin tervellisyydestä monen monta kertaa. Parsasta olen lukenut vain herkkukirjoittelun yhteydessä. Minun mielestäni tosin parsakaali maistuu paremmalta kuin parsa. Parsakaalia voi käyttää myös wokkivihanneksena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
30.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höyrytetty tai keitetty parsakaali on aika ankeaa. Oikeasti.


Makuasioista on ihan turha väittää totuuksia... ;-P

Minusta parsakaali on juuri parasta suolavedessä keitettynä ja siihen päälle lautasella vaikka vähän parmesaania.

Vierailija
12/19 |
30.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siisti ja viipaloi ne ja laita höyrystymään/ kiehumaan muutamaa minuuttia ennen nuppuja.

Voit myös marinoida parsakaalia: kaada kuuman parsakaalin päälle vaikka ihan tavallista vinaigretteä ja anna jäähtyä haaleaksi/ huoneenlämpöiseksi. Hyvää esim voissa paistettujen ahven- tai kuhafileiden kanssa.

Parsakaali tykkää oliiviöljystä, sitruunasta ja valkosipulista ja on älyttömän terveellistä ja hyvää. Hauskoja löytöretkiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
31.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis eri kasveista kysymys.



Parsan (Asparagus) kuva löytyy täältä: http://www.savonsanomat.fi/vapaalla/ruoka-ja-juoma/kasvisruuat/keitetty…



Parsakaalin (Broccoli) kuva taas täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Parsakaali

Vierailija
14/19 |
31.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis eri kasveista kysymys.

Parsan (Asparagus) kuva löytyy täältä: <a href="http://www.savonsanomat.fi/vapaalla/ruoka-ja-juoma/kasvisruuat/keitetty…" alt="http://www.savonsanomat.fi/vapaalla/ruoka-ja-juoma/kasvisruuat/keitetty…">http://www.savonsanomat.fi/vapaalla/ruoka-ja-juoma/kasvisruuat/keitetty…;

Parsakaalin (Broccoli) kuva taas täältä: <a href="http://fi.wikipedia.org/wiki/Parsakaali" alt="http://fi.wikipedia.org/wiki/Parsakaali">http://fi.wikipedia.org/wiki/Parsakaali</a&gt;

nauran itselleni. Mä olen aina luullut että parsaKAALI on parsan auenneita nuppuja. Kiitos av ja kiitos 16....

En ole 15

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
31.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

on hyvää ja helppoa, lorauta päälle oliiviöljyä, sormisuolaa ja myllystä mustapippuria niin tulee tosi maukasta. JOnkun ehdottama parmesaaniraaste vielä viimeistelee (mutta ei se valmis kamala jauhe, vaan itse palasta raastettu).



Vierailija
16/19 |
30.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kruunuvihanneksia (porkkanaa, kukkakaalia ja parsakaalia). Maustan suolalla ja voilla; oikein maukasta.

Vierailija
17/19 |
31.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parsakaali sopii hyvin keittoihin, wokkeihin ja laatikkoruokiin. Esimerkiksi uunissa kypsennetty vuoka, jossa on broilerinsuikaleita, kukka- ja parsakaalia, juustoa, mausteita ja munamaitoa on hyvää ja terveellistä.

Vierailija
18/19 |
30.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyselee tyhmä. Olen kyllä dipannut ihan raakana jompaa kumpaa noista dippikastikkeeseen. Sopii porkkanan, kurkun ja sipsien kanssa dipattavaksi.

Vierailija
19/19 |
31.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

sillä siinä on erityisen paljon kaikkia hyödyllisiä ravintoaineita. Kaalien runsas käyttö ylipäätään näyttäisi vähentävän syöpäriskiä.



Meillä parsakaalia käytetään kastikkeiden ainesosana, esimerkiksi kylmäsavulohesta, parsasta ja purjosta saa herkullista pastakastiketta. Parsa saa makua kastikkeesta ja siten uppoaa hyvin nirsoon lapseenkin. Parsa sopisi varmasti myös lihakastikkeisiin tai ihan kasviskastikkeen ainesosanakin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kuusi neljä