G: Jos saat valita ruisleivästä kumpi puoli, alapuoli vai päällinen?
Itse otan päällisen ja niin haluaa kaikki meillä.
Parasta olla ekana ottamassa, ettei saa pohjaa C:
Pussissa kummasti aina vaan pohjapaloja, kun muut on syöty.
Kommentit (16)
Kun teen lapsille iltapalaa ja kysyn ekana paikalle tulleelta ottaako päälisen vai alapuolen, on vastaus molemmalla lapsella aina "ihan sama"..
Daa, eihän se nyt tosiaan ole ihan sama! Outoja :-D
en ikinä muista, montako ällää laitetaan päällllliseen :-/
T. edellinen
Otan aina pohjan, jos saan valita. Jos teen itselleni kaksi voileipää, syön päällipalan ensin ja säästän sokerin pohjalle.
Meillä on tuo sama, että pussista otetaan aina se pariton leipä, jos siellä sellainen on. Leipä kuivuu nopeammin, jos ne kaikki palat on irrotettu toisistaan. Tietty jos on niin iso perhe tai niin kovia leivänsyöjiä, että pussi hupenee päivässä tai kahdessa, tuolla ei ole mitään väliä.
Onneksi mies ja poika tykkäävät enemmän pohjapuolesta =)
Ihan kaikesta leivästä aina pohja! Olen yllättynyt että täällä on näin monta päällisen suosijaa :-)
Mutta otan aina pohjan, koska mies tykkää enemmän siitä päällisestä, koska siinä ei ole sitä jauhoa pinnalla, mitä pohjapaloissa on
Mutta miehen mielestä just se pohja on leivän tärkein osa. Tosin se kyllä syö aina ne molemmat palat.
Jos syön molemmat, säästän pohjan viimeiseksi. Mies tykkää onneksi enemmän päällisestä.
Pohja, se on paksumpi ja tiiviimpi. Tykkään sitkeästä leivästä. Ja limppumallisista haluan pääpalat, sitkeää kuorta on kiva jauhaa, laittaa sentin voita päälle.
En syö päällisiä ollenkaan. Muut eivät ole meillä yhtä nirsoja, joten päällisetkin tulee syötyä.
Onneksi lapset haluavat päällisen ja miehelle on "ihan sama" kumpi puoli, joten tasajako ja kaikki ovat tyytyväisiä.
tarkotuksella laitan pohjia kovettumaan ja keiton kanssa sitten ne syön.
Palaan takaisin Suomeen parin viikon päästä ja saan taas ruisleipää! Tässä vaiheessa kun himo on suuri mulle on ihan sama onko pääli- vai alapuoli :D
enkä noita leluleipiä jotka on valmiiksi viipaloituja paloiksi.
Kunnon ruisleipä on tuore ja vasta leivottu, ns. limppu, ja se leikataan itse ihan ohueksi. Parasta se on uunituoreena, voin kanssa, toisin kuin nnuo kuivahtaneet koppurakäntyt.
PAITSI jälkiuunileivästä, jossa pohjaan jää ne parhaat, kovat reunapalat.
kyllä meillä pitää syödä molemmat puolet kerralla (jos siis on kerralla kaksi leipää syömässä). Meillä ei saa valikoida ja käpälöidä pussista vain päällisiä.