haluaisin saada vähän reseptejä..
minulla on 7,5- kuinen vauva täällä kotona. Olen tosi huono kun täytyy keksiä jotain ruokaa tytölle. Mitä te annoitte vauvoillenne kun ne oli samassa iässä? ja tiedättekö jonkun hyvän internet sivuston joka olis hyvä missä löytäisi paljon reseptejä vauvoille..
Kiitos..
Kommentit (7)
eli meillä uppoaa mikä tahansa ruoka, jos siihen laitan mauksi Herbamaren yrttikuution. =)
Minä taas en suosittele pienelle lapselle mitään kuutioita koska sisältävät usein suolaa ja paljon lisäaineita.
Täällä on yksi laiskamato mutta nyt kun vauva on jo 8,5kk vanha ja pitäisi oppia noita karkeampia soseita syömään, olen alkanut tehdä enemmän itse kun kaupan 8kk purkit ei uppoa.
Meillä hyviä ovat olleet pakkasesta peruna-sipulisekoitusta ja pieni pakastekalapala mikrossa, notkistetaan korvikkeella ja maustetaan tillillä. Vieläkin parempaa on Oolannin luomu-perunasoseaines pakkasesta josta olen tehnyt muusin korvikkeella ja vedellä, maustanut tillillä, persuljalla tai ruohosipulilla (myös Apetit porkkanasosekuutio on tosi hyvä!), lisäksi mikrossa käytetty kalapala ja kruunukasviksia saksilla hienonnettuna.
Jauhelihaa (myös broilerin) olen käyttänyt myös paljon ja sitä + pakastekasviksia keittänyt jonka jälkeen olen soseuttanut ja suurustanut ruuan. Lisäkkeeksi sitten ylikypsää riisiä tai hienonnettuja makaroneja tai muusia. Mausteeksi suolattomia yrttiseoksia, suolatonta currya, paprikaa, sipulijauhetta ym.
Yleensä teen vain pari annosta. Tosin suolattomia lihapullia tein viikonloppuna pakkaseenkin. Olen myös huomannut että mitä selkeämpää ruoka on, eli siis että kaikki ei ole sekaisin sössönä, se maistuu paremmin.
on nimenomaan suolaton. Vinkin täältä palstalta jostain sain.
Ja kyllä mä maustan esim. lihakeiton tavan kasvisliemikuutiolla ja neuvolasta sanottiin, että se on ihan ok. Suolan määrä niin vähäinen, ettei siitä mitään haittaa.
Mutta makuasioita nämäkin ja kukin tyylillään. :)
Minulla on samanikäinen tyttö, enkä vielä ole ruvennut mitään samaa ruokaa kuin meille muille antamaan?! Kuvittelin, että näillä soseilla mennään vielä sinne lähemmäs 10kk ja sit kun voi just maitotuotteita kypsennettyinä ja hapantuotteina alkaa antaa, niin sit samoja ruokia suolattomina...
Meillä tyttö syö soseita hyvällä ruokahalulla. Teen lihat pakkaseen erikseen ja maustan ne paprikalla, porkkanalla ja sipulilla. LIsäksi laitan pippuria, suolatonta currya, yrttejä ym. Kun lihoissa on makua, tulee makua aina soseeseenkin mukavasti. Soseita teen milloin mistäkin mitä kaapista löytyy.. Perunaa, bataattia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, paprikaa... Pakasteesta otan mukaan aurinkokasviksia, maissia, kukkakaalia ja parsakaalia.. Lisäksi soseutan makaronia ja riisiä. Tyttö tykkäsi basmatin-riisistä, oli makua valmiiksi siinä. JOskus lisään soseisiin ananasta ja omenaa. Teen yleensä 3-4 kerran ann0ksen. Vaihtelua annoksiin tulee, kun vaihtelee lihoja. Minulla siis lihat pakastekuution -kokoisina.
Minusta tämän ikäiselle on helppoa vielä tehdä tällaisia sose-mössöjä. Koin ainakin edellisen lapsen kanssa hankalana sen vaiheen, kun voisi tarjota samaa ruokaa kuin meille itsellemmekin mutta suolattomana. Sitten oli hirveä stressi, että mitä nyt syötäisiin 2 kertaa päiväsäs, että olisi järkevää ruokaa ja sopivaa myös vauvalle. Ei kaikkea ruokaa jaksanut tai voinut väsätä suolattomana. (meillä esim tykätään kovasti itse tehdystä pizzasta, keitoista, marinoiduista broilerista ja lihasta jne).
Toivottavasti sait jotain ideaa?
t. hannah81
Tässä linkki sosiaali- ja terveysministeriön julkaisuun imeväisikäisen lapsen ruoasta. Toivottavasti on jotain hyötyä!
http://www.stm.fi/Resource.phx/publishing/store/2005/05/pr1115975364476…
t. iida-linnea ja tyttönen 6,5 kk
Kuinka eksoottisia juttuja haet? Itse olen tehnyt vain " mauttomia" perussörsseleitä pakkasen pullolleen eli äitiyspakkauksen kirjasen mukaan, esim.
250g kasviksia
50g lihaa/kalaa/broileria
2,5dl keitinvettä
Olen käyttänyt bataattia, perunaa, porkkanaa, parsakaalia, kukkakaalia, pakasteherneitä ja pakastemaissia ja tehnyt kaikenlaisia variaatioita. Olen tehnyt noin siis lähinnä kasvisruokia ja broileri- ja kalaruokia... Lihat olen keittänyt paistijauhelihasta ja pakastnut pikkuköntteinä ja sitten sekottanut ruokailun yhteydessä vaikka porkkanasoseeseen. Joskus olen käyttänyt myös kesäkurpitsaa ja voihan noihin laittaa vaikka luumua, tomaattia, sipulia ym.