Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

onko kukaan tehnyt itse pitaleipiä,olisi kysymys?

27.11.2006 |

onko kukaan tehnyt itse pitaleipiä,olisi kysymys?

laitetaanko pitaleivät kohottamatta uuniin vai kohotetaanko vai onko sillä merkitystä,että saa sen taskun siihen?



kuinka paljon laitan kuivahiivaa,kun ohjeessa on 25 g kuivahiivaa (2,5dl vettä)?



kiitos jos joku viitsii auttaa pian!!

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
27.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitaleipä



2 dl vettä

25 g hiivaa

1/2 tl suolaa

1 rkl rypsiöljyä

5 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja



1. Kuumenna muurinpohjapannu tasaiseksi.

2. Murenna ja liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

3. Lisää suola ja öljy ja alusta käsistä irtoava taikina.

4. Leivo litteitä puolen sentin paksuisia leipäsiä.

5. Nosta ne välittömästi kuumalle pannulle.

6. Monet nostattavat taikinan, leipovat sitten taikinasta ilman pois ja tekevät ohuita leipäsiä pannulle.

7. Pitaleivän tekeminen perustuu epäonnistuneeseen leivän paistoon.

8. Kun kakkaraa ei nostateta ennen paistoa, paistamisen aikana leipäsen kuoret irtoavat hiivan voimalla ja saadaan ilmava pitaleipä.

9. Käännä leivät, kun kuori alkaa nousta.

10. Leipien paistoaika on 5-8 minuuttia paksuuden ja pannun lämpötilan mukaan.

11. Nosta leivät koriin liinan alle.

12. Jos pitaleipien paistaminen epäonnistuu, niin saat tavallisia ohuita sämpylöitä.

13. Nämä ovat täysin käyttökelpoisia hampurilaisiin.







Pitaleipä 2

20 kpl



Ohjeissa pitaleipään muodostuu paistettaessa keskelle tyhjä tila, johon täytteet sitten laitetaan.

Voi huoletta pakastaa.



25 g hiivaa

5 dl vettä

1 rkl öljyä

2 tl suolaa

13-14 dl vehnäjauhoja



1. Liota hiiva tilkkaan 37-asteista vettä.

2. Lisää loput vedestä sekä öljy, suola ja jauhot vähitellen.

3. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä n. tunnin ajan.

5. Lämmitä uuni 275 asteeseen.

6. Kaada taikina reilusti jauhotetulle leivinpöydälle, taikina on nimittäin löysää.

7. Vaivaa.

8. Jaa taikina kahteen osaan, muotoile kahdeksi pötköksi ja leikkaa ne 10 palaksi.

9. Leivo palasista pyöreitä pullia, jotka kaaviloit sitten 1 cm:n paksuisiksi pyöreiksi levyiksi.

10. Laita levyt kuumalle pellille (anna pellin olla kuumassa uunissa muutama minuutti ennen kuin laitat taikinalevyt sille) ja paista uunin keskitasolla n. 8 minuuttia.

11. Kaaviloi sillä aikaa loput levyistä valmiiksi ja paista nekin.

12. Anna pitaleipien jäähtyä leivinliinan alla.



Vierailija
2/2 |
30.11.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

en ole saanut mitään " taskua" aikaiseksi paitsi jos on unohtanut pistellä leivät ennen uuniin menoa ( =epäonnistunut leipä)



mutta pannulla kun on tehnyt niin kyllä. Se vaatii kyllä vähän tuntumaa kun ei ihan aina onnistu! Vaaleita jauhoja tulisi käyttää, joskus hyvä laittaa sekaan durum jauhojakin, muttei pakko. Taikina on normaali leipätaikina, ei liian kova tosin saa olla.



tekee leipäsistä ohuet ja pyöreät, antaa kohota liinan alla ja päällä ( saa helpommin pyöraytettyä käteen), laittaa varovasti kuumalle, kuivalle valurautapannulle, niin päin kuin se oli kohotessa, sitten hetkenpäästä kun alkaa olla mahdollista kääntää, pitäisi ettei tule liian kovaa pintaa, jotta voisi mahdollisesti kohota, ja pari kertaa sit käännellä myöhemminkin. Katso ettei pannu ole liian kuuma sitten ettei pala.



Sillon olet onnistunut kun leipä alkaa tulla pallomaiseksi, vähän voi sitten painaa kasaan ja kääntää. Siinä sitten alkaa olla valmis. Tuntumalla.



Tosi hyvää , mutta pitäisi syödä seuraavana päivänä viimeistään pois kun ei oikein säily kuin uunissa tehty leipä.



Seuraavana päivänä leivän voi lämmittää kevyesti esim pannulla ja syödä sitten heti vaikka voisulan ja hunajan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan kahdeksan