Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Syötätkö lapsillesi suolatonta/erittäin vähäsuolaista ruokaa? Miksi?

Vierailija
20.07.2015 |

meillä suolaa kuluu kyllä. Sokeria ei sitten juurikaan, joten suolapurkki tyhjenee ennen sokeripurkkia. Valmis/puolivalmisruokia emme käytä.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onkohan siinä kaupan leivässä sitten kuinka hyvälaatuista suolaa?

Vierailija
2/14 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.07.2015 klo 13:11"]

Huolehtikaahan sitten jodin saannista te suolattomat, ja myös ne, jotka eivät käytä jodioitua suolaa. Yllättävän monella suomalaisella jää jodin saanti nykyään liian vähäiseksi. Itellä todettiin täydellisenä yllärinä vakava jodin puutos, ja ihan perusruokaa syön.

[/quote]

No kyllä huonosti menee jos ruokavaliossa SUOLA on jodin päälähde...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Emme syö muroja. Mysliä teen kyllä. Tuntuu että käytän reippaasti suolaa ruuan laitossa, ja toisinaan joku kommentoikin, että miksi laitan niin paljon suolaa esim marinadiin tai keittoon. Lisäilen sitä kyllä ihan surutta, jopa lautaselle. Silti en voi syödä valmisleipää tai joitain juustoja koska maistuvat liian suolaiselta.
Ihmiset jotka kuvittelevat syövänsä vähäsuolaista ruokaa, syövätkin helposti todella paljon piilosuolaa.
Ja minun suolakäteni on kyllä oikeasti melko höveli!

Vierailija
4/14 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo on jännä mututieto, että muka jotkut suolalajit eivät olekaan epäterveellisiä. Joo, vuorisuolan kauppaajat sanoo niin itse, mutta tieteellisesti asiaa EI ole todistettu. Vuorisuolassa esimerkiksi on kyllä ihan sama määrä haitallista natriumkloridia kuin tavallisessa ruokasuolassakin.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/10/15/suolalaatuja-vertailemassa

"Vuorisuola on yleisnimitys suolalle, jota louhitaan kallioperästä. Se tunnetaan myös ruususuolana, intiaanisuolana tai kristallisuolana. Myös siinä on noin 95 prosenttia natriumkloridia.

Mineraalien määrä vaihtelee jonkin verran eri valmistajien tuotteissa. Kuitenkin esimerkiksi ruususuolassa on merkityksetön määrä rautaa. Sitä on 0.045 mg 5 grammassa ruususuolaa, kun suositustaso miehillä sekä naisilla vaihdevuosien jälkeen on 9 mg ja ennen vaihdevuosia 15 mg päivässä. 

Vastaavasti vuorisuolassa on kaliumia 5 grammassa 32 mg, kun tavoite miehillä on yli 3500 mg ja naisilla yli 3100 mg päivässä. 

– Vuorisuolassa on pikkuisen enemmän kalsiumia kuin muissa suoloissa, jonkin verran magnesiumia ja hyvin pieniä määriä kaliumia. Esimerkiksi yhdessä lasillisessa maitoa on kalsiumia jo kymmenkertaisesti verrattuna siihen, että muuttaisi sen kaiken suolansaantinsa pelkästään ruususuolaksi. Eli käytännössä sillä ei ole mitään terveysvaikutusta, arvioi sisätautien erikoislääkäri, tutkimusprofessori Antti Jula Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta."

JA terveysvaikutuksista:

"Suolankäyttö on haastavaa, sillä tarvitsemme sen sisältämää natriumia mm. nestetasapainon ylläpitämiseen sekä hermoston ja lihasten toimintaan. Natriumia saa kuitenkin monista ruoka-aineista ilman, että suolaa täytyy erikseen lisätä purkista. Onkin arvioitu, että riittävä määrä natriumia suolaksi laskettuna olisi vain 1,5 grammaa päivässä.

Munuaiset ovat koetuksella, jos ne saavat ylen määrin natriumia suolan muodossa. Jotta elimistö selviäisi natriumkuormituksesta, nostaa se verenpaineen tasoa. Jatkuvasti koholla oleva verenpaine lisää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin: sepelvaltimotautiin, sydäninfarktiin ja aivohalvaukseen. 

Runsas ravinnosta tulevan natriumkloridin määrä hilaa siis verenpainetta ylöspäin, mikä rasittaa sydäntä ja verisuonia. Kun verenpaine on jo kohonnut, ei useimmiten yksittäisillä toimenpiteillä päästä optimitasolle. Silti suolankäytön vähentäminen auttaa.

– Lääkehoidon vaikutus tulee huomattavan paljon tehokkaammin esille silloin, kun suolan käyttö on pientä. Jos pystymme vähentämään suolan käyttöä aivan varhaislapsuudesta alkaen, olisi mahdollista ettei koko ilmiötä eli kohonnutta verenpainetta juuri esiintyisi, huomauttaa sisätautien erikoislääkäri, tutkimusprofessori Antti Jula Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta."

Vierailija
5/14 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, koska liiallinen suola on terveydelle haitallista. Makuaisti myös turtuu, joten lapsena suolaista ruokaa syönyt käyttää sitä aikuisenakin liikaa.

Vierailija
6/14 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, koska syön itse samaa. Liika suola on epäterveellistä ja lisää keskivartalolihavuutta. Samoilla linjoilla kakkosen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pyrin tekemään niin vähäsuolaista kuin mahdollista, itse olen käyttänyt suolaa varmaan aina liikaa, ja vaivaahan tuo verenpainetautikin.

Eli lasten myötä olen yrittänyt vähentää, ja toisaalta useisiin ruokiin voi lisätä omalla lautasella lisää.

Mutta en silti usko että kukaan pitäisi meidän ruokia mitenkään erityisen vähäsuolaisina, ja haluavat lapsetkin joskus lisää soijakastiketta/yrtti- tai aromisuolaa lautaselleen, ja saavat kyllä.

Sokeriakaan ei vältellä, sitä kuluu leivontaan ja itse käytän ruoanlaitossa.

Vierailija
8/14 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huolehtikaahan sitten jodin saannista te suolattomat, ja myös ne, jotka eivät käytä jodioitua suolaa. Yllättävän monella suomalaisella jää jodin saanti nykyään liian vähäiseksi. Itellä todettiin täydellisenä yllärinä vakava jodin puutos, ja ihan perusruokaa syön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.07.2015 klo 13:11"]

Huolehtikaahan sitten jodin saannista te suolattomat, ja myös ne, jotka eivät käytä jodioitua suolaa. Yllättävän monella suomalaisella jää jodin saanti nykyään liian vähäiseksi. Itellä todettiin täydellisenä yllärinä vakava jodin puutos, ja ihan perusruokaa syön.

[/quote]

 

"Perusruoka" on suomalaisittain ravintoköyhää paskaa, en yhtään ihmettele. Ihme jos vain jodi puuttui.

Vierailija
10/14 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.07.2015 klo 13:17"]

[quote author="Vierailija" time="20.07.2015 klo 13:11"]

Huolehtikaahan sitten jodin saannista te suolattomat, ja myös ne, jotka eivät käytä jodioitua suolaa. Yllättävän monella suomalaisella jää jodin saanti nykyään liian vähäiseksi. Itellä todettiin täydellisenä yllärinä vakava jodin puutos, ja ihan perusruokaa syön.

[/quote]

 

"Perusruoka" on suomalaisittain ravintoköyhää paskaa, en yhtään ihmettele. Ihme jos vain jodi puuttui.

[/quote]

Ne ruokahifistelijäthän ne vasta nykyisin käyttävätkin jotain muuta kuin jodioitua suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.07.2015 klo 13:08"]Kyllä, koska syön itse samaa. Liika suola on epäterveellistä ja lisää keskivartalolihavuutta. Samoilla linjoilla kakkosen kanssa.
[/quote]
Jännä juttu tuo suolattomuus.. Syöttekö valmisleipää?
Itse teen leivät ja laitan omasta mielestäni reilusti suolaa taikinaan. En saa millään tehtyä yhtä suolaista leipää kuin kaupan leivät... Jotkut juustot ovat myös aivan järkyttävän suolaisia!
Meillä suolaa kuluu, mutta lähes kaikki suola on itse lisättyä hyvää merisuolaa tai vuorisuolaa.
Ei verenpainetta tai keskivartalolihavuutta. Itseasiassa verenpaineet ovat alakanttiin..

Vierailija
12/14 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.07.2015 klo 13:19"]

[quote author="Vierailija" time="20.07.2015 klo 13:17"]

[quote author="Vierailija" time="20.07.2015 klo 13:11"]

Huolehtikaahan sitten jodin saannista te suolattomat, ja myös ne, jotka eivät käytä jodioitua suolaa. Yllättävän monella suomalaisella jää jodin saanti nykyään liian vähäiseksi. Itellä todettiin täydellisenä yllärinä vakava jodin puutos, ja ihan perusruokaa syön.

[/quote]

 

"Perusruoka" on suomalaisittain ravintoköyhää paskaa, en yhtään ihmettele. Ihme jos vain jodi puuttui.

[/quote]

Ne ruokahifistelijäthän ne vasta nykyisin käyttävätkin jotain muuta kuin jodioitua suolaa.

[/quote]

 

Niin, meillä käytetään terveellisempiä vaihtoehtoja ja saadaan sitten jodi erikseen muualta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.07.2015 klo 13:22"]

[quote author="Vierailija" time="20.07.2015 klo 13:08"]Kyllä, koska syön itse samaa. Liika suola on epäterveellistä ja lisää keskivartalolihavuutta. Samoilla linjoilla kakkosen kanssa. [/quote] Jännä juttu tuo suolattomuus.. Syöttekö valmisleipää? Itse teen leivät ja laitan omasta mielestäni reilusti suolaa taikinaan. En saa millään tehtyä yhtä suolaista leipää kuin kaupan leivät... Jotkut juustot ovat myös aivan järkyttävän suolaisia! Meillä suolaa kuluu, mutta lähes kaikki suola on itse lisättyä hyvää merisuolaa tai vuorisuolaa. Ei verenpainetta tai keskivartalolihavuutta. Itseasiassa verenpaineet ovat alakanttiin..

[/quote]

 

Itse tehty leipä on jo aika iso askel kohti vähäsuolaista ruokavaliota, koska aika moni saa jo päivittäisistä 6-7 (valmis)leipäpalastaan liikaa suolaa. 

 

Verenpaineenne voisivat kyllä olla alakanttiin vaikka käyttäisitte muroissa sokerin sijaan suolaa. Kyseessä on riskitekijä, perinnölliset tekijät vaikuttavat myös. 

Vierailija
14/14 |
20.07.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="20.07.2015 klo 13:28"]

[quote author="Vierailija" time="20.07.2015 klo 13:22"]

[quote author="Vierailija" time="20.07.2015 klo 13:08"]Kyllä, koska syön itse samaa. Liika suola on epäterveellistä ja lisää keskivartalolihavuutta. Samoilla linjoilla kakkosen kanssa. [/quote] Jännä juttu tuo suolattomuus.. Syöttekö valmisleipää? Itse teen leivät ja laitan omasta mielestäni reilusti suolaa taikinaan. En saa millään tehtyä yhtä suolaista leipää kuin kaupan leivät... Jotkut juustot ovat myös aivan järkyttävän suolaisia! Meillä suolaa kuluu, mutta lähes kaikki suola on itse lisättyä hyvää merisuolaa tai vuorisuolaa. Ei verenpainetta tai keskivartalolihavuutta. Itseasiassa verenpaineet ovat alakanttiin..

[/quote]

 

Itse tehty leipä on jo aika iso askel kohti vähäsuolaista ruokavaliota, koska aika moni saa jo päivittäisistä 6-7 (valmis)leipäpalastaan liikaa suolaa. 

 

Verenpaineenne voisivat kyllä olla alakanttiin vaikka käyttäisitte muroissa sokerin sijaan suolaa. Kyseessä on riskitekijä, perinnölliset tekijät vaikuttavat myös. 

[/quote]

Ja muroissa usein vasta sitä suolaa onkin!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kolme kaksi