-- Ravintola-annosten realistiset hinnat --
Tässä ketjussa puimme ravintola-annosten hinta-laatu suhdetta, sekä onko kys. hinta realistinen annoksen kokoon ja laatuun nähden.
Mielestäni monissa puljuissa salaatista pyydetään kiskurihinta. Vaikka eräässäkin tunnetussa salaattipaikassa, salaatin saa koota itse. (Myyjä tosin kokoaa, asiakas valkkaa vain täytteet) Tulee salattia ja kurkkua niin paljon, että arvokkaammille ainesosille, kuten lohelle jää tilaa todella vähän.. Siitä salaatista maksaisin sen 5 e korkeintaan. Koska lohta niin vähän..
Tästä ketjusta on turha kenenkään vetää herneitä nenään. Sen sijaan oman ravintolan toimintaa voi vaikka kehittää näillä ideoilla ;)
Muita esimerkkejä? :)
Kommentit (37)
Salaatit kierrän usein kaukaa, samoin patongit..
MInusta hintaan kuuluu myös palvelu, miljöö, paikan siivous, henkilökunta jne. JOs haluan maksaa vain ruuasta, menen paikakan, jossa ei ole palvelua. Jos haluan nauttiaa palvelusta ja kauniista ympäristöstä sekä laadukkaasta ruuasta, menen kalliimpaan paikkaan.
Abcn lehtipihvistä en sitä lähemmäs 20 e maksaisi, on niin pieni paska!
En ymmärrä salaatin tilausta ravintolassa.
ranskalaiset ovat kalliita siihen nähden että ne tulevat usein pakasteena..
Aloittajalla on kovinkin paljon kokemusta yrittämisestä , ravintolatyöstä tai ylipäätään taloudenpidosta? :)
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:36"]Aloittajalla on kovinkin paljon kokemusta yrittämisestä , ravintolatyöstä tai ylipäätään taloudenpidosta? :)
[/quote]
on, vanhempani ovat yrittäjiä :)
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:35"]
ranskalaiset ovat kalliita siihen nähden että ne tulevat usein pakasteena..
[/quote]
Mutta niissäkin maksat niiden raakaranskisten hinnan, kuljettamisesta rekoilla grillille, niiden öljykeittimien hinnan, ruokaöljyn hinnan, sähkön hinnan, ranskisten paistajan palkan, grillin siivoojan palkan, esimiehen palkan.
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:32"]Abcn lehtipihvistä en sitä lähemmäs 20 e maksaisi, on niin pieni paska!
[/quote]
ylipäätään mitään abcn ala Cartea en ottaisi.. mutta noutopöytä on hintaan nähden ok:
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:33"]
En ymmärrä salaatin tilausta ravintolassa.
[/quote]
miksi, mitä siellä pitää syödä. Syön salaattia puolet syömisistäni annoksista.
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:38"][quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:35"]
ranskalaiset ovat kalliita siihen nähden että ne tulevat usein pakasteena..
[/quote]
Mutta niissäkin maksat niiden raakaranskisten hinnan, kuljettamisesta rekoilla grillille, niiden öljykeittimien hinnan, ruokaöljyn hinnan, sähkön hinnan, ranskisten paistajan palkan, grillin siivoojan palkan, esimiehen palkan.
[/quote]
tyhmähän se on joka ne tilaa kun voi itsekin siivutttaa
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:38"][quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:33"]
En ymmärrä salaatin tilausta ravintolassa.
[/quote]
miksi, mitä siellä pitää syödä. Syön salaattia puolet syömisistäni annoksista.
[/quote]
hyvää kokin tekemää lihaa :)
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:38"]
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:38"][quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:35"] ranskalaiset ovat kalliita siihen nähden että ne tulevat usein pakasteena.. [/quote] Mutta niissäkin maksat niiden raakaranskisten hinnan, kuljettamisesta rekoilla grillille, niiden öljykeittimien hinnan, ruokaöljyn hinnan, sähkön hinnan, ranskisten paistajan palkan, grillin siivoojan palkan, esimiehen palkan. [/quote] tyhmähän se on joka ne tilaa kun voi itsekin siivutttaa
[/quote]
Siivuttaa mitä?
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:38"][quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:33"]
En ymmärrä salaatin tilausta ravintolassa.
[/quote]
miksi, mitä siellä pitää syödä. Syön salaattia puolet syömisistäni annoksista.
[/quote] Salaatin osaa kuka vaan vääntää kotonakin, maistuu aina samalta.
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:39"]
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:38"][quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:33"] En ymmärrä salaatin tilausta ravintolassa. [/quote] miksi, mitä siellä pitää syödä. Syön salaattia puolet syömisistäni annoksista. [/quote] hyvää kokin tekemää lihaa :)
[/quote]
miksi aina lihaa? Syön ravintolassa lihaa ehkä muutaman kerran vuodessa, pihviä en ole syönyt moneen vuoteen. Yleensä siis pastaa, salaattia, kalaa ja äyriäisiä
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:37"]
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:36"]Aloittajalla on kovinkin paljon kokemusta yrittämisestä , ravintolatyöstä tai ylipäätään taloudenpidosta? :) [/quote] on, vanhempani ovat yrittäjiä :)
[/quote]
Jepjep. Siitä vaan tekemään niitä vitosen lohisalaatteja, onnea yritykseen ; )
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:39"][quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:38"]
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:38"][quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:35"] ranskalaiset ovat kalliita siihen nähden että ne tulevat usein pakasteena.. [/quote] Mutta niissäkin maksat niiden raakaranskisten hinnan, kuljettamisesta rekoilla grillille, niiden öljykeittimien hinnan, ruokaöljyn hinnan, sähkön hinnan, ranskisten paistajan palkan, grillin siivoojan palkan, esimiehen palkan. [/quote] tyhmähän se on joka ne tilaa kun voi itsekin siivutttaa
[/quote]
Siivuttaa mitä?
[/quote]
ranskanperunoita :) ei sitten tarvitse kinuta ranskalaisten kuljettajillekkin rahoja.. ja kun ne tekee itse voi niistä luonnollisesti pyytää enemmän sekä mainita että itsetehtyjä :3
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:40"]
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:38"][quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:33"] En ymmärrä salaatin tilausta ravintolassa. [/quote] miksi, mitä siellä pitää syödä. Syön salaattia puolet syömisistäni annoksista. [/quote] Salaatin osaa kuka vaan vääntää kotonakin, maistuu aina samalta.
[/quote]
siis käytkö ravintolassa vain siksi, että saat parempaa ruokaa kuin kotona? Ok. Minä käyn siksi yleensä, että saan nälkäni tyrehdytettyä. Syön ravintolassa 2-3 kertaa viikossa, matkoilla aina. Olisihan sitä aika lihava jos joka kerta pihvin ja ranskalaisia söisi, yök.
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:41"][quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:37"]
[quote author="Vierailija" time="21.07.2015 klo 18:36"]Aloittajalla on kovinkin paljon kokemusta yrittämisestä , ravintolatyöstä tai ylipäätään taloudenpidosta? :) [/quote] on, vanhempani ovat yrittäjiä :)
[/quote]
Jepjep. Siitä vaan tekemään niitä vitosen lohisalaatteja, onnea yritykseen ; )
[/quote]
Tarkoitin että ne lohisalaatit mitä nyt useimmissa paikoissa myydään ovat oikeasti korkeintaan sen 5 arvoisia koska ei niissä ole lohta käytännössä yhtään. Itse tekisin kyllä reilusti kalliimmalla hinnalla uin 5 e mutta myös lohta laittaisin sen hinnan mukaan. :)
Niin, ravintoloiden pitää lisäksi rahoittaa ihmisten kotona makuuta. Siihen nähden hinnat ovat ihan kohdallaan. Virossa hintoihin ei sisälly kotona makaavien elintason tukimaksua.