Jos sulle tarjottais säilykepurkkiporonkäristystä kyläpaikassa,mitä miettisit?
haluaisin tarjota ensi sunnuntaina ystävilleni poronkäristystä, en ole edes Lapista, mutta haluaisin silti tätä herkkua tarjota suomalaisille ystävilleni täällä ulkomailla ja ainoo vaihtoehto on kai säilykepurkkiporonliha.
Oon siitä pari kertaa kärsitystä tehnyt itselleni ja miehelleni ja meille ainakin maistui. Tiedän että meidän ystävät on ihan hirveen kiinnostuneita aina ruoanlaitosta ja raaka-aineista ja ihan takuulla kysyis että mistä löydettiin poroa? Onkohan se tosi "noloa" tai ällöttävän einesmäistä jos tarjotaan purkkiruokaa? :D vähän niinkuin purkkihernekeittoa itsetehdyin lisukkein ruokana?
Mitä mieltä olisitte jos tulisitte kylään ja teille tarjottais maistuvaa poronkäristystä mutta tietäisitte että liha on säilykepurkista?
t.epävarma emäntä
Kommentit (15)
No en mä varmaan ajattelisi mitään jos siitä hyvää tulee, ja jollei sitä poroa muuten saa...
Entäs kun kautta aikain on hirvimiehet säilöneet osan saaliistaan säilykkeiksi ihan omaan käyttöön, eivätkä taida purkkihernarin arvoisena pitää?
[quote author="Vierailija" time="15.05.2014 klo 00:30"]
Onhan se.
[/quote]
siis onhan se mitä?
Olisitko vähän negatiivisesti yllättynyt? menisikö ruokahalu?
mitä miettisit tällaisesta kokista?
t. se epävarma ap
Poronkäristyslihaa saa käsittääkseni pakasteena ympäri vuoden.
[quote author="Vierailija" time="15.05.2014 klo 00:38"]
Poronkäristyslihaa saa käsittääkseni pakasteena ympäri vuoden.
[/quote]ulkomailla?
Ottaisin kiitollisena vastaan sen, mitä tarjotaan. Kaikki käy, kunhan ei ole pilaantunutta. Myös se purkkihernekeitto, lisukkeilla tai ilman.
Tee surutta vaan siitä purkista. Selitä vaikka (jos siltä tuntuu), että Suomessa ihmiset retkeilee paljon ja purkkimuonaakin kuluu. Sellasta camp-henkeä. Muistele, kun lapsena olitte vanhempien kanssa metsäretkellä, nuotiossa paloi tuli, isä siinä keitteli rakettispagettia ja säilykeporoa, kun itikat inisi korvanjuuressa (vaikka olisi ollut nötköttiä, niin voit nyt tässä vähän värittää). Ulkomaalaiset arvostaa tällasta eksotiikkaa ja omakohtaisia kokemuksia.
Joo siis en oo täällä löytänyt koskaa poronlihaa pakasteesta :D Mutta viimeksi ostin lentokentältä neljä purkkia mukaan. Niistä tulee oikein hyvä käristys kun tekee sopivat lisukkeet ja sitten tietysti aidosta voista ja täysmaidosta ja maukkaista perunoista perunamuussia ja puolukkahilloa ei sovi unohtaa!
Totta kai tuore liha on aina parempaa ja pakastelihakin voittaa purkkikäristyksen, mutta mulle ainakin menettelee oikein hyvin. Mieheni on maistanut poronlihaa ihan tuoreeltaan ja aika monessa eri muodossa ja hän ei millään voinut uskoa, että mun kokkaukset tulikin säilykepurkista, sen verran oli hyvää kuulemma :)
Nyt sitten ajattelin rohkeentua ja tehdä kärsitystä tälle pariskunnalle, ovat siis puoliksi suomalaisia ja puoliksi ulkomaalaisia ja eivät ole koskaan aiemmin käristystä maistaneet. Se vaan mietiyttää että teenkö itsestäni ja kokkaustaidoistani nolon vaikutelman jos selviää että teen purkkiruokaa?
Siis mikä vika on säilykkeissä? Sitä ihan samaa tavaraa se poronliha on, oli se säilykemuodossa tai suoraan hirvaan kyljestä leikattua.
Meillä ainakin käytetään säilykkeitä: tomaattimurskaa, kondensoitua maitoa, hernaria, sardiineja, tonnikalaa, oliiveja, säilykekirsikoita, jne. Niissä ei ole mitään vikaa, säilyke on hyvä tapa säilöä ruokaa.
[quote author="Vierailija" time="15.05.2014 klo 00:50"]
Siis mikä vika on säilykkeissä? Sitä ihan samaa tavaraa se poronliha on, oli se säilykemuodossa tai suoraan hirvaan kyljestä leikattua.
Meillä ainakin käytetään säilykkeitä: tomaattimurskaa, kondensoitua maitoa, hernaria, sardiineja, tonnikalaa, oliiveja, säilykekirsikoita, jne. Niissä ei ole mitään vikaa, säilyke on hyvä tapa säilöä ruokaa.
[/quote]
hei ihana kun muistutit että onhan ne tonnikalat, tomaattimurskat sun muut myös säilykkeitä! :)
kyl mä nyt ajattelin rohkeentua ja tekaista poronkäristystä! Ja onneks on alakerrassa loistava kiinalainen take-away jos kokkailut epäonnistuvat :D
t. epävarma mutta nyt rohkeentunut emäntä
Kyllä purkistakin voit käristyksen tehdä ja tarjota vieraille. Mutta miksi et tekisi kaalilaatikkoa tai -kääryleitä? Tuoreet ainekset saat kaupasta, Ikeasta puolukkahilloa ja ainakin meillä mennet hyvin vieraille suomalaisena erikoisuutena. Porkkanalaatikko on myös mukava lisuke karjalanpaistille. Kalakeitto on kuitenkin ylivertainen valttikortti tuoreiden sämpylöiden kera. Ruisleipää olen tarjonnut myös, jos on ollut sukulaisia vieraillut äskettäin. Korvapuustit kelpaavat kaikille. Suomi-ruoasta ainakin meidän piireissä on kovasti tykätty. Poroa ei täältä saa edes säilykkeenä. Pitänee pyytää seuraavilta suomalaisilta vierailta...
Jos minulle tarjottaisiin säilykepurkkiporonkäristystä kyläpaikassa puukottaisin koko perheen samantien.
Minua ei haittaisi, mutta missä maassa olet? Britit pitävät poron syömistä hirvittävän brutaalina tekona, sehän on joulupukin apuri.
Mistä sitä saa?
Teolliset poronkäristykset ovat muutenkin yleensä aika heikkolaatuisia, luultavasti purkissa on ihan kilpailukykyistä tavaraa. Mainostaa ei tietenkään saa, mutta kerro kuitenkin, minkä valmistajan tekemää se on, ja mistä sitä saisi.
Kun ulkomaalaisille suomalaisherkkua aiot tarjota, muista myös järvikalasäilykkeet ja metsämarjat! Suomalainen metsämustikka on eri marja kuin ulkomailla käytetty pensasmustikka, ja puolukka on monille mieleinen maku.
t. lappilainen, jolla ei ole omia poroja ja poronkäristys harvinaista herkkua
Onhan se.