Ukkini oli sitä nieltä, että on silkkaa humpuukia välttää voita, täysmaitoa, kermaa ja läskiä.
Sairastui nuorena sokeritautiin ja sepelvaltimotautiin ja kuoli viisikymppisenä sydäriin.
No, ylipainoinen ei kyllä ollut.
Kommentit (17)
kuoli 35v iässä mahasyöpään. Sokeritauti oli, ja reuma lisänä.
Leivän päälle voita, voin päälle vielä SUOLAA jne.
Eli 90-vuotiaaksi. Perussairauksina vain sydämen ja kilpirauhasen vajaatoiminta eli melko terve ikäisekseen, muistiongelmia tosin oli. Kuoli lonkkamurtuman jälkeen sairaalassa keuhkokuumeeseen.
Kasviksia ja kuituja lisäksi, niin ei niin paha ruokavalio.
Kukaan täyspäinen ja terveydestään huolehtiva ei enää nykytietojen valossa syö kevytmoskaa.
Mm. valtavasti marjoja (lakkoja, mustikoita jne: oli himomarjastaja), itse leivottua ruisleipää oman pellon viljasta (ei tosiaan mitään raffinaattia, kun oli välillä suorastaan olkia leivässä), oman pellon lanttua, punajuurta, porkkanaa, salaattia, mummon kasvattamia tomaatteja, kurkkuja jne...
Mutta jotenkin vain luulen, että ne eivät olleet syy sepelvaltimotautiin ja sydäriin.
ap
tuolla läskilinjalla. Kolkuttelevat molemmat sadatta ikävuottaan.
Toinen mummo eleli eineksillä ja kuoli 60-vuotiaana. Miehen mummo elelee eineksillä yhäkin ja hänkin yli 90-vuotias. Mitä voimme päätellä? Emme mitään.
toisilla on sukurasituksena jotkut sairaudet ja toiset saavat sydärin vaikka mitään suoria "syitä" ei olisikaan. On aika mustavalkoista ajattelua jos pidät hänen kuolemaansa pelkästään ruokavalion syynä.
Mm. valtavasti marjoja (lakkoja, mustikoita jne: oli himomarjastaja), itse leivottua ruisleipää oman pellon viljasta (ei tosiaan mitään raffinaattia, kun oli välillä suorastaan olkia leivässä), oman pellon lanttua, punajuurta, porkkanaa, salaattia, mummon kasvattamia tomaatteja, kurkkuja jne...
Mutta jotenkin vain luulen, että ne eivät olleet syy sepelvaltimotautiin ja sydäriin.
ap
toisilla on sukurasituksena jotkut sairaudet ja toiset saavat sydärin vaikka mitään suoria "syitä" ei olisikaan. On aika mustavalkoista ajattelua jos pidät hänen kuolemaansa pelkästään ruokavalion syynä.
Mm. valtavasti marjoja (lakkoja, mustikoita jne: oli himomarjastaja), itse leivottua ruisleipää oman pellon viljasta (ei tosiaan mitään raffinaattia, kun oli välillä suorastaan olkia leivässä), oman pellon lanttua, punajuurta, porkkanaa, salaattia, mummon kasvattamia tomaatteja, kurkkuja jne...
Mutta jotenkin vain luulen, että ne eivät olleet syy sepelvaltimotautiin ja sydäriin.
ap
kyllä se silloin on aika selvä. Jotkut vaan ei suostu millään näkemään metsää puilta vaan toistelevat muodikkainta "totuutta".
Mun mummoni on samaa mieltä ja hyvin näyttää porskuttavan eteenpäin, pian 80, samoin siskonsa, 85v ja vieläpä koko ikänsä polttanut tupakkaa.
Ja sokeritauti taitaa olla aika pitkälti periytyvää.
Kaikkea kohtuudella, niin elämästä voi nauttia!!
se ukkisi ihan väärässä ole tutkimustenkaan valossa:
Abstract
Background: A reduction in dietary saturated fat has generally been thought to improve cardiovascular health.
Objective: The objective of this meta-analysis was to summarize the evidence related to the association of dietary saturated fat with risk of coronary heart disease (CHD), stroke, and cardiovascular disease (CVD; CHD inclusive of stroke) in prospective epidemiologic studies.
Design: Twenty-one studies identified by searching MEDLINE and EMBASE databases and secondary referencing qualified for inclusion in this study. A random-effects model was used to derive composite relative risk estimates for CHD, stroke, and CVD.
Results: During 5–23 y of follow-up of 347,747 subjects, 11,006 developed CHD or stroke. Intake of saturated fat was not associated with an increased risk of CHD, stroke, or CVD. The pooled relative risk estimates that compared extreme quantiles of saturated fat intake were 1.07 (95% CI: 0.96, 1.19; P = 0.22) for CHD, 0.81 (95% CI: 0.62, 1.05; P = 0.11) for stroke, and 1.00 (95% CI: 0.89, 1.11; P = 0.95) for CVD. Consideration of age, sex, and study quality did not change the results.
Conclusions: A meta-analysis of prospective epidemiologic studies showed that there is no significant evidence for concluding that dietary saturated fat is associated with an increased risk of CHD or CVD.
Lähde the American Journal of Clinical nutrition
kasvissyöjälle ja kuntoilijalle joka kuolee 50 vuotiaana sydäriin? Kerrohan?
Entäs mikä minussa on vikana, kun kolesterolilääkitystä tarvitsen jo 27 vuotiaana, mutta olen urheilija ja sitä kautta syön myös kovin kurinalaisesti? Luultavammin tulen minäkin kuolemaan sydän- ja verisuonisairauksiin.
Sen sijaan läskiä syövä isäni porskuttelee täysin terveenä ilman kolesterolistressiä ja hänellä on ikää 70vuotta.
Minun suvussani ja lähipiirissä on kaikki syömiseen viittaavat sairaudet heittäneet aivan häränpyllyä, josta johtuen en tuohon sinun logiikkaasi usko lainkaan. Olen jopa miettinyt, että pitäisikö alkaa sitä läskiä syömään, kun tämän suvun terveellisesti elävän ihmiset kuolevat ennen aikaisesti sairaana.
toisilla on sukurasituksena jotkut sairaudet ja toiset saavat sydärin vaikka mitään suoria "syitä" ei olisikaan. On aika mustavalkoista ajattelua jos pidät hänen kuolemaansa pelkästään ruokavalion syynä.
Mm. valtavasti marjoja (lakkoja, mustikoita jne: oli himomarjastaja), itse leivottua ruisleipää oman pellon viljasta (ei tosiaan mitään raffinaattia, kun oli välillä suorastaan olkia leivässä), oman pellon lanttua, punajuurta, porkkanaa, salaattia, mummon kasvattamia tomaatteja, kurkkuja jne...
Mutta jotenkin vain luulen, että ne eivät olleet syy sepelvaltimotautiin ja sydäriin.
ap
kyllä se silloin on aika selvä. Jotkut vaan ei suostu millään näkemään metsää puilta vaan toistelevat muodikkainta "totuutta".
kasvissyöjälle ja kuntoilijalle joka kuolee 50 vuotiaana sydäriin? Kerrohan?
Entäs mikä minussa on vikana, kun kolesterolilääkitystä tarvitsen jo 27 vuotiaana, mutta olen urheilija ja sitä kautta syön myös kovin kurinalaisesti? Luultavammin tulen minäkin kuolemaan sydän- ja verisuonisairauksiin.
Sen sijaan läskiä syövä isäni porskuttelee täysin terveenä ilman kolesterolistressiä ja hänellä on ikää 70vuotta.
Minun suvussani ja lähipiirissä on kaikki syömiseen viittaavat sairaudet heittäneet aivan häränpyllyä, josta johtuen en tuohon sinun logiikkaasi usko lainkaan. Olen jopa miettinyt, että pitäisikö alkaa sitä läskiä syömään, kun tämän suvun terveellisesti elävän ihmiset kuolevat ennen aikaisesti sairaana.
toisilla on sukurasituksena jotkut sairaudet ja toiset saavat sydärin vaikka mitään suoria "syitä" ei olisikaan. On aika mustavalkoista ajattelua jos pidät hänen kuolemaansa pelkästään ruokavalion syynä.
Mm. valtavasti marjoja (lakkoja, mustikoita jne: oli himomarjastaja), itse leivottua ruisleipää oman pellon viljasta (ei tosiaan mitään raffinaattia, kun oli välillä suorastaan olkia leivässä), oman pellon lanttua, punajuurta, porkkanaa, salaattia, mummon kasvattamia tomaatteja, kurkkuja jne...
Mutta jotenkin vain luulen, että ne eivät olleet syy sepelvaltimotautiin ja sydäriin.
ap
kyllä se silloin on aika selvä. Jotkut vaan ei suostu millään näkemään metsää puilta vaan toistelevat muodikkainta "totuutta".
Joten mitäs jos vaan vetäisit tosiaan laardia nassuun sinäkin, kohtuudella tosin. Ei se ainakaan pahaa tee.
Täytti just 70 ja on paremmassa kunnossa kun mun 55 vuotias isäni.
varsin kohtuudella, en siis ole itse kasvissyöjä. Täytyy alkaa vetämään isän mallin mukaan ;) Ja tsekata sen jälkeen arvot, tuleeko muutosta.
kasvissyöjälle ja kuntoilijalle joka kuolee 50 vuotiaana sydäriin? Kerrohan?
Entäs mikä minussa on vikana, kun kolesterolilääkitystä tarvitsen jo 27 vuotiaana, mutta olen urheilija ja sitä kautta syön myös kovin kurinalaisesti? Luultavammin tulen minäkin kuolemaan sydän- ja verisuonisairauksiin.
Sen sijaan läskiä syövä isäni porskuttelee täysin terveenä ilman kolesterolistressiä ja hänellä on ikää 70vuotta.
Minun suvussani ja lähipiirissä on kaikki syömiseen viittaavat sairaudet heittäneet aivan häränpyllyä, josta johtuen en tuohon sinun logiikkaasi usko lainkaan. Olen jopa miettinyt, että pitäisikö alkaa sitä läskiä syömään, kun tämän suvun terveellisesti elävän ihmiset kuolevat ennen aikaisesti sairaana.
toisilla on sukurasituksena jotkut sairaudet ja toiset saavat sydärin vaikka mitään suoria "syitä" ei olisikaan. On aika mustavalkoista ajattelua jos pidät hänen kuolemaansa pelkästään ruokavalion syynä.
Mm. valtavasti marjoja (lakkoja, mustikoita jne: oli himomarjastaja), itse leivottua ruisleipää oman pellon viljasta (ei tosiaan mitään raffinaattia, kun oli välillä suorastaan olkia leivässä), oman pellon lanttua, punajuurta, porkkanaa, salaattia, mummon kasvattamia tomaatteja, kurkkuja jne...
Mutta jotenkin vain luulen, että ne eivät olleet syy sepelvaltimotautiin ja sydäriin.
ap
kyllä se silloin on aika selvä. Jotkut vaan ei suostu millään näkemään metsää puilta vaan toistelevat muodikkainta "totuutta".
Joten mitäs jos vaan vetäisit tosiaan laardia nassuun sinäkin, kohtuudella tosin. Ei se ainakaan pahaa tee.
vastaava kohtalo oli minun tädilläni, joka oli koko ikänsä kasvissyöjä. Lääkäritkin sanoivat, että elintavoista häntä ei ainakaan voi moittia eikä niitä voi parantaa. Eikä ollut lihava.
Että ei se aina ruokavaliosta johdu.