Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Leipurit! Kysymys marengista

Vierailija
09.06.2012 |

Mikä tarkoitus on joissakin marenki(kakku)resepteissä olevilla maissitärkkelyksellä ja sitruunalla tai etikalla? Miten ne vaikuttavat koostumukseen?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
09.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maissitärkkelys kai vaan tekee marengista hieman kiinteämmän. Sitruuna antaa pienen makuvivahteen; sehän on niin makeaa että pieni hapokkuus tasapainottaa. Etikka tekee marengista kiiltävää.



Periaatteessa marenki onnistuu myös ilman näitä, pelkästä sokerista ja valkuaisista.

Vierailija
2/2 |
09.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmettelin näitä, koska marenkini on onnistunut ilman "lisähöysteitäkin". Tuo sitruuna maun vuoksi voisi kyllä olla kokeilemisen arvoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla