Miten laittaa wok-vihanneksia?
Pakastimessa olisi wok-vihannespussi. Meillä ei koskaan laiteta tuollaisista mitään, aika perusruuan ystäviä olemme.
Neuvoisitteko, mitä tuollaisista voisi tehdä? Kanasuikaleiden ja riisin kanssako voisi syödä? Entä kastike?
Tumpelo
Kommentit (9)
Eikö tule kuivaa?
Kannattaa tehdä joku kastikepohja. Itse laitan usein sellaisen että öljyä (mieluiten maapähkinä- tai seesami, mutta muutkin käy), reilusti raastettua inkivääriä ja chiliä pohjalle, siinä paistan lihat tai tofut mitä ruokaan tulee. Sitten sekaan vihannekset, muutaman minuutin paisto. Jos laitan nuudeleita wokkiin niin sitten esikeitetyt nuudelit sinne myös. Lopuksi vielä soijakastiketta, chilikastiketta ja sitruunan mehua sekä suolaa ja mustapippuria.
Lue siitä pussista.
Itse laitan kermaa, tuorejuustoa, turkkilaista jugurttia tms. Ja lisäksi fondia mausteeksi.
jolloin vain paistat ne kypsiksi (ohje pussissa) ja maustat vaikkapa currylla tai soijalla.
Itse tykkään laittaa niistä kastikkeen, eli paistan ensin kanat, maustan reippaasti pippurilla ja currylla ja lisään joukkoon wokkivihannekset sekä purkillisen kookosmaitoa.
jota maustan esim. tuoreella inkiväärillä, sitruunaruoho tahnalla, suolalla, pippurilla sit lisään wok-vihannekset. Joskus laitan joukkoon valmiin kastikepussin tai hapanimeläkastiketta tai sit kookosmaitoa ja thai-maustetta. Tähän voi sekoittaa mukaan keitetyt nuudelit tai tarjota erikseen (basmati/jasmin)riisin kanssa.
mä käytän wokkivihanneksia paljon uunikiusauksissa. laitan niitä perunan sijaan tai lisäksi, sitten se varsinainen ruoka eli proteiini: kala, liha, tofu tms.
Lue siitä pussista.
Itse laitan kermaa, tuorejuustoa, turkkilaista jugurttia tms. Ja lisäksi fondia mausteeksi.
TAAS.
ja sitten lisään wok-vihannekset, chilikastiketta, limettiä, suolaa, cayennepippuria tms ja reilusti valkosipulia. Yleensä vielä lisäksi tuoreita herkkusieniä ja sipulia. Joskus vielä pähkinöitä sekaan.
lisään wokkivihannekset. 1 - 2 minuuttia ja valmista on.
Tarjoilen riisin kans.