Fatzerin sininestä suklaasta kakku ohje?
Kommentit (3)
Fazerin suklaakakku
200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta (sitä perinteistä, van Houten tms.)
0,5 dl maitoa
½ levyä Fazerin sinistä (eli n. 100 g)
1. Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan, huoneenlämpöiset kananmunat vatkataan yksitellen vaahtoon.
2. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään.
3. Sekoitetaan taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
4. Tässä vaiheessa taikinaa ei saa vaivata, vaan varovasti sekoitellaan.
5. Fazerin sininen paloitellaan taloussaksilla suurehkoiksi paloiksi (0,5cm*0,5 cm) ja sekoitetaan taikinaan.
6. Minä otan vain levyn päästä kiinni ja alan leikata suklaalevyä kulhon päällä.
7. Palojen koosta ei ole niin kauhean tarkkaa.
8. Kakun ideana on, ettei suklaa kokonaan huku kakkuun, vaan sinne jää sattumia suklaapalasista.
9. Paistetaan voidellussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa 175 astetta n. 45 min-1 h. Uunin mukaan.
10. Tulitikulla voi kokeilla loppuvaiheessa kypsyyttä
Savo-Laiskan suklaakakku
200 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta (sitä perinteistä, van Houten tms.)
0,5 dl maitoa
½ levyä Fazerin sinistä (eli n. 100 g)
1. Pehmeä voi ja sokeri vaahdotetaan.
2. Huoneenlämpöiset kananmunat vatkataan yksitellen vaahtoon.
3. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
4. Tässä vaiheessa taikinaa ei saa vaivata, vaan varovasti sekoitellaan.
5. Fazerin sininen paloitellaan taloussaksilla suurehkoiksi paloiksi (0,5cm*0,5 cm) ja sekoitetaan taikinaan.
6. Minä otan vain levyn päästä kiinni ja alan leikata suklaalevyä kulhon päällä.
7. Palojen koosta ei ole niin kauhean tarkkaa.
8. Kakun ideana on, ettei suklaa kokonaan huku kakkuun, vaan sinne jää sattumia suklaapalasista.
9. Paistetaan voidellussa ja korppujauhotetussa rengasvuoassa 175 astetta n. 45 min-1 h. Uunin mukaan.
10. Tulitikulla voi kokeilla loppuvaiheessa kypsyyttä.
Banaani-suklaakakku
(kaksi kakkua)
Pohja:
4 munaa
1 3/4 dl sokeria
1/4 dl perunajauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1. Vatkaa munat, sokeri ja perunajauhot vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään vehnä-, peruna- ja kaakaojauhot.
3. Lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti sekoittaen munavaahtoon.
4. Kaada seos yhteen korkeareunaiseen, halkaisijaltaan noin 20 cm olevaan kakkuvuokaan.
5. Paista 160 asteessa noin 40 - 50 minuuttia.
Täyte:
4 dl kuohukermaa
6 munaa
3 1/2 dl sokeria
1 dl vanilliinisokeria
6 kpl liivatelehtiä
200 g suklaata Fazerin
4 banaania
4 tl sitruunamehua
1 litra kuohukermaa
1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
2. Mittaa kerma, munat ja sokerit paksupohjaiseen kattilaan.
3. Lämmitä seosta sähkölevyllä koko ajan käsin tai sähkövatkaimella (asento 2) vatkaten lähes kiehumispisteeseen.
4. Älä anna seoksen kiehua, sillä silloin munat alkavat hyytyä. Jos näin tapahtuu, siivilöi seos tasaiseksi.
5. Nosta kattila levyltä.
6. Purista liotetut liivatelehdet kuiviksi ja lisää seokseen hyvin sekoittaen.
7. Lisää palasiksi pilkottu suklaa seokseen ja sekoita tasaiseksi.
8. Soseuta banaanit ja sitruunamehu tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
9. Lisää täytteeseen.
10. Vaahdota kerma ja lisää lopuksi täytteeseen.
Kokoaminen:
1. Halkaise kakkupohja kahteen osaan.
2. Aseta pohjat kahteen irtoreunaiseen, noin 5 cm korkuiseen vuokaan tai halkaisijaltaan noin 25 cm oleviin kakkurenkaisiin.
3. Voit myös vuorata kiinteäreunaisen vuoan tuorekelmulla, jonka avulla saat nostettua kakun vuoasta.
Kostuta pohjat mehulla, esim. ananasmehulla.
4. Kaada täyte kakkupohjien päälle.
5. Anna kakkujen hyytyä noin vuorokausi kylmä- tai jääkaapissa.
6. Koristele kakut ennen tarjoilua.
Israelilainen suklaakakku
150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata esim. fazerin
140 g unikonsiemeniä
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl konjakkia
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
kuorrutus.
100 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
1. Sulata rasva ja suklaa.
2. Sekoita joukkoon unikonsiemenet ja anna jäähtyä.
3. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
4. Lisää joukkoon konjakki, suklaa-rasvaseos ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, mielellään irtopohjaiseen, pyöreään kakkuvuokaan.
6. Paista 150 asteessa noin 1 tunti.
7. Anna kakun jäähtyä ja irrota kakun pinnasta kelmumainen kuori. (lähtee itsekseen)
8. Sulata suklaa kerman joukkoon ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.
9. Jäähdytä seosta jääkaapissa, kunnes se on sopivan haaleaa vatkattavaksi kuohkeaksi.
10. Levitä kuorrutus kakun päälle.
11. Anna kakun maustua kylmässä kuvulla peitettynä vähintään 12 tuntia
Mehevä suklaakakku
4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
100(-170) g taloussuklaata tai maitosuklaata Fazerin
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sulata voi ja lisää suklaa joukkoon sulamaan.
3. Lisää vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseosta ja jauho-leivinjauheseosta.
4. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun tasapohjaiseen 3 l vuokaan.
5. Paista 175 asteessa reilu 1 tunti.
6. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
7. Leikkaa kakku aivan jäähtyneenä kolmeen osaan ja levitä väleihin marmeladia.
8. Kokoa kakku.
Kuorrutus:
100 g talous- tai maitosuklaata
1 tl voita
½ dl kevytkermaa
1. Sulata kuorrutuksen voi ja suklaa.
2. Lisää kerma.
3. Kaada kakun päälle ja koristele.
4. Kakku säilyy erittäin hyvin jääkaapissa peitettynä monta päivää.
5. Voit tarjota kakun sellaisenaan tai Hovi Appelsiinituorejuustolla maustetun kermavaahdon kera
Koristeluun:
pääsiäiskaramelleja, suklaarusinoita, suklaakaramelleja tai pähkinärouhetta
SININEN UNELMA
4 dl vehnäjauhoja
5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhe
3rkl kaakaojauhe
2dl vettä
225 gr voita
3 munaa
200gr levy Fazerin Sinistä suklaata
Keihauta vesi ja lisää voi sulamaan joukkoon.
Lisää munat ja sekoita kunnolla.
Sekoita kuivat aineet ja lisää neste niihin.
Taikinan kuuluu olla löysää.
Kaada korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.
Paista 175 asteessa 1 tunti uunin alaosassa.
Kun kakku on kypsä, kumoa se välittömästi ja paloittele suklaa pinnalle sulamaan n. 10nä palana
Levittele sulanut suklaa muutaman minuutin kuluttua tasaiseksi.
Parasta parin päivän päästä.
Karkasipa hanskasta. Täällä joskus nähnyt fazerin suklaasta tehtävän kuivakakun ohjeen.
löytyisikö kenenkään reseptivihkosta?