Paras munkkireseptisi!!!
Eli tuossapa tuo lyhykäisyydessään!!!! Pistäkäähän reseptinne jakoon!!
Kommentit (11)
Mikset tee rinkilöitä ihan tavallisesti pikkupullista? Aika isolta vaivalta kuulostaa...
Vierailija:
Leivon siitä n. 1cm paksun levyn josta otan lasilla lieriöitä ja pullon korkilla " navat" pois. Paistan rinkeleinä kun kypsyy paremmin. Ja tietty ne navat myös - ne on erityisherkkua:)
parhaat munkit, siis intissä. Ne tehdään veteen
En kyllä jaksaisi mitään lieriöitä väsätä -paistan yleensä kerralla n. 80 munkkia..
Taikinaksi teen hieman pullataikinaa löysemmän taikinan, johon laitan vähemmän sokeria ja rasvaa, mutta reilusti kardemummaa ;-)
Eikös niistä tule omituisen muotoisiakin? Lituskoita tai kulmikkaita?
Oli hyviä. Tänä vuonna meinaan kokeilla samoin Pirkan pikamunkkeja. Itse en tee kuin pienen taikinan, syödään vappupäivänä paistamisen jälkeen ja sitten ei haittaa vaikka loppuu...
Mä teen aina normaalipullataikinasta, ehkä aavistuksen vähemmän vaan rasvaa. Ihan hyviä tulee. Paistan rypsiöljyssä.
Olen kerran kysellyt ihmiseltä joka teki maan mainioita munkkeja kerro salaisuutesi. Hän sanoi seuraavaa: munkit tehdään köyhästi vähän sokeria vähän rasvaa ja vähän munia. Ja kun kokeilin sen parempia munkkeja saa hakea, ei siis pulla taikinaa!
Paistamisessa olen aina jättänyt pienen palan taikinaa odottamaan rasvan kuumenemista kun se näyttää kuumalta niin laitan taikinan palasen sisään jos paistuminen alkaa muttei liian nopeasti niin rasva on kuuma. Liian kylmä rasva vetäytyy taikinaan ja munkeista tulee rasvapalloja ja liian kuuma munkit jää raaaksi.
Teen aina pullataikinan ilman munaa, toisinaan myös vähällä rasvalla ja sokerilla. Pullataikinaa se silti on.
Vierailija:
Olen kerran kysellyt ihmiseltä joka teki maan mainioita munkkeja kerro salaisuutesi. Hän sanoi seuraavaa: munkit tehdään köyhästi vähän sokeria vähän rasvaa ja vähän munia. Ja kun kokeilin sen parempia munkkeja saa hakea, ei siis pulla taikinaa!
Paistamisessa olen aina jättänyt pienen palan taikinaa odottamaan rasvan kuumenemista kun se näyttää kuumalta niin laitan taikinan palasen sisään jos paistuminen alkaa muttei liian nopeasti niin rasva on kuuma. Liian kylmä rasva vetäytyy taikinaan ja munkeista tulee rasvapalloja ja liian kuuma munkit jää raaaksi.
Kyselin vaan, jos jollakin olisi ollut jotain erikoista ja uutta! Mut tappeluthan te tästäkin saatte aikaseksi!!! AP
Toiset laittavat siihen munaa ja toiset eivät. Toiset laittavat maitoa, toiset vettä. Toiset laittavat paljon sokeria, toiset vähän. Toiset laittavat paljon rasvaa, toiset vähän.
Onhan sitten vielä sellaisia donitsimaisia pikamunkkeja, jotka tehdään kakkutaikinasta. Googlella löytyy oikeesti paremmin ku täältä.
Leivon siitä n. 1cm paksun levyn josta otan lasilla lieriöitä ja pullon korkilla " navat" pois. Paistan rinkeleinä kun kypsyy paremmin. Ja tietty ne navat myös - ne on erityisherkkua:)