Onko joidenkin aamiaspöydässä pekonia?
Jenkkileffoissa usein nähtyä vaan miten mahtaa olla kotisuomessa?Syödäänkö pekonia aamuisin?
Kommentit (27)
Hei ap, pekoni on brittien aamupala, ei jenkkien.
Ei. Vain puuroa, maitoa, raejuustoa ja ruisleipää. Niistä on suomalainen lapsi tehty. :)
Ehkä kerran kuussa viikonloppuisin
Sunnuntaiaamuisin syödään pekonia paahdetulla leivällä.
Isänpäivänä meillä, eipä juuri muulloin.
[quote author="Vierailija" time="09.04.2015 klo 13:21"]Ei. Vain puuroa, maitoa, raejuustoa ja ruisleipää. Niistä on suomalainen lapsi tehty. :)
[/quote]
Raejuustoa aamupalana kuulostaa tosi oudolle.
Joskus on joo, ei nyt hirveän usein. Mutta esim. joku spesiaali viikonloppuaamu, kun jokainen saa toivoa mitä haluaa ja aamupalan tekoon käytetään enemmän aikaa.
Pari kertaa vuodessa voi ollakin.
Joka viikonloppu herkkubrunssilla ja muutenkin käytetään pekonia ruoanlaitossa reilusti. Eikä ole edes yhtään läskiä koko perheessä, koska urheillaan paljon. Paitsi vaimo on hieman tuhti, mutta saa sen anteeksi koska on niin mahtava luonne ja muuten kaunis, kolme lastakin on synnyttänyt.
Jompana kumpana viikonlopun aamuna munia ja pekonia. Herkkua, ja pärjää pitkälle päivään.
Pari kertaa vuodessa kotona. Muutoin se pekoni kuuluu aamiaiseen matkoilla.
Oivoi miten tulikaan ikävä Teneriffan matkaa ja hotellin aamiaista. Pekonia, paistettuja munia, munakokkelia, croisantteja, leivoksia, papuja tomaattikastikkeessa, makkaraa, monenlaisia leikkeleitä, juustoja, lukuisa määrä sämpylöitä ja muita leipiä, mehuja, kahvit yms,
Ehkä kerran kuussa. Pekonia, munaa, seiniä, tomaattia, perunarieskaa, joskus makkaroita ja joskus papuja.
[quote author="Vierailija" time="09.04.2015 klo 13:46"]
Ehkä kerran kuussa. Pekonia, munaa, seiniä, tomaattia, perunarieskaa, joskus makkaroita ja joskus papuja.
[/quote]
Ens viikonloppuna meidänkin perhe kokeilee seiniä. Käytättekö jotakin kastiketta, koska muuten saattaa olla hieman kuivakkaa?
Ei meillä ihan joka päivä, kokoajan sitä kuitekin kaapissa on varalta. Syödään sitä silloin, kun aamupala venyy lähelle lounasaikaa, eli vähän niinkö brunssiksi. Lisukkeet sitten vähän vaihtelee.
On meilläkin joskus, tosi harvoin. Ei varsinaisesti kuulu omiin suosikkeihini, mutta kyllä pekoni pari kertaa vuodessa uppoaa aamiaisen osana.
Jenkkileffoissa voi olla yleistä syödä pekoniaamupalat, mutta ei se sielläkään ole joka kodin "perusvihannes". Löytyy monenlaista terveysintoilijaa ja sitten toinen ääripää, joka mussuttaa muffinia ja muroja. Aamiaisravintoloissa on monipuoliset listat ja sinne kuuluu kunnon mättö-aamupalat, joissa on pekonia, pannukakkuja voilla ja siirapilla jne. Niistäkin saa ihan väärän kuvan tavallisten ihmisten ruokailutavoista.
Silloin tällöin, muutaman kerran vuodessa. Esim. munakkaan kanssa.
[quote author="Vierailija" time="09.04.2015 klo 13:52"]
On meilläkin joskus, tosi harvoin. Ei varsinaisesti kuulu omiin suosikkeihini, mutta kyllä pekoni pari kertaa vuodessa uppoaa aamiaisen osana.
Jenkkileffoissa voi olla yleistä syödä pekoniaamupalat, mutta ei se sielläkään ole joka kodin "perusvihannes". Löytyy monenlaista terveysintoilijaa ja sitten toinen ääripää, joka mussuttaa muffinia ja muroja. Aamiaisravintoloissa on monipuoliset listat ja sinne kuuluu kunnon mättö-aamupalat, joissa on pekonia, pannukakkuja voilla ja siirapilla jne. Niistäkin saa ihan väärän kuvan tavallisten ihmisten ruokailutavoista.
[/quote]
Miksi ne tavalliset ihmiset on sitten kuitenkin niin julmetun plösöjä?
Silloin tällöin, pari kertaa kuussa.