suupielen punoitus perunasta ja porkkanasta
Osaatteko arvella onko paha jos punotusta tulee vain poskiin suun ympärille perunasta ja porkkanasta mutta mitään muuta oiretta ei ole? Ollaan pidetty taukoa, mutta punotus tulee aina uudelleen kun kokeillaan noita vähän ajan päästä. Poika nyt vajaa 6kk. Olis kiva saada vaihtelua pojan ruokavalioon kun tykkää syödä soseita, ja nyt lähinnä maissi mennyt.
Kommentit (6)
eli on kokeiltu erikseenkin, pelkkää porkkanaa annettu ja sitten maissi-perunasekoituksesta tuli punotusta mutta pelkästä maissista ei eli peruna ehkä sitten syynä. Kuiva on suunympärys kyllä muutenkin, mutta selvästi punaisia läiskiä sitten kun on syöty. Vauvaa ei tunnu asia haittavaan, ei kutise eikä tirise sen takia
varmaan sinun tilanteessa lähtisin kokeilemaan jotain muuta välillä. Jotain harvemmin allergisoivaa esim vaikka kesäkurpitsaa ja hedelmistä päärynää jne ja sit viikon parin päästä kokeilisin perunaa ja porkkanaa uudestaan.
joten sitten vain pois sellaiset ruoka-aineet hetkeksi ainakin, jotka jotain oireita aiheuttavat.
Hei!
Meidän poika nyt 7 kk ja hänelle tulee myös perunasta poskiin punaiset läntit. Kokeiltiin ekan kerran pottua 4½ kk:n iässä, mutta se ei sopinut. Sen jälkeen ollaan kokeiltu n. kk:n välein, mutta vielä ainakaan ei peruna ole passannut. Edelleen nousee punoitus poskiin. Kokeillaan taas muutaman viikon kuluttua. Muita oireita ei ole ollut, tai ainakaan en ole huomannut. Poju syökin nyt sitten bataattia perunan asemasta.
Oletko kokeillut Oolannin pakaste perunasosetta? Sehän passaa joillekin, jotka oireilevat perunalle. Meille tosin ei sopinut sekään, siitäkin tuli näppyjä... =(
Uuden sadon perunat ja juurekset ovat nyt niin voimakkaita, että herkillä tulee helpommin oireita. Pitäkää siis ainakin 1-2kk tauko, mielellään pitempikin, vaikka puoli vuotta. Ja ilmankin pärjää pitkään, meidän allergikko otti perunan vuoden siedätyksen jälkeen käyttöön vasta 2-vuotiana, ja porkkanan vasta lähempänä 3 vuotta. Turhaa rasittaa herkkää ruuansulatusta sellaisilla aineilla mitkä ei sovi.
Hyviä ja mietoja kasviksia on kukkakaali, parsakaali ja kesäkurpitsa. Niitä kun sekoittaa maissisoseeseen, niin saa energiaakin mukaan. Minä aina keitän ison satsin, soseutan ja pakastan jääpalarasiassa. Sitten voi ottaa juuri sen verran kun tarvii.
Peruna kannattaa sitten aloittaa sillä oolannin pakastemuusilla. ylipäätänsä pakastaminen vähentää allergiaoireiden esiintymistä.
että tuleeko punotusta molemmista siis erikseen.
Vai annatteko aina perunaa ja porkkanaa yhdessä?