Miten sinä teet nakkikastikkeen?
Kommentit (20)
Huvikseni vaan kysyn. Meillä tänään nakkikastiketta ja ahattelin jos sais vaihtelua. Ap
Ruskistan nakkipalat ja sipulisilpun. Lisään pannulle runsaasti kermaa, reilusti ketsuppia, vähän sinappia ja ripauksen mustapippuria. Keitän vähän kokoon. Ja nyt kaikki joukolla alapeukuttamaan :).
Ruskeaan kastikkeeseen lisään tomaatipyreetä. Välillä teen valkoisen kastikkeen. Eli siis besciamella tyylinen ja herneitä sekaan.
Jätän tekemättä, suosittelen muillekin samaa. Syön mielummin jotain oikeata ruokaa.
Pilkon paketillisen nakkeja (1g hh/100g) ja yhden sipulin. Voita pannulle ja paistelen nakkeja ja sipuleita siinä jonkin aikaa ja kaadan kattilaan. Lisää voita pannulle ja pari ruokalusikallista kookosjauhoja, ruskistan ja lisään vettä, sitten kaadan kattilaan nakkien ja sipulin sekaan. Siirrän kattila hellalle, pienelle lämmölle. Maustan suolalla, tomaattipyreellä, laakerinlehdellä ja maustepippurilla, vähän mustapippuriakin voi laittaa. Kun kastike on valmis, lisään siihen vielä kuutioitua hapankurkkua ja tilkan kermaa.
Käyn kaupassa ja ostan nakkeja. Jätän ne pöydälle ja mies tekee kastikkeen. Tulee tosi hyvää näin! Suosittelen!
Kuullotan sipulit ja nakinpalaset tilkassa öljyä. Heitän sekaan pikkuisen vehnäjauhoja ja pyörittelen sen jauhon sinne sekaan. Sitten lisään kuumaa vettä. Joskus liemikuution, mutta useimmiten maustan vaan näppituntumalla välillä maistellen.
Lasten lempparia :)
Ruskistelen nakinpalat kattilassa/kasarissa. Rasvana käytän juoksevaa margariinia. Lisään joukkoon pari lusikallista jauhoja ja muutaman desin vettä. Sekoittelen hyvin. Maustan ketsupilla, sinapilla, soijakastikkeella, mustapippurilla ja jos siltä tuntuu, niin laitan myös basilikaa ja oreganoa. Joskus oon vaihtanut ketsupin tomaattipyreeseen, jos sitä on ollut. Worcestershire-kastike on myös jees lisä.
Tulipa nälkä..:D
Kaadan pannulle öljyä, lisään nakinpalat ja sipulisilpun ja ruskistan. Ripottelen vehnäjauhoja päälle ja ruskistan lisää. Kaadan kiehuvaa vettä päälle ja sekoita, lisään suolaa ja mustapippuria, mielen mukaan nuita mausteita tai yrttejä. Annan hautua välillä sekoittaen sen aikaa, että jauhot on kypsyneet ja kastike sakeaa.
[quote author="Vierailija" time="09.04.2014 klo 12:10"]
En tee.
[/quote]
Ihan mahtava anti keskusteluun. Juuri tämänhän ap halusikin tietää.
Nakkiviipaleet, sipulisilppua ja valkosipulisilppua - joskus myös paprikasilppua - tiristän nopeasti öljyssä. Kaadan päälle maustekastikkeen, jossa on tomaattipyreetä, suolaa, mustapippuria ja jotakin yrttiä. Valkoviinitilkka parantaa asiaa. Muutaman minuutin haudutus ja se on siinä. Vegenä käytän Helsans kökin soijanakkeja, mutta kai tämä tavallisistakin onnistuu.
Pilko sipuli ja nakit. Laita paistinpannuun voita ja öljyä. Heitä sipulikuutiot ja nakit pannuun ja pyörittele niitä hetki lastalla pannussa. Lisää vähän voita pannuun ja laita pari-kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja oannuun ja ruskista ne muiden aineiden kanssa. Heitä kehiin lihaliemikuutio. Keitä vedenkeittimellä vesi tällä välin kuumaksi. Kaada kuumaa vettä esim. 3 dl pannuun ja sekoita tasaiseksi. Lisää vettä että on sopivaa kastiketta. Mausta sinapilla, ketsupilla ja mustapippurilla sekä persiljalla. On hyvää! On oikein isoäidin nakkikastikeresepti ja hyvin perinteikäs. Joskus laitan kermaa niin tulee tosi täyteläistä.
Valurautapannulle reilusti voita, sekaan jauhoja ja myöhemmin sipulisilppua, jos haluaa. Annetaan ruskistua minuutteja, kun on tummanruskea, kuumaa vettä pannulle ja liha- tai kasvisliemikuutio. Hiljaisella tulella muutama minuutti, sitten nakit.
Edelliseen sellainen lisäys, että ei kannata laittaa kuumaa vettä jauhosuurusteen päälle, vaan kylmää, niin ei paakkuunnu niin herkästi.
[quote author="Vierailija" time="09.04.2014 klo 12:10"]
En tee.
[/quote]
En minäkään, YÖK!!!
Fiiliksen mukaan.
Useimmiten teen ihan perus-ruskeankastikkeen ja kippaan nakinpalaset joukkoon.
Joskus teen valmiskastikkeen (esim. knorrin ruskea sipuli- tai kermakastike) ja heitän joukkoon nakinpalat.
Joskus vaivaudun jopa paistamaan nakit pannulla sipulien ja esim paprikasuikaleiden kanssa jonka jälkeen sekoitan ne kastikkeen joukkoon. Useimmiten en viitsi käristää jo valmiiksi rasvaisia nakkeja rasvassa, tulee myös liikaa karsinogeenejä.
Keep it simple.
[quote author="Vierailija" time="09.04.2014 klo 12:46"]
[quote author="Vierailija" time="09.04.2014 klo 12:10"]
En tee.
[/quote]
En minäkään, YÖK!!!
[/quote]
Lapsuuteni ruoka viitenä päivänä seitsemästä. Selkäpiitä värisyttää ajatellakaan, että sitä joutuisi vielä suuhunsa laittamaan.
Onko tämä kompa?
Paistan nakinpalat sipulin kanssa, teen ruskean kastikkeen ja kaadat nakit ja sipulit kastikkeeseen.
Ymmärsinkö kysymyksen jotenkin väärin?