Onko kukaan kokeillut riispiirakoiden tekoa itse ruisjauhoista, onko kamalan vaivalloista?
Kommentit (13)
taikina syntyy nopeasti. Suurin vaiva on kaulitsemisessa, mutta toisaalta, kolmessatunnissa saa satakunta piirakkaa valmiiksi, ihan hyvä minusta. Jos ei ole muuta tekemistä eikä stressiä tekemättömistä töistä.
taikainalättyjen kauliiminen kun syö naista.. joko ne kuivaa tai liiskaantuu toisiinsa kiinni.
laittaa valmiit vaikka muovin alle...että kosteus säilyy ja käyttää karkeaa vehnäjauhoa paljon kun paalikkalla ajelee :D.Taas tehdään piirakoita maanantaina....Nams ne o hyviä...niin ja taikinaankin vehnäjauhoja niin o sitkoa ;)
Tai oikeestaan vitun vois sanoo tästä värkistä :(
Siinä mitään vehniksiä tarvita........
Etenkin sarjatyönä kaverin kanssa kivaa hommaa. Monta työvaihetta tietysti ja aikaa saa kulumaan, mutta kyllä lopputulos palkitsee! :)
pastakoneen niin silläkin voi ajella! Jonkin verran oon laittanut taikinaan vehniksii, mut alustaessa ruisjauhoja vaan. Kirkkoveneet kunniaan :)
lämpimällä vedellä kostutettu leivinliina, niin ei kuivaa lätyt. Ensimmäisilä kerroilla ei ainakaan itselläni olleet kovin kauniin näköisiä, mutta parilla harjoittelu kerralla homman sai onnistumaan jo aika nopeastikin.
Kaupasta saa parempia, kun ei mitään einespusseja osta.
No sitä edellisestä kerrasta onkin sitten varmaan vuosi, ellei enemmänkin... Kyllähän siinä aikaa palaa, mutta mukavaa puuhaa se on, ellei 1-vuotias roiku jalassa, niin kuin eilen. 4-vuotiaan otin jo hetkeksi mukaan hommaan, hänestä oli hauska painella taikinaa kakkaroiksi ja kokeilla rypytystä.
Mä olen aina laittanut lytätyt kakkarat ensin kelmun alle, sitten runsailla jauhoilla pulikoidut lätyt kelmun alle kasaan, eikä ne mitään ole kuivuneet. Nyt käytin vähän vehnäjauhoa, yleensä en ole laittanut. Oli ehkä vähän helpompi kaulia vehnäjauhot mukana, mutta munkin mielestä pelkällä ruisjauholla on "aidompi".
Onnea yritykseen!
niitä ainakaan mihinkään juhliin tekemään, kun muutenkin stressaan kaikesta. Mutta jos on joku, tai mielellään useempi siinä kaverina niin se on oikein lepposta puuhaa. Ja hyvää tulee. Kiireessä niistä ei tuu mitään.
ei liiskaannu toisiinsa kiinni.
Vähän ruisjauhooja väliin ja kostean liinan alle odottamaan puuroa ja rypytystä.
AP:lle tosiaan keitä puuro edellisenä päivänä. Taikinaa ei tarvitse vaivata. kauliminen ja täyttö pisin vaihe.
ikävintä on se riisipuuron keittäminen..